• $32,3642
  • 34,9774
  • 2325.04
  • 9079.97
12 Aralık 2014 Cuma 18:49 | Son Güncelleme:

Kalplerimiz için kuvvetli bir dua!

Kalplerimiz için kuvvetli bir dua!

Mansur Yılmaz
kitap.eki@aksam.com.tr

Ve siz duanız kadar varsınız.
Günahtan korkmayan insanların kaloriden korktukları bir dünyada sesini hayra kiralayan insanlar da var. Hayati Sır, yeni kitabı Allah’ın İpine Aşkla Sarıl’da Müslümanların ortaçağını dillendiriyor. Evet, bugün Müslümanlar kendi ortaçağlarını yaşıyorlar. Dinin algılanış biçimi tartışılıyor. Bir tarafta sadece diliyle ikrar edenler, diğer tarafta canlı yayında kafa kesen insanların en iyi dinci olduğunu savunduğu bir zamana erdik. Zor zamanlar… Zor zamanda konuşmak kolay değildir. Hayati Sır, zor zamanlarda konuşması elzem olan seslerden. Zira şeyhlerin, terör örgütlerinin, barış adına dinden taviz verenlerin ya da Allah’ın hududunu çiğneyenlerin daha gür sesle dünyamızı doldurduğu bir zamanda böyle sesler önemlidir.

Modern dünyanın hamleleri, kapitalizmin doyumsuz insan prototipi, post kolonyalizmin umursamaz vatansızlık anlayışı insanlara verdi vereceğini. Bu karmaşa karşısında durmaya çalışan insanların dönemi bitmek üzere. Zira milenyumla birlikte güçlüler, yeni ya da kadim düşmanları olan manevi dünyaya hamle etmeye başladılar. Ve özellikle de tahrif edilmemiş alana yöneldiler; İslam’ın dokunduğu coğrafyalara… Ve insanlara oklarını doğrultan dünya düzeni meyvelerini almaya başladı. Barış dini olan İslam’ı, terör dini olarak algılatmak için küresel ve canhıraş eylem planı ortaya konuldu. Hem de Müslümanlar eliyle yaptırılan cinayetlerle İslam’a darbe vuruluyor. İşte tam da bu sırada sabrı, imanı, direnmeyi ve kalbe dönüşü, kitaba dönüşü sağlayacak seslere ihtiyaç vardır.

Ateşli bir vaiz dili

Hayati Sır, ateşli bir vaiz diliyle ve modern dünyanın kodlarını çözen bir anlayışla yazıyor. İlk eserlerinde daha genel bir dil kullanırken Allah’ın İpine Aşkla Sarıl adlı eserinde sözünü kime söylediğini açıkça görebiliyoruz. Korkusuzca münafıklar, dini kullananlar, iç düşmanlar ve yakın yabancıların isimleri açık açık zikrediliyor. Müslümanların şehirleri yanarken, Gazze ateş çemberinde, Halep yerle bir, Bağdat her gün bir fitne bombasıyla uyanırken, İstanbul’un kaynadığı bir dünyada kalplerimizin düşmemesi için edilmiş kuvvetli bir dua bu kitap.
Politik çözümleme uzmanı olduğumuz şu günlerde duanın, sabrın, direncin ve hainleri tanımanın gerekliliğini hatırlatan Hayati Sır, “Dua ey müminler! Dünyada kan gövdeyi götürürken kimler bizi ekmekle kandırmaya çalışıyorsa, kanmayız bu gizli emellerine, değil mi?” derken, devleti ele geçirmeye çalışan bir cemaat-örgütün kullandığı dil, iktidarını korumak isteyen güç sevdalıları ya da sadece kendi çıkarını düşünen bencil insanlarının dünyasından kaçmak vardır. Sen işine bak; Gazze’ye, Kudüs’e, Kabil’e ve yetimlere Allah baksın diyen korkak insanların, işkembesini düşünen insanların dünyası ne kadar da çürüktür! O çürük dünyayı terk etmenin dilini biliyor Hayati Sır.

ZANLA İMAN EDİLMEZ

Okumayan ama şeyhinin sözlerini 
Allah’ın sözleri gibi dinleyenler; anlamayan ama vahşeti İslam diye sunmaya çalışan bağnazlar, cami kurma derneğinin önüne gelen Suriyeliyi tekme tokat kovanların İslam algısı; cami açılışı yapan idareciyi Hz. Ömer gibi gören bakış… Budur bizim ortaçağımız. Budur bizim vahşetimiz. Bir insanı idam eder gibi Kuran’ı asan insanlar elbette duyduklarını İslam zannedeceklerdir. Ve zanla iman edilmez. Tüm zanlarımızın, algı bozukluğumuzun üzerine üzerine gelen bir dili var Hayati Sır’ın. Zira hem dine hem bilimsele hem de sokağın diline hâkim bir lehçeyle yazıyor. Bu sebepten olsa gerek, mühim olan kavrayış, mühim olan büyük fotoğrafı okuyabilmektir.
Mazlumların birleşeceği günün yakınlığı… Hayati Sır ümidini kesmeyen bir ses. Birçok Müslüman sanki kıyamet kopmuş, ahir zaman çoktan geçmiş gibi, davasından, ülküsünden vazgeçerken, bir kısmı da modernlerin gecesindeki karanlığa ve karanlık dillere yenilip teslim olurken Allah’ın ipine sarılmanın gerekliğini bıkmadan anlatan dirençli sesler var. Bu sesler bize sadece İslam’ın değil, insanlığın da tehlikede olduğunu söylemekteler. İslam düşerse insan da düşecektir. Vahyi nefsine göre tefsir edenlerin aslında bir tür kıyamet başlattıklarını görüyoruz. Bu fesattan kurtuluşu Hayati Sır, Kitap’a dönüş, duaya dönüş, kalbe dönüş; hasılı, aşka dönüşle izah etmektedir.

‘Biz’ diyebilmek...
“Vahye dönün yüzünüzü! Takvaya sarılın! Ve kalbinize Allah’tan gayrısını almayın! Yolunuzu kaybetmezsiniz o zaman!” Yolunu kaybettiğine inanmayan milyonlarca Müslüman… Ekmeğin ya da şeyhinin peşindeki Müslümanların körü körüne sadakati… Kuran’ı insana küstüren budur işte. Haberler, filmler, reklamlar derken topyekûn bir medya ordusu insanların üzerine sakin sakin bombardımanını yaparken uyuyan bizden değildir! Biz… Müslümanların biz diyemedikleri zamanda, biz demeye korktukları bir zamanda, cinayetlerin bir bir Müslümanların üzerine yıkıldığı bir zamanda biz diyebilmek… Büyük ihaleleri münafıklar, hainler ve dünyanın efendileri alırken; tüm suç ihalelerinin Müslümanlara kaldığı bir zamanda üzerimize atılan ölü toprağından kurtulmamızı öğütleyen seslere ihtiyacımız var. Yoksa insan yaşayan ölü olacaktır. Direnmeyen, akli ve kalbi bir derinlikle doğruluğa inanmayan insan zaten ölüdür. Allah’ın halifesi… Bu ifadeyi söylemekten korkan Müslümanların olduğu bir dünyada Allah’ın ipine sarılan bir dilimiz yoksa, sadece aşkımızı, insanlığımızı kaybetmeyeceğiz. Hakikati kaybedeceğiz. Hayati Sır, hakikate ulaşma yolculuğunda önümüzdeki sıkı badireler olduğunu anlatıyor. Ve o badireleri aşmanın yol haritasını da veriyor kitabında.
Yaşayan, sağlam delile tutunarak yaşasın… Böyle buyurulmuştu. İnsanların ve şeytanın kurduğu oyunda delillerin çürüklüğünü görmek istiyorsanız, okumanızı engelleyen ne? Allah’ın ipini parmak ucuyla tutanlar, bizleri bu kıyametin kenarına getirdiler. Allah’ın ipini sıkı sıkıya tutanlar bu kıyamet cenderesinden bizleri çıkaracaklardır.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür