• $32,3835
  • 34,9979
  • 2326.15
  • 9091.63
29 Haziran 2014 Pazar 00:39 | Son Güncelleme:

Dünyanın da çakraları var mı?

Dünyanın da çakraları var mı"

Neden bazı yerlerde kendimizi enerjik ve pozitif hissederiz de bazı yerlerde gergin ve huzursuz oluruz? Yoksa coğrafi bölgeler insan üzerinde farklı etkiler mi yaratıyor? Dünyanın negatif ve pozitif enerji merkezleri var mı?

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Kadim Uzakdoğu bilgeliği bize bedendeki 7 enerji merkezinden yani çakralardan söz eder. Bu bilgiye göre, kuyruk sokumundaki birinci çakradan, tepedeki taç çakraya kadar 7 enerji merkezi bedenimizin, ruhumuzun ve zihnimizin enerjisini yönetir. İlginçtir ki İslam Tasavvufu da nefsin 7 mertebesini temel alır. Karşılaştırdığınızda 7 enerji merkezi ile 7 nefs mertebesi arasında çok yakından bir ilişki vardır. Eğer insan makrokosmos olan evrenin bir parçası ve mikrokosmos ise elbette dünyanın çakraları yani yoğun enerji merkezleri de vardır. Araştırdık ve ilginç detaylar saptadık. Dünyaca tanınmış medyum Edgar Cayce’ten dünyanın enerji merkezleri… 

AVUSTRALYA’DA POZİTİF ETKİLER 

Cayce enerji merkezlerini, enerji girdaplarına göre sınıflandırıyor. Paralel evrenlere geçiş noktaları da diyebileceğimiz ley hatlarının olduğu yerleri yüksek enerjili alanlar olarak kabul ediyor. Buna göre enerji girdapları çok çeşitli olabiliyor. Volkanlar, yüksek dağlar, kaplıcalar, mineral kaynakları, okyanus dipleri, derin boğazlar kayalıklar, Sina ve Namibya gibi çöller de enerji girdapları arasında… Dünyadaki kutsal tapınaklar da hep bu enerji merkezlerinin yakınlarında inşa edilmiş. Örneklerse Fransa’daki Chartes Katedrali, Maya ve Mısır tapınakları, Tibet’deki Potala Sarayı… Cayce’a göre dünyanın en önemli enerji merkezleri şöyle; İngiltere’de Avebury, Avustralya’da Ayers Rock, Florida Sahili’nde Bimini, Kanada’da Calgary, Şili’de Easter Adası, Nepal’in tümü, Güney Amerika’da Machu Pichu, Filipinler, Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo, Arizona’da Sedona, Tibet’in başkenti Lhasa ana enerji merkezi olarak kabul ediliyor. Minör enerji merkezlerine gelince… Andora, Azore, Belize, Kanarya Adaları, Mısır, Ermenistan, Galapagos, Gürcistan, Yunanistan’ın Patmos Adası ve Yunan Adaları, Himalayalar, Hindistan ve özellikle de Ganj Nehri, Endonezya, Irak, Ölü Deniz çevresi ve İsrail, Lübnan, Madeira, Malezya, Mauritius, Meksika, Fas, Titacaca, Gölü ve Peru, Alaska, Urallar, ve Rusya, Şeyseller, İspanya özellikle Granada, Cordoba, Almeria, Sierra, Morena, Zermat, Leukerbad ve İsviçre, Japonya Osaka, bütün termal su alanları, ABD’de Shasta Dağı, Yellowstone Parkı hem negatif hem de pozitif enerji içeriyor. Birer ana enerji merkezi olmamakla birlikte güçlü enerji bölgeleri de var dünya üzerinde. Mesela Avustralya önemli oranda pozitif enerji içeriyor. Ama şehirlerde negatif enerji de var. Avusturya’daki Alpler ve ırmaklar pozitif enerji alanları içinde ama buna şehirler dahil değil. Iguassu şelaleleri , yağmur ormanları ve Brezilya önemli enerji alanlarından. Kanada’da Kuzey Ontorio, Banff bölgesi ve Vancouver Adası da öyle. Güney Amerika’nın yıldızı Şili’nin tamamı yüksek enerji içeriyor. 

ÇİN’İN BAZI YERLERİ NEGATİF ENERJİLİ

Çin’de Guangxi ve Guandong eyaletleri de pozitif enerji içeren yerler arasında sayılabilir. Öte yandan Çin’in diğer bölgelerinde oldukça negatif enerjiler var. Kıbrıs’ın tamamı, Fransa’da Britany bölgesi de hayli iyi enerjiler taşıyor. Negatif enerji de içermemesine rağmen Güney Batı ve Güney Doğu İspanya’nın oldukça yüksek vibrasyonları var. İtalya’da Venedik, Padova, Verona, Como Gölü ve Umbria oldukça enerjisi yüksek yerler içinde. Sanoran Çölü ve Chihuanhua, Hollanda’nın bir bölümü, Sina Çölü ve Nil deltası da pozitif enerjili. Ancak Mısır’ın bu pozitif enerjisine karşın, dünyaca ünlü İskenderiye kenti bir hayli negatif enerji içeriyor. İsviçre’de Cenevre Gölü’nün güneyi, Tunus, Cezayir, İngiltere’de Cornwall, Wiltshire, Kuzey Galler, İskoçya’da Lindisfarne, Trossachs ve Oban, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD’de San Diego, California’nın büyük bir bölümü, Powell Gölü ve Canyonlands, Escalante Çölü, Utah ve Doğu Idaho, Wyoming ve Rock Springs bölgesi ve Türkiye’nin büyük bölümü pozitif enerjili. Özellikle Peri Bacaları’nın olduğu Kapadokya önemli merkezlerden.

NEGATİF ENERJİ İÇEREN BÖLGELER

Moskova, Tel Aviv, İsrail, Pekin, Washington, New York, Buenos Aires, Londra, Viyana, Floransa, Bangkok, Kuala Lumpur, Grand Canyon, Arizona Phoenix, Los Angeles, Las Vegas, Sierra Nevada, St. Helens Dağları, Honduras, Hong Kong, Moğolistan, Tayvan, Tayland, Güney ve Kuzey Kore, İran, Nairobi, Zimbabwe, Yucatan Yarımadası’nın Chicken Itza bölümü, Haiti, Porto Rico’dan aşağı Antiller’e kadar olan bölüm. Endenozya, Delhi ve Kalküta, Yeni Zelanda, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ne yakın bölgeleri, Kazablanka, İzlanda, Sudan, Osaka hariç Japonya ve Uganda.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı