• $32,3455
  • 35,1367
  • 2308.05
  • 9079.97
26 Temmuz 2014 Cumartesi 01:45 | Son Güncelleme:

Sanatı sadece sanat için yaptık

Sanatı sadece sanat için yaptık

Erkam Aydar, ‘Duygularım’ adlı albümüyle çıkış yapıp ‘Allah Allah’ parçasına çektiği klibiyle müzik listelerini zorluyor. İkinci klibini ‘Nasıl Mutluluklar Dilerim’e çekecek olan Aydar, “Sanatı sadece sanat için yaptık ve ortaya çok güzel bir iş çıktı. Herkes kendini buldu” diyor.

AYSUN YILDIZ
aysun.yildiz@aksam.com.tr
Fotoğraflar: UYGAR TAYLAN

Erkam Aydar’ın yolculuğu ‘O Ses Türkiye’yle başladı. Hemen arkasından rol aldığı bir televizyon dizisiyle devam etti… Ekranlarda da başarısını kanıtlayan Aydar, şimdilerde ‘Duygularım’ adlı yeni albümüyle konuşuluyor. Biz de bu vesileyle kendisiyle görüşüp hakkında bilinmeyenleri öğrendik.
 
“Şarkı mı, sinema mı?” diye sormuşlar, “Sinema” demişsin. Peki, şarkı   yarışmasına neden katıldın? 
O dönemde sinema yarışması yoktu.

Olsaydı?
Girerdim çünkü şu an günümüzde ‘aktör’ ve ‘aktrist’ dediğimiz, Türkiye’de isim yapmış birkaç sanatçı var. Onlar sinema sektörüne yarışmadan geldi. 

‘O Ses Türkiye’ye katılmak sana neler kattı?
Çok fazla insan tanımaya başladım. Bunun yanında güzel ve değerli insanlar kazandım. Fakat değerli olduğunu zannettiğim insanları da kaybettim. Sabretmeyi ve daha içten gülmeyi öğrendim. 

Sesinin güzel olduğunu ne zaman keşfettin?
İbrahim Tatlıses sayesinde.

Nasıl oldu?
Küçükken, İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses hayranıydım. Bir gün İbo Şov’u izliyordum. İbrahim Abi’nin konuğu Ceylan’dı. Ceylan da o zamanlar yeni çıkardığı albümünün şarkısını söylüyordu. İbrahim Abi, “Şarkıda düet yaptığın bir çocuk var, kim o?” dedi. Ceylan, “Seyircilerin arasında” dedi. Sonra Uğur Karakuş çıktı sahneye. İzledim ve onun söylediği şarkının taklidini yapmaya başladım. Bir süre sonra aile meclisinde “Erkam, Uğur Karakuş’un taklidini” yap “Müslüm Gürses’den bir şarkı söyle” demeleriyle sesimi keşfettim.

İlk sahneni nerede aldın?
O Ses Türkiye’de… Ama mesela gittiğimiz yerlerde sanatçı arkadaşlarım oluyordu. Sesimin güzel olduğunu bildikleri için mikrofon uzatırlardı. Eşlik ederdim ama sahne tecrübem yoktu. 
Hatta orkestraya “Şarkıya gireyim, siz bana ayak uydurun” derdim. ‘O Ses Türkiye’de bunun startını verdik. Şimdi dev orkestra ile konserlere gidiyoruz.

Konserler nasıl geçiyor?
Şu ana kadar 27 ilde konser verdim. Sekiz ay içerisinde aşağı yukarı 19-20 civarında üniversiteye söyleşiye gittim. Gittiğimiz bir okulda rehber öğretmen bana “Sen sanatçı mısın?” dedi. Ben de, Neşet Ertaş’ın ‘Gönül Dağı Yağmur Yağmur’ adlı şarkısını söylemeye başladım. Benimle birlikte amfide bulunan 1500 kişi o türküyü söyledi. “Ölüp gittikten 30 sene sonra bir üniversitede benim şarkım söylenirse sanatçı olurum. Şu an solistim, ‘sanatçı’ kelimesi ağır bir kavramdır” dedim…

Albümle ilgili neler söylemek istersin?
Çok kısa bir sürede güzel bir ekip çalışmasıyla bu albümü çıkardık. Müzücom’a ve Yalçın Daşdemir’e teşekkür ediyorum. Bahtiyar Özdemir ve Esin Alp şarkılarının bulunduğu dolu dolu bir albüm oldu.

Neden ilk klip ‘Allah Allah’a çekildi?
Bu bir vefa borcudur. İbrahim Abi’nin nazarında, maddi bir karşılığı yok bunun. “Ne yapabiliriz?” dedik ve İbrahim Abi’yi elimizden geldiği kadar eskilere götürmek istedik. Aynı zamanda bu klip; ilk stajyerliğim ve İlk göz ağrımdır. 40 kişilik bir ekiple büyük zevk ve emekle çektik. Diğer klibimiz yine bir vefa borcumuz olan İsmail YK’ya olacak. Sağ olsun bana çok özel bir şarkı yaptı.

İkinci klip İsmail YK şarkısına geliyor yani? 
Evet, ikinci klip İsmail’in bana vermiş olduğu ‘Nasıl mutluluklar dilerim’ adlı parçaya çekilecek. Bu konuda yapımcımız Fatih Aksoy, menajerimiz Yalçın Daşdemir ile istişare ediyoruz. Bayramdan sonra hem benim hem İsmail YK’nın sevenlerinin beklediği klip, çok sağlam bir şekilde gelecek.

İsmail YK’yla çalışmak nasıldı?
Onu ‘Nerdesin’ şarkısıyla tanıdım. O dönem müzik tabiriyle “Patladı” derler ya, o şarkı da patlamıştı. Sabaha kadar televizyonlarda, radyolarda İsmail YK’nın ‘neredesin’ şarkısı çıkacak mı diye beklerdik. Yıllar geçti; İsmail ile tanıştık, kimyamız da tuttu. İsmail, müziği hayatının tümüne yaymış. Bütün hayatı müzik olmuş. Ben de öyleyim. Sanatı sadece sanat için yaptık ve ortaya çok güzel bir iş çıktı. Herkes kendini buldu. “Nasıl mutluluklar dilerim ben sana” gereksiz bir iyi niyet yok şarkıda. Ben sana hakkımı helal etmem çünkü hakkımı yemişsin. Sorgusuz, sualsiz gitmiş, beni aldatmışsın. Sonunda mutluluklar dile! Yok ya…

Bu şarkıyı söyleyebileceğin birisi oldu mu ?
Oldu! Liseden sonra olmuştu. Beni çok üzdü hatta o zaman çocuksu bir düşünceyle de çok kinlenmiştim. “Bir gün, bir gün” diye sayıklardım. Aslında o kişiyi unutmuştum ama bu şarkıyla, gecikmiş de olsa adrese bir teslimat gerçekleşti. 

Geçmişİ nasıl değerlendiriyorsun?
Yaptıklarım için “İyi ki yapmışım” diyorum. Çünkü yaşım küçük ama en azından ‘gözlem’ dediğimiz, olgunlaşma süreci evrelerinin hepsini hızlı atlattım. Bundan sonrası için neler düşünüyorsun?
Oyunculukla, solistliği yan yana götürmeye çalışacağım. Yeni bir dizi anlaşması yaptık. Kasım 
ayında vizyona gireceğiz. 

Şöhret hayatının neresinde?
Göbeğinde. Çünkü artık istediğim gibi rahat giyinip çıkamıyorum. Bir yerde oturduğumuz zaman daha dikkat ediyorum. Giydiğin kıyafetten taktığın saate kadar her şeyi dikkate alıyorlar. Mesela benim parmağımda yıllardır, duş alırken dahi çıkarmadığım bir yüzük var. Ben bunu internette birçok kişide görmeye başladım. Demek ki görülüyorum ve örnek alınıyorum. Bu yüzden şöhret hayatımın odak noktasında…

AGRESİF BİR ÇOCUKTUM

Çocukluğun nasıl geçti peki?
Sorunlu, çok agresif ve tehditkar bir çocuktum. Mesela sinemaya gitmek için ailemden para isterdim. “Gidemezsin, olmaz” dedikleri an tehditlerim başlardı. Direkt “Atarım kendimi 
camdan” derdim. Şımarık büyüdüm. Çünkü dört kardeşiz, iki erkek çocuğuyuz ve erkeklerin en küçüğü 
benim. Aynı zamanda yaramaz bir çocuktum. Fantastik filmde bile olmayan olaylar hep benim başıma geldi. 

Neler geldi başına?
Bir gün midye toplamak için arkadaşım beni gaza getirdi. “Ben ayaklarından tutayım, sen sark midyeyi topla” dedi. “Tamam” dedim. Ayaklarımdan tutmaya gücü yetmeyince, bıraktı beni ve kış ayında o soğuk suya düştüm. Bir gün de yazın kaplıcalara gitmiştik. Yaşlıları sıcak suya itiyordum buhar olduğu için görmüyorlardı. Benden daha fırlama bir çocuk beni görmüş, ben yaşlı amcayı itecekken çocuk beni itti. Yaşlı amca suya, ben betona sonra hastaneye…

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'