• $32,3805
  • 35,0889
  • 2326.38
  • 9106.8
6 Nisan 2014 Pazar 02:36 | Son Güncelleme:

Taht Oyunları’nda dördüncü perde!

Taht Oyunları’nda dördüncü perde!

Bugün ABD televizyonlarında dördüncü sezonu başlayacak olan ‘Game of Thrones-Taht Oyunları’ yine çok konuşulacak. Bu sezon da entrika ve düğünler eksik olmayacak ama aksiyonun dozu da iyice yükseliyor. Özellikle yeni karakterlere dikkat!

ERDAL ALTÜRK
ealtrk@yahoo.com

Televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak anılan ‘Game Of Thrones’un dördüncü sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Geride kalan 3 sezonda kâh Stark Hanedanı’na üzüldük, kâh Lannister Hanedanı’na sinirlendik… Dönem dönemse karakterlerle kişisel bir bağ oluşturduk. Her sezonda öne çıkan karakterler oldu. Senaryo tek bir ana karakter üzerinden yürümediği için hikâyeye bağlı olarak gerçekleşen önemli ölümler izleyicilerin gelecek sezona dair 
beklentilerini yükseltti hep. 

TAHT MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz şubat ayı içinde, yapım ekibi ve oyuncularla dördüncü sezon için yapılan röportajın videosu yayınlandı. Game of Thrones’ta, her sezonun özellikle 9. bölümü sezon finali özelliği taşımıştır. Son bölümlerse daha çok bir sonraki sezonda bizi neyi beklediğine işaret etmiştir. Yayımlanan videoda da yapım ekibi, bu sezon için de 9. bölümü işaret etmekte. Şüphesiz Westeros’taki taht oyunlarında, 7 krallığın her birinde yapılan stratejik hamleler dördüncü sezonda da devam edecek, dolayısıyla önemli karakterlerin diziye veda edip, yenilerinin dâhil olmasını olağan karşılamamız gerek.

MARTELL’E DİKKAT

Karakterler demişken, yeni sezonla ilgili diziye katılacak en önemli karakterlerden biri Joffrey ve Margaery’nin düğünü için Kral Şehri’ne gelecek olan Dorne Prensi Oberyn Martell. Serinin kitabını okuyanlar bilir; Martell karakteri ve cesareti ile ön planda. Martell ile birlikte dizinin önemli ve esrarengiz karakterlerden biri de Lady Stoneheart olacaktır. Lady Stoneheart ile ilgili verilecek bilgilere, dördüncü sezona dair sırları açığa vurmamak için fazla girmeyeceğim. Fakat hangi anda ortaya çıkacağı önemli olacak!

Küçük STARK’LAR BÜYÜYOR

3. sezonun 9’uncu bölümündeki ‘Kızıl Düğün’, dizinin akıbeti için oldukça önemli bir süreci teşkil 
etmekteydi. Bu olay Kuzey’de Starkların saltanatına son verdiği gibi Westeros’un misafiri her halükarda iyi ağırlama geleneğine de son vermiştir. Gizem, entrika, büyü ve lanetlenmenin bolca yer aldığı dizide bu olayın böylece kapanmayacağını bilmeliyiz. Stark ailesinin kızları ve oğulları da yeni sezonda olgunlaşmaya başlayacakları gibi özellikle entrikanın içerisinde yaşam süren Sansa için önemli bir sezon olacak. Stark ailesinin dışlanmış bireyi Jon Snow’un görevinin devam edip etmeyeceğini de göreceğiz.

7 KRALLIKTA DÜĞÜN MEVSİMİ

Yayınlanan özel bölüm ve kitaba bağlı kalırsak; 3. sezonun kahramanı olarak görebileceğimiz Tyrion Lannister’ın, kardeşi Jaime ile yeniden bir araya gelmesiyle, Kral Şehri’nde sürecek olan entrikalarda kendisini zorlu günler beklemekte. Herkesin ortak nefreti haline gelen Kral Joffrey Baratheon ise sezon boyunca okuyucuların Mor Düğün olarak hatırlayabileceği düğün ile meşgul olacak. Tywin Lannister’ın 7 krallığı elinde tutmak amacıyla geliştirdiği müttefiklerle evlilik anlaşmaları da son aşamaya gelecektir.

EJDERHALAR GÜÇLENİYOR

‘Ejerdahaların annesi’ Daenerys Targaryen ise üçüncü sezonla birlikte fethettiği şehirler ve ordusunun güçlenmiş olmasıyla birlikte Kral Şehri için gün geçtikçe daha fazla tehdit oluşturmaya başlıyor. Ejderhaların büyümesine ve güçlenmesine tanıklık edeceğimiz dördüncü sezonda, öne çıkan meselelerden biri de Daenerys’in ejderhaların kontrolünde sıkıntı yaşamaya başlayacağı… 

AKSİYON DOZU YÜKSELECEK

Yapımcılar dördüncü sezonda, özellikle entrika ve ölümlerin daha fazla ön planda olacağına dikkat çekerken; olaylar ve kurgu açısından stratejik savaşların da daha fazla yer tutacağını söyleyebiliriz. Zaten Serçe Parmak gibi bir karakterin olduğu güzelim Kral Şehri’nde entrikanın ve stratejik savaşların olması kaçınılamaz. Aksiyonun bu kadar önem taşımasının bir nedeni olarak da üçüncü sezonda bu yönde beklentilerin biraz aşağısında kalmasına bağlayabiliriz. Zira üçüncü sezon, Kızıl Düğün gecesinde yaşananlar dışında önceki sezonlara nazaran durgun geçmişti. Bu nedenle aksiyonun artması ve kutuplaşmaların yaşanması izleyicilerin diziye bağlılığını artıracaktır.

BU DİZİDE ADALET YOK!

Gücün tek kazanım olduğu ve adaletin aranmayacağı Westeros’ta intikam insanları ayakta tutan en önemli duygu. İnsanların gücü elinde tutmak adına her şeyi göze alabilecek olduklarını üç sezon boyunca gördük. Bu nedenle eğer adalet arıyorsanız yanlış diziye geldiniz! 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi