• $32,3766
  • 35,0439
  • 2325.76
  • 9094.29
29 Eylül 2013 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Bir DEMET güzellik

Bir DEMET güzellik

İki çocuk annesi Demet Kutluay, nasıl bu kadar ince kalabiliyor? Takıldı aklıma ve aldım telefonu elime, “Seninle bir röportaj yapmak istiyorum; ama ben bu röportajda güzelliğinin sırlarını öğrenmek istiyorum” dedim. “Peki” dedi. Buluştuğumuzda gördüm ki yıllar güzelliğine güzellik katmış. Ayrıca röportajın sonunda Demet’i bu denli fit ve cildini güzel yapan formülleri de aldım...

MEZİN DEDEYİ
mezin.dedeyi@aksam.com.tr

Senin için güzelliğin tanımı nedir?
Benim için güzellik, insanın kaşının gözünün güzelliği, fitliği, uzun olması değildir. Klasik güzellik kavramından ziyade kendiyle barışık olmasıdır. O insanı daha güzel, daha yakışıklı yapıyor…

Eskiden de mi böyle düşünüyordun?
Hayır (gülüyor). Hayır, şimdi öyle düşünüyorum. Kendi hayatımı, kendi şanslarımı fark etmek diyelim. Güzel konuşarak, hayata güzel bakarak, gülümseyerek bir kadının çok daha albenili olduğuna inanıyorum.
 
ABARTIYI HİÇ SEVMEM

Peki, güzellik tüyolarını bizimle paylaşır mısın?
Sadelik diyeyim ben sana. En başta abartıyı hiçbir zaman sevmedim. Benim için güzellik makyaj değildir. Benim için güzellik frapan giyinmek değildir. Temiz, pak, sade olmak benim için daha güzeldir. 

Moda…
Benim modam, 20 senedir hiç değişmiyor. Sevdiğim şeyler, dekorasyonda dahi hep aynı. Hep klasiği sevdim. Bazen moda insanların vücudunun da, kişiliğinin de önüne geçiyor… Çünkü giyilen kıyafetler o kadar abartılı ki… Genel olarak bize moda diye sunulan; ayakkabılar, altında kocaman platformlar; bir anormal topuklar… 

Demet Şener’in, “Asla bunu giymem!” dediği nedir?
Önünde platform olan ayakkabı…  

SİMLİ MAKYAJ, ASLA!

Makyajda en çok neye dikkat edersin?
Örneğin, kırmızı ruj sürdüğümde göz makyajını hafif yaparım. Kalıp gibi makyajları sevmiyorum. Tenimin gözükmesi lazım. Şu anda sadece pudra var yüzümde, fondöten bile yok. 

Peki, makyajda “Asla yapmam” dediğin şey ne?
Böyle simler falan… Herhalde asla yapamam (gülüyor). 

Peki, sağlıklı makyaj nedir?
Cildi, fazla kapamayan, cilde nefes aldıran, ışıl ışıl gözler, nemli dudaklar, hafif rimel... Benim için sağlıklı makyaj budur.

FONDÖTEN KULLANMASINLAR!

Genç kızlara makyaj konusunda ne tavsiyede bulunursun?
Yüzlerini hiçbir şekilde yormasınlar. Çünkü ciltlerinde o tazelik var zaten. Ciltlerini, bir fondöten ve kapatıcıyla yormasınlar.

Modayı her yıl ne belirliyor?
Vallahi bilmiyorum. Bana her yıl geçmişten bir şey arıyorlar gibi geliyor. Herhalde artık bir yerden sonra tıkanıyor. Annemin de şu lafı geliyor aklıma “Aa bak benim zamanımda bunlar çok modaydı.” Aslında moda, kendini tekrarlayan bir olay. 

Bir kadının gardırobunda olması gereken ana parçalar neler?
Klasik ve düz kıyafetler, benim için vazgeçilmez şeyler; güzel dizde siyah, lacivert, bordo elbiseler. Cigarette pantolonlar; deri, jean ya da kumaş olabilir. Ve ipek gömlekler, asla modası geçmiyor. Bir siyah takım ceket, pantolon; bir tane de eteği olursa mükemmel olur. Dar bisiklet yaka sakin trikolar, sivri burun sivri topuk ya da bantlı zarif ayakkabılar… Tamamen klasik şeylerin insanıyım. 

Rüküşün tanımını nasıl yaparsın?
Ooo, benim için çok şey rüküş. O kadar katı kurallarım var ki… Biraz önce de bahsettiğim çizginin dışına çok çıkamıyorum. Çok çok abartılı birçok rengi üstünde kullanmak, her şeyin en göze çarpanını giyinmek, bana rüküş geliyor. 

ÇOK SAĞLIKLI BESLENİRİM

Detoks yapar mısın?
Yapmam. Ben zaten genel olarak çok sağlıklı beslenen biri olduğum için ihtiyaç duymuyorum. Sigara, içki içmiyorum. Sebze ve meyveyi mevsimine göre tüketiyorum. 

Hiç kilo almadın mı?
Hamileliklerimde çok aldım. 23 kilo birinde, 20 kilo birinde aldım.

Bunlar sporla mı gitti?
Biraz spor, biraz metabolizma, biraz ne yapacağını bilme… Biz Selahattin Sönmez’le bir kitap yazdık. O kitapta da bir sürü formül var.

Vitamin takviyesi alır mısın?
Ekstra vitamin hiç almıyorum. Sadece yediklerimden alıyorum. 

Her pazartesi diyet yapacağım diyerek kalkan ama akşam vazgeçtim diyenlere önerin nedir?
Baştan söyleyeyim, spor yapmadan bu iş olmaz. Tencere yemeği yerim; hazır yiyecekler bana göre değil zaten. Light hiçbir ürün tüketmemeye çalışıyorum. Ne kadar yoğurt yiyebilirim ki? Onun da light’ı olsa ne olur? Sırf sebze ve salatayla hayatımı geçiremiyorum. Çünkü doymuyorum. Etli bir sebze yiyorum ya da üç dört tane köfte. Kardiyo yaptığım günler yanında bulgur ya da domates soslu kepekli makarna. 

Akşam yemiyorsunuz ama...
Akşam karbonhidrat almamaya çalışıyorum. Yatmadan önce de meyve yiyorum ya da bir bardak süt içiyorum. 

Hamileliklerinizde çatlak oluşumunu nasıl engellediniz?
Çatlak, genetik bence ve tamamen o tenin elastikiyetine bağlı. Fazla kilolar aldım. Karnım büyüktü. Ona rağmen çatlak olmadı. 

ZAYIFLATAN TAZE SEBZE SUYU

Sizler de birer hafta akşam yatmadan önce 1 su bardağı olacak şekilde kür yapabilir hem zayıflamanızı kolaylaştıracak ara öğün tatmış hem de içindeki sebzelerin etkisiyle bağışıklığınıza katkı sağlamış olursunuz.
Malzemeler: (Formülden 1 su bardağı çıkar)
- 1 kâse taze semizotu 
- 1 adet pırasa 
- 1 kâse taze kekik otu 
- 2 küçük parça brokoli
Yapılışı: Tüm malzemeler yıkanır. Pırasa ve brokoli küçük parçalara kesilir, taze kekik otu ve semizotuyla beraber katı meyve sıkacağından suyu çıkarılır.
1 su bardağı 50 kaloridir.

BEL VE BASEN ERİTECEK İÇECEK

Bir ay içinde üçer günlük birbiri ardına seyreden günlerde, 5 defa olacak şekilde, bu tariften yatmadan önce 1 küçük su bardağı kadar içerek harika sonuçlar elde ettik. Bel daha sıkı inceldi ve basen bölgesindeki yağ oranı da oldukça düştü.
Malzemeler: (Formülden 1 su bardağı çıkar)
- 1 adet olgun tatlı mango 
- ½  adet büyük boy havuç 
- 1 parmak kalınlığında taze zencefil
Yapılışı: Tüm malzemeler yıkanır. Mango kabukları soyulur, büyük çekirdeğinden çıkarılır. Havuç ve taze zencefil de soyulur. Malzemeler katı meyve sıkacağına konulur ve sıkılır.
1 su bardağı 120 kaloridir.

TOK TUTAN ZAYIFLATAN TATLI

Sizler de zayıflama veya koruma sürecinde bu formülümüzü yapabilir, tatlı ihtiyacınız olduğu zaman 2 yemek kaşığı kadar yiyebilirsiniz. Tadı o kadar keskin ki 1 yemek kaşığıyla bile doyacağınızdan eminim.
Malzemeler: (2 kişilik)
- 2 yemek kaşığı kuru siyah üzüm 
- 1 yemek kaşığı kuru siyah yabanmersini 
- 10 adet Brezilya fıstığı 
- Kakao l Az yağlı süt 
- 1 tatlı kaşığı vanilya 
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Mutfak robotuna kuru siyah üzüm, kuru siyah yabanmersini, brezilya fıstığı, alabildiğine az yağlı süt, vanilya ve tarçın eklenir; malzemeler iyice parçalanıncaya kadar çekilir. Sonra kıvam verinceye kadar azar azar kakao eklenerek çekme işlemine devam edilir. Çıkan karışım ikiye bölünür ve servis edilecek kâseye eklenir.
1 porsiyon 85 kaloridir.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı