• $32,4123
  • 35,266
  • 2326.77
  • 9079.97
1 Kasım 2014 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Soğuk havalar için sıklık rehberı...

Soğuk havalar için sıklık rehberı...

Moda dünyası aslında çoktan önümüzdeki baharı ve yazı bitirdi, yeni yıla yeni sezonlara hazırlanıyor ama biz henüz havaların soğumasıyla birlikte bu kış ayına yeni adım atıyoruz. Ve kafamız karışık, dolap önünde kış mevsiminde neler giydiğimizi hatırlamaya çalışıyoruz. Diyorum ki hızlıca sezonun birkaç trendine göz atalım ve bu trendleri nasıl farklı kılabileceğimize bakalım.

Rüya Büyüktetik 
ruyabuyuktetik@gmail.com

Öncelikle ilk trend, son birkaç sezonda olduğu gibi 'trendsizlik.' Yani istediğinizi giymek, istediğinizle eşleştirmek, serbest takılmak. Şu modaydı, bu modaydı ile vakit kaybetmemek. Ama tabii bu trend’in bile haliyle  bir iç dinamiği var. Örneğin beyaz çoraplı kalın bantlı terlikler, dev logo baskılı sweatshirtler en trend trendsizlik.

60’LARA DÖNÜŞ…

Bu kadar doğaçlama takılmak istemeyenler için ise sezonda hayli çok 'in' parça mevcut. Nedir bunlar? Mesela püsküller, geometrik baskılar, 60’ların mini etekleri, transparanlar,trikolar, metalikler, leoparlar... Bildiğiniz, duyduğunuz ve gözlemlediğiniz üzere biz bu kış 60’lara geri dönüş yaşanıyor. Saçımızdan makyajımıza, manikürümüzden ayakkabımıza her şey bu yılların etkisinde. Dolayısıyla mini etekleriniz ve A kesim elbiseleriniz dolaptan çıkmayı belki de en çok şu anda hak ediyor. Minilerin altına giyeceğiniz diz hizasında deri çizmeler ve üzerine alacağınız geniş kesimli ve gösterişli kabanınızla hedefi on ikiden vurmanız garantilenecek.

PÜSKÜLLER KEYİF VERİYOR

Sezonun en keyifli ve hareketli diğer bir trendiyse püsküller. Bu trend benim de şahsi favorilerim arasında yer alıyor. Özellikle ucu püskülle biten etekler, basic t-shirtler ya da ipek gömleklerle kombinlendiğinde hem modern hem de oldukça dikkat çekici bir hal alıyor. Deri beyaz ayakkabılarla gündüz saatlerinin parlayan ismi olacağı gibi, topuklu ayakkabılarla da rahatlıkla gecenin yıldızı olmaya hazır bir kış kombini daha cepte! Geometrik baskılar ise oldukça eğlenceli bir trend. Özellikle renkli olanlarını soğuk kış günlerinde cesaret edip denemekte fayda var. Nedir böyle, hep siyah, gri, beyaz diyoruz? Eğlenmişken bence tam eğlenelim. Hatta belki geometrik baskılı bir eteği yine geometrik baskılı bir bluzla biraraya getirebiliriz. Eğer çok da abartmayayım dersek geometrik baskıyı düz renk ile kombinleyip sadece tek bir parçaya 
da dikkatleri yoğunlaştırabiliriz.

DANTELE DEĞİNMEDEN OLMAZ
Söz iddiadan açılmışken, sezonun en iddialı trendi transparana ve dantele de değinmeden geçmek olmaz. Transparan podyumdan sokağa ne denli rahatlıkla adapte edilebilir tartışılır. Ancak bu noktada dantel biraz daha rahat kurgulanabilir bir şıklığın sinyallerini veriyor. Ben bu konuda iddialıyım dikkat çekmekten geri kalmam diyorsanız, özellikle gece için hem dantel hem transparan olan elbiseleri içine tercih edeceğiniz büstiyer ve mini şortlarla kullanabilirsiniz. Benim gündüz için favorim ise dantelleri kalın dokulu kazaklarla ya da erkek gömlekleri ile kombinlemek. Böylelikle güzel bir kontrast yaratabilirsiniz. 
Deriler de bu sezon her alanda kendini gösteriyor. Rutin kumaşlardan sıkıldıysanız eğer sizi biraz cesarete davet ediyorum ve gündüzden geceye günün her saatinde kıyafetinize deri parçalar eklemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. İlk başta biraz fazla iddialı gibi gelse de deri ile oynamaya başladığınızda onu daha çok seveceksiniz. İpek bir kumaşla mat deri bir kalem eteği ofise dahi rahatlıkla giyebilirsiniz. Stilinize kadınsı bir dokunuş katmak için sadece siyah renge odaklanmak yerine taba ya da bordo renkli deri kıyafetleri ve aksesuarları da tercih edebilirsiniz. 

DERİ DEMİŞKEN…
Özellikle konu deri olunca, Türkiye’nin deri ile yapılabilecek modern ve dünya çapında ses getirecek işlere ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Neyse ki son dönemde adını duyuran iki marka bu alandaki açığı kapatmaya oldukça hazır gibi özüküyor. Bunlardan ilki VSP. VSP Kadri Soygül’ün kreatif direktörlüğünde yoluna kararlı adımlarla çıkmış bir deri markası. Tasarımları oldukça fütüristik, yenilikçi ve heyecan verici. Son dönemde uluslararası basında da ses getiren işlere imza atıyorlar. Bunlardan biri Hussein Chalayan ile yaptıkları işbirliği, diğeri ise geçtiğimiz haftalarda Paris’in en seçkin bölgelerinden biri olan Marais’de moda ve sanatı biraraya getirdikleri PEACE BY VSP Art Lounge oluşumu. Burası daha önce pek eşine rastlanmamış bir konsepte ve markanın algısını kusursuzca hissedebileceğiniz yenilikçi bir mağaza anlayışına sahip. 

MARKASINA ÂŞIK BİR İSİM
Deri alanında son dönemde adından sıkça söz ettiren bir diğer isim ise şüphesiz ki Zeynep Arçay. Son bir buçuk yıldır görüp de ilk bakışta vurulduğum parçaların çoğu genellikle Zeynep Arçay imzasını taşıyor. Yıllarını uluslararası bir şirkette tepe rollerde yöneticilik yaparak geçirmiş, harikulade rafine bir zevke sahip bir kadın Zeynep Özlem Alpay ve markası  Zeynep Arçay da kendi vizyonunu ortaya koyduğu nefis bir kanal, bir köprü. Zeynep Özlem Alpay markasına aşık bir isim. Markanın çizgisini zamansız, yalın ve güçlü olarak tanımlıyor. Çok kaliteli materyal ve çok iyi dikim kalitesiyse onun için iki vazgeçilmez unsur. Zeynep Arçay imzasını taşıyan bir kıyafetle tepeden tırnağa deri giyinseniz bile eleganlıktan uzaklaşmayacağınız garanti. 
Deri üzerine çalışan ve son dönemde sıklıkla karşıma çıkan iki Türk markası daha var. Bu iki marka aksesuara yönelik işler yapıyor. İlki MY NAME IS ‘O’. Marka Ayşegül Kunter’in çizgisiyle hayat buluyor. Günlük tarza da gece kıyafetlerinize de eşlik edebilecek eşsiz egzotik deriden portföyler ile hem Türkiye’de hem de yurtdışında yoluna emin adımlarla devam ediyor. Diğer bir isim ise Manu Atelier; Beste ve Merve Manastır kardeşlerin babalarının deri işini biz modaseverler için birer arzu nesnesi haline gelen çantalara hayat verdikleri marka. Dikkatle takip edilesi.

BU TARİHİ NOT EDİN!

Aylar öncesinde ilk açıklandığında hepimiz soluğumuzu tutmuş, bugünü bekliyorduk. Alexander Wang’in H&M için hazırladığı Amerikan spor giyiminden esinlenen, fütüristik ve siyah tonlarında kurgulanan koleksiyon, kadın, erkek ve unisex parçaların yanı sıra Wang’in imza stilini yansıtan esprili aksesuarlar da içeren koleksiyonu geçtiğimiz hafta özel bir lansmanla tanıtıldı. Gözünüze kestirdiğiniz parçaları kaçırmamanız için ajandalarınıza bu önemli tarihi şimdiden not edin; koleksiyon 6 Kasım’da H&M’lerde satışa çıkıyor. 

SPOR YAPARKEN DE RENGİNİZ OLSUN

Kasım ayında satışa sunulacak bir diğer spor ve lüks marka işbirliği de Adidas ve Mary Katrantzou’dan geliyor. Mary Katrantzou’nun imzası haline gelmiş kladyoskopik desenler Adidas’ın spor çizgisi ile buluşacak. Bu koleksiyonun soğuk kış aylarında spor salonlarında bol bol vakit geçirmek adına renkli ve keyifli bir motivasyon kaynağı olacağı kesin.
Spor temalı koleksiyon demişken, bu hafta gündeme bomba gibi düşen bir işbirliği haberi daha aldık. Beyoncé de Topshop için ayakkabı, kıyafet ve aksesuardan oluşan bir koleksiyon tasarlayacağını duyurdu. Tarih 2015, zamanı tam net değil ama iyi bir şeyler çıkacağına dair inancım tam. Bekleyip görelim.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür