• $32,3808
  • 35,0026
  • 2326.12
  • 9074.37
14 Nisan 2012 Cumartesi 08:18 | Son Güncelleme:

Başkomiser Behzat Oğlak yükselenli Yay

Başkomiser Behzat Oğlak yükselenli Yay

Yayınlandığı günden itibaren gerek konusu, gerek oyunculuklarıyla tam bir fenomen oldu 'Behzat Ç.'... Peki, küfürleriyle kulak çınlatan, kimseye 'eyvallahı' olmayan Behzat'ın; ekibindeki Akbaba yahut Hayalet'in; aşık olduğu Savcı Hanım'ın burcu ne biliyor musunuz? Astrolog Dinçer Güner AKŞAM Pazar için yazdı.


İşkolik serseri
Behzat Ç. (Erdal Beşikçioğlu) 

Dizimizin başkarakteri! Salaş, kendisine has sorgu yöntemleri, zanlılara karşı şiddet içeren davranışları olmakla birlikte samimi, dürüst, dost canlısı, ekibini her türlü olumsuz durumdan koruma amacı güden bir tavra sahip. Konu özel hayatına gelince işler biraz karışır; yeri gelir aynı anda iki kişiyle beraber olur. Hiç elinden düşürmediği tespihi, duygularını yeteri kadar belli edemeyişi derken aslında nev-i şahsına münhasır bir karakter. Behzat Ç.'nin iş düşkünlüğünden ve farklı tarzda olayları çözmesinden OĞLAK yükselenli bir YAY olduğunu düşünebiliriz.

Mantık ve duygu         dengesi bozuk
Savcı Esra (Canan Ergüder)

Tipik bir OĞLAK kadını! Uzun süre Behzat'a karşı süper ilgiliydi ama işi ve otorite sevdası yüzünden bunu açıklamaktan hep çekindi... Mesleği hep onun için ilk sırada yer almakla beraber emir verdikçe egolarını harika bir şekilde tatmin ediyor. Yaşamında mantık ve duyguları arasında dengeleri kurmakta belli etmemeye çalışsa da oldukça zorlanmaktadır.
Meraklı istihbaratçı
Hayalet Sabri                  (İnanç Konukçu)

Dizinin en ilginç karakterlerinden biri... Süper meraklı ve araştırmacı ruhlu bir kişilik. Nerede, ne zaman, ne olmuş, kimler arasında geçmiş, istihbaratı oldukça kuvvetli. Çok keskin ve sert hareketleri yoktur ama varlığını çok net bir şekilde hissettirir, gözlem yeteneği oldukça kuvvetli ve istediği zaman ortadan kayboluyor. Azınlıkların yanında olduğunu da çok defa izlemişizdir. Bu özelliklerin hepsi İKİZLER burcu karakter yapısına çok uymaktadır.
Zeki ama entelektüel birikimi yok
Harun                           (Fatih Artman)

Dizinin en kaba, sert karakterlerinden biri, fiziksel olarak kuvvetli, hızlı ve keskin zekası var fakat bu zekayı sadece iş hayatında etkin bir şekilde kullanır entelektüel anlamda pek gelişim gösterememiştir. İnisiyatif alınması gerektiği zamanlarda sonuna kadar kullanır, hızı sever ve iyi bir sürücüdür. KOÇ burcu arketipiyle birebir uyuşmaktadır.
Hisleri güçlü
Akbaba İsmet (Berkan Şal)

Bana göre dizinin en gizemli karakterlerinden biri... Her şeyden önce ölümün kokusunu alması, ölecek olan insanları bilmesi; tıp bilimine olan ilgisi, özel yaşamını bir sır gibi saklaması, sezgilerinin güçlülüğü insana AKREP burcunu çağrıştırmakta!
İyi ama ezik
Selim (Hakan Hatipoğlu)
Pimpirikli, paranoyak, sürekli azarlara maruz kalan işini çok sevse de süper başarılı olamayan, aldatmayı bile eline yüzüne bulaştıran dizinin belki de en zayıf halkalarından biri! Aslında özünde iyi biri olmakla beraber dizide çizdiği ezik profiliyle izleyicileri çoğu zaman sinir eden bu karakter, BALIK burcuyla oldukça uyuşuyor.
Keşke herkesin   abisi olsa
Şevket (Ege Aydan)
Behzat Ç.'nin arkası sağlam, onu başına gelen her kötü durumdan kurtaran, kendine güveni tam, insana güven veren, oturaklı, insan ilişkileri oldukça kuvvetli, yeri ve zamanı geldiğinde bu ilişkilerini özellikle Behzat için kullanan, izleyiciye 'Keşke benim de böyle bir abim olsun' dedirten babacan BOĞA karakteri.
Denge-uyum
Eda (Seda Bakan)
Güzelliğiyle dizide bakışları üzerine çeken Eda'nın ilişkisinde yaşadığı olumsuz deneyimler, aldatılmalar onu derinden sarstı. Genel olarak dizide herkesle uyumlu olmaya, dengeleri kurmaya çalışan, kibar ve nazik bir TERAZİ burcu profili çizmekte.
Dahi ama manyak!
Ercüment Çözer (Nejat İşler)
Dizinin dahi fakat psikomanyak karakteri. Soğukkanlı, saygısızlık edenin gözünün yaşına bakmayan, süper zeki, cinayet için olmadık insanları kullanan, zekasıyla öne çıkan karakter. Dizide Behzat Ç. ile arasındaki ilişki, Batman ile Joker arasındaki ilişkiye benziyor. Sadece zekası için bile kendisine KOVA demem yeterlidir.

'Behzat Ç.' neden fenomen oldu?
'Bu sorunun yanıtı aslında Türkiye'nin doğum haritasında (yıldız haritasında) saklı! Türkiye Akrep burcu ama sadece burcu Akrep değil, ilişkileri yöneten Venüs'ü, bereket ve şans gezegeni olan Jüpiter'i, şans noktası, hepsi Akrep burcunda. Ve Ay burcu da İkizler.
Ay burcumuz İkizler olduğu için meraklı olmak milletçe mayamızda var! Bu denli Akrep temasının hakim olduğu bir ülkede, cinayetler, gizemli olaylar, kan, aldatılmalar, ölümler, soruşturmalar, izleyicinin merakını cezbeden ve sürekli 'Acaba bunun altında ne var?' sorusunu sordurtan diziler ülkemizde fenomen olmaya adaydır. İşte bunların en başarılı örneklerinden biri olan 'Behzat Ç' de bu saymış olduğum tüm özellikleri fazlasıyla kapsamakta!
Gizemli karakterler, cinayetler, çözülmesi gereken davalar, çıkmaza sürüklenen ilişkiler, aldatılmalar, gizli saklı olaylar, illegal konuları da başarıyla işleyerek Türkiye'nin yıldız haritasının vaat ettiği tüm özellikleri yansıtmakta, bu sayede en beğenilen diziler arasında ilk sırada yer almaktadır.'

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı