• $32,3765
  • 34,9862
  • 2325.92
  • 9068.57
30 Mayıs 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Tarih ve moda birarada

Tarih ve moda birarada

Tarihler 24 Mayıs Pazar gününü gösterdiğinde Kapalıçarşı’dan bir haute couture defilesi esti geçti. Tuvana Büyükçınar Demir’in “Golden Bazaar” adını verdiği ilk haute couture koleksiyonu için tarihi bir mekan olan Kapalıçarşı’da tarih ve moda biraraya geldi.

Rüya Büyüktetik 
ruyabuyuktetik@gmail.com

Defile alanına ilk girdiğinizde hayli otantik bir ortam sizi karşılıyordu. Etnik bir müzik, loş ışıklar, çifte kavrulmuş lokumlar, geleneksel sunumlar, Türk kahvesi ikramları derken kendinizi saray ortamına kaptırmamanız imkansız idi. Az sonra gerçekleşecek defile öncesi burada tarihi ortamın, eski İstanbul’un havasını bolca içimize çektik. 

550 yıllık tarihi dokunun içinde gerçekleşen defilenin açılışını ünlü manken Çağla Şikel gerçekleştirdi. Dore tonlu kristal saçaklı taşlarla bezeli açılış elbisesi podyuma çıktığı anda herkes nefeslerini tutmuştu. Koleksiyonda Tuvanam kadınının o ihtişamlı, kaliteli ve şık duruşuna vurgu yapan her detay mevcuttu. Bakır ve inci tonları, taş rengi, antik gold ve pudra tonlarının kullanıldığı koleksiyondaki ince işçilik ise hayli dikkat çekiciydi. Özellikle dantel üzerine antik gold ve bakır işlemelerle boyutlandırılmış detaylar görülmeye değerdi. Uçuşan romantik danteller, vücut hatlarını belirginleştiren kararlı ve ne istediğinden emin saten detaylar, pantolonlarda dahi feminenliği sağlayan dantel üzeri taş işlemeler koleksiyonun diğer dikkat çeken detaylarıydı. Tuvaletlerdeki derin yırtmaçlar ise Tuvanam kadınlarının cesur tavrını ortaya koyar nitelikteydi. 

Detaylarla Golden Bazaar

Tuvana Büyükçınar Demir’in ilk haute couture defilesi olma özelliği taşıyan Goldan Bazaar defilesinin açılış ve kapanışını Çağla Şikel yaptı. Müzikleri Doğuş Çabakçor imzası taşıyan defilenin koreografisini Öner Evez, stylingini Hakan Öztürk yaparken, makyaj Icon34, saç ise No 21 ile İbrahim Zengin tarafından hazırlandı. Defileyi aralarında Yasemin Özilhan, Yonca Ebuzziya, Pelin Karahan, Ceylan Çapa, Hande Çokrak, Ebru Akel gibi cemiyet, moda ve iş dünyasından önemli isimler seyretti. Büyükçınar’ı eşi ve oğlu da yalnız bırakmadı. 

Defile kokusu

Artık defileler birden çok duyumuza hitap ederek bize bütünüyle eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Bunu birçok ünlü Türk modacının defilesinde sıklıkla görür olduk. “Golden Bazaar” defilesi de Atelier Rebul imzalı “İstanbul” kokusu ile Kapalıçarşı’nın tarihi dokusuna uygun baharatlı ve çok özel bir koku ile taçlanmıştı. 

Daha iyi olabilirdi

Defilenin mekan tercihi açısından en güzel kısmı tarihi dokunun içinde olması idi. Koleksiyonun ruhuna çok uygun olan bu mekan tercihinde katılımcıların ve defileyi takip edenlerin tek ortak eleştirisi defile alanındaki dükkanların büyük brandalarla kapatılmış ve çerçevelenmiş olmasının atmosferi olumsuz yönde etkilediği yönündeydi. 

Les Néréides Türkiye’de

Paris’e yolu düşenlerin özellikle hediye için tercih ettikleri markaların başında Les Néréides gelir. Markanın Paris temalı koleksiyonları tek kelime ile harikadır. İnce bir işçilik ile esprili ve zarif tasarımlara imza atan markanın meraklılarını yakınen ilgilendiren bir haberimiz var. Marka artık Nişantaşı’nda kendi mağazasında sevenleriyle buluşuyor.  Hepsi el yapımı ve tamamen elde boyanan aksesuarlar sayesinde artık Paris’I Paris’e gitmeden de yaşayabileceğiz. Markanın aksesuar koleksiyonun yanı sıra mum ve parfümleri de bulunuyor. 

Şeker gibi ayakkabılarla tanışın

Artık yaz gardırobumuza yeni bir çift eğlenceli topuklu ayakkabı katmak için geçerli bir sebebimiz daha var. Jelibonu andıran, sizde yeme isteği uyandıran, hem eğlenceli, renkli, çarpıcı hem de bir o kadar kışkırtıcı olan ayakkabıların yaratıcısı Sophia Webster’ın özel tasarım pop-up butiği 26 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında markanın müdavimlerini Harvey Nichols’da bekliyor olacak. 

Dev bir işbirliği daha

H&M’in gelenekselleşen işbirliklerine bir yenisi daha ekleniyor. Marka Marni, Versace, Alexander Wang gibi lüks modaevleri ile yapmış olduğu işbirliklerine önümüzdeki sezon Fransız devi Balmain ile devam ediyor. Bundan önceki koleksiyonların satışa çıkmadan uzun kuyruklar ile beklendiğini ve satışa çıktığı anda da tükendiğini biliyoruz. Balmain’in de bu rekorlara bir yenisini daha ekleyeceğine adımız gibi eminiz. Olivier Rousteing’in ne gibi harikalar yaratacağını heyecanla beklemeye başladık bile!

70’lere geri dönüyoruz

Tom Ford tasarımları kadar güzellik koleksiyonu ile de ön planda olan markaların başında geliyor. Bu yaz bizi 70’lerin parıltılı rock esintileri ile ısıtmaya hazırlanan markanın koleksiyonunda yer alan ışıltılı far koleksiyonu ve siyah maskaraya meydan okuyan renklerdeki maskaraları yaz makyajının vazgeçilmezi olmaya aday. Marka oje renklerine de aynı parıltılı havayı taşımış. Özellikle “Black Jade” adını verdiği koyu yeşil-siyah arası renk yaz stilinize çarpıcı bir hava katmaya yeminli!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı