• $32,4113
  • 35,1999
  • 2327.74
  • 9142.4
23 Kasım 2014 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Geçmişin yükünden kurtulmamız şart

Geçmişin yükünden kurtulmamız şart

Kişisel Gelişim Uzmanı Karmik Astrolog Anıl Can, geçmişin acı tecrübelerinden zihnini kurtaramayan, alıngan, hep başkalarını suçlayan, kendini kurban ve mağdur psikolojisine sokan kişilerin hastalanma riskinin çok yüksek olduğunu söylüyor.

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Geçmişin adı geçmiş olsa da iyileşme yoluna girilmez. Yaşananlardan dolayı oluşan hasar giderilmezse zihinde biriken öfke, kızgınlık, kırgınlık, nefret gibi olumsuz duygular, fiziksel eşdeğere dönüşerek bedensel hastalıklara davetiye çıkarıyor… Negatif duygular bedeni, hastalanan beden de tekrar ruhu hasta ediyor. Bu kısır döngüden çıkamayan kişilerde, mideden böbreğe akciğerden karaciğere, şekerden yüksek tansiyona kadar pek çok rahatsızlığa neden oluyor. Yaşanan her olumsuz durumun ruhumuzda derin izler bıraktığına dikkat çeken Anıl Can, “Kızgınlık, kırgınlık, nefret, öfke vb. olumsuz duygular iyileştirilmezse fizyolojik ve psikolojik rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Negatif duygu, düşünce ve inanç kalıpları sadece saklandıkları bilinçaltında bulunmuyor, fizyolojik yapıda da olumsuz sonuçlara neden oluyor” diyor.

ÖFKE, KALBİ YORUYOR

“Danışanlarının karmalarını okurken iyileşmeyen rahatsızlıklarının altında çoğunlukla geçmişe öfke, kaygı, korku, endişe gibi olumsuz düşünce ve duygularla karşılaşıyoruz” diyen Can, “Her olumsuz duygu bir organda kendini hastalık olarak gösteriyor. Örneğin, maddi manevi sorumlulukları yüklenen kişilerde iyileşmeyen bel fıtığı, boyun fıtığı görülme olasılığı çok yüksek. Aşırı öfke kalbi ve karaciğeri yorarken, üzüntü ve derin keder akciğeri etkiliyor. Korku duygusu sindirim sistemini mide bağırsak ve böbrekleri işlemez hale getirebiliyor. Haksızlığa uğradığını, kandırıldığını düşünen kişilerde mide hazımsızlığı, gastrit, reflü, kendini değersiz gören kişilerde ise nefes darlığı astım gibi solunum rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Tıbbi tedavi aldığı halde şikâyetleri sona ermeyen birçok danışanımıza karma okuma sonrası duygu boşaltım, duygu dönüştürme, olumlama, affetme, geçmişle barışma seansları yaparak yaşama sevgiyle ve umutla bakmalarını sağlıyoruz.”

GERÇEKLERİ KABUL EDİN

Anıl Can, bedensel ve zihinsel bütünsel sağlığı yakalamanın yolu olumlu ya da olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarda dengeyi korumak olduğunu vurguluyor. “Bu tür sorun yaşayan kişilerin karmalarını okuyarak öncelikle bilinçaltında saklanan olumsuz duygu ve düşüncelerine ulaşıyoruz. Seanslarda kendinin de farkında olmadığı olumsuz düşünce ve duyguyla kişi kaçtığı gerçeğiyle karşılaşıyor. Gerçeğiyle karşılaşan kişi bu gerçeği kabul etmesi halinde iyileşmesi de kolaylaşıyor. Direnci kalkıyor değişime açık ve hazır oluyor. Olumsuz duygu ve düşüncede olan kişilere öncelikle yaşadıkları olumsuzlukları yargılamadan sorgulamadan kabul etmelerini, hayatlarındaki güzellikleri fark etmelerini ve şükretmelerini öneriyoruz.” 

DUYGULAR DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Öfke ve nefret yıkıcılığa ve yok ediciliğe programlanmış sert olumsuz duygulardır. Negatif duyguları taşıyan kişiler, girdikleri her ortama da aynı negatif enerjiyi aktarırlar. Bilinmelidir ki yayılan enerji neyse aynısını kendine kişi kendine çeker… Kişi bu kısır döngünün içinden hayatı hem kendine hem etrafına yaşanmaz hale getirir… Duygu durum hali bir insanın fiziksel ve ruhsal olarak sağlığı hakkında önemli ipuçları verir. Sürekli nefretle dolu olan, birilerine veya geçmişine öfke duyan, kendine acıyan, alıngan, huzursuz, karamsar, her durumda başkalarını suçlayan kişilerin düşünce duygu davranış üçgeni kısır döngüye girmiş demektir. Kişilerin destek alarak olumsuz duygularını olumlu duyguya dönüştürmeleri mümkündür.

KİMİ İNSAN GELDİĞİNDE KİMİ DE GİTTİĞİNDE AYDINLATIR…

Bizler doğrularımızla hatalarımızla yaşadıklarımızdan çıkardığımız derslerle bu hayatı deneyimlemek için yeryüzüne gelmiş ruhsal varlıklarız. Ruhsal enerjimizin temelini de düşüncelerimiz oluşturur. Evrende her şeyin bir titreşimi var. Düşünce ve duygularımız da niteliğine göre farklı frekanslarla titreşim yayar. Nefret, kızgınlık, öfke gibi olumsuz duygular, düşük titreşime sahip ve ruhsal enerjiyi bloke eden negatif duygulardır. Olumsuz düşünce içinde kişiler, insanın özü ne ise gözü de onu görür misali her baktıkları yerde kusur ararlar, güzellikleri göremezler… Kendilerine acırlar, karamsar ve huzursuz oldukları için huzursuzluk yayarlar. Kendi hayatıyla başkalarının hayatını kıyaslar, sahip olduklarının farkına varamazlar. Başkalarının sevinçlerinden farkında olmadan rahatsızlık duyarlar. Aşağılık kompleksine kadar gider bu durum… Etrafınızda geçmişinden öfkeyle, nefretle söz eden kişiler varsa mesafeli iletişim kurulmalı onların enerji alanına girilmemeli, olumsuz düşünce ve duygu halleri onaylanmamalıdır. Yakınlığınıza göre bu tür kısır döngüden çıkamayan kişilere yapılabilecek en büyük iyilik eğer yapabiliyorsanız uygun bir dille öncelikle kendi bütünsel sağlığı için negatif duygulardan arınıp geçmişiyle barışması için profesyonel destek almasını önermektir.

ANDA KALMAK, ANI YAŞAMAK

Hayatın yönetmeni bilinçaltı… Hayatımızı zihnimiz değil bilinçaltımız yönetiyor… Bilincin oranı yüzde 12 iken bilinçaltı yüzde 88 oranında hayatımızda daha etkili… Sürekli tekrarlanan olumsuzluklar, kötü alışkanlıklar, hüsranla biten ilişkiler, bereketsizlik, düzelmeyen sağlık sorunları gibi hayat kalitesini düşüren her olumsuzluğun altında geçmiş kayıtlarımız, bilinçaltımız yatıyor… Temiz bir sayfa için bilinçaltı temizliği gerekiyor.  Anda yaşamak ve anın değerini bilmek ve çocuk ruhu korumak gerek… Çocuklar hemen her anın tadını doya doya çıkarırlar. Biz yetişkinler ise ya geçmişteyiz ya geleceği merak etmekteyiz… Yaşamda huzuru yakalamak için bilinci sadeleştirmek, bilinçaltı temizliğiyle geçmişin olumsuz yükünden kurtulmak şart…

Washington Post soykırım sevkiyatını duyurdu: İşte ABD tarafından İsrail'e gönderilecek silahlar
Washington Post soykırım sevkiyatını duyurdu: İşte ABD tarafından İsrail'e gönderilecek silahlar

Washington Post soykırım sevkiyatını duyurdu: İşte ABD tarafından İsrail'e gönderilecek silahlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terörle mücadelede net mesaj: Kökünü kurutacağız!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terörle mücadelede net mesaj: Kökünü kurutacağız!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terörle mücadelede net mesaj: Kökünü kurutacağız!

Biden'ın konuşmasına 'soykırım' kesiği! İsrail ile ortaklığa büyük protesto
Biden'ın konuşmasına 'soykırım' kesiği! İsrail ile ortaklığa büyük protesto

Biden'ın konuşmasına 'soykırım' kesiği! İsrail ile ortaklığa büyük protesto