• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
22 Ağustos 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Kendimi daha iyi tanıdım

Kendimi daha iyi tanıdım

Emel Yıldırım, "En güzel dönemimdeyim, kendimi daha çok seviyorum" diyor… Tasarımlarıyla adından söz ettiren Yıldırım’la kahvemizi yudumlarken zaman o kadar hızlı geçti ki sohbetimizin sonuna geldiğimizi fark etmedik bile. Yıldırım’da ilk dikkatimi çeken şey samimiyeti ve güler yüzü oldu. Ünlü tasarımcıyla modaya, hayata dair keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Buyurun sohbetimize…

AYSUN KABA
aysunkaba@gmail.com

Emel Yıldırım'ı dinleyelim mi?
Dışarıdan biraz soğuk gözüksem de duygusal bir yapım var. Dışarıya çok açık değilim. Utangaç bir karaktere sahibim. İnsanlardan gelecek hareketlere, davranışlara, hislere bakıyorum. Güvenebiliyorsam rahat davranabiliyorum. Bunu benim söylemem hoş olur mu bilmiyorum ama fazlasıyla iyi niyetliyim. Her şeye güzel olan tarafından bakabiliyorum. Bu Allah’ın bana vermiş olduğu en büyük hediyelerden biri. Her şeye güzel bakmak gerekiyor. 

Nasıl bir dönem geçiriyorsunuz?
Kendimi daha iyi tanıdığım bir dönem. İçsel yaşadığım, içime dönerek kendimi dinlediğim, kendimi daha çok sevdiğim, kendime daha çok değer verdiğim bir dönemden geçiyorum. Gönül gözümü daha çok açtım. Hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum.

BESLENMEME DİKKAT EDİYORUM

Güzelliğinizin sırrı nedir?
Kendinize ne kadar emek verirseniz karşılığını ileride o kadar alacaksınız. 20 senedir spor yapıyorum. Kullanılan kremler, bakım ürünleri çok önemli ama en önemlisi bunun sürekliliği. Emek derken bunu anlatmak istiyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Vücudumu çok iyi tanıyorum. Bence her kadın vücudunu iyi tanımalı! 
"Ne yersem bana kilo aldırır ya da neler ödem oluşturur?" Bunların bilinmesi de çok önemli. Ekleyebileceklerim arasında; 20 yıldır yüzüme cilt masajı yaparım. Bazen insanlara tuhaf geliyor ama aynaya baktığımda kendimi kodluyorum. Ruhun ne kadar iyiyse o kadar dışarıya yansıyor.  

KISACASI SEN OLMAK

Stil sahibi olmak sizce ne anlama geliyor?
Stil sahibi olmak sadece modayla değil, kişinin yaşantısıyla da ilgili. Evinizin dekorundan dinlediğiniz şarkıya kadar her şeyi içine alan çok kapsamlı bir olgu. Stilinle kendini yansıtıyorsun.Tarzınızla hatırlanıyorsanız, stil sahibi olmuşsunuzdur. Sen olmak kısacası...

Mantıklı alışverişin sırları sizce nelerdir?
Her şeyin fazlasının zarar olduğunu görüyorum. "Ben ne istiyorum ve neye ihtiyacım var?" düşüncesiyle alışveriş yapıyorum. Artık rahatlığı seviyorum. Bir de artık tercihlerim spor ayakkabılardan yana. Rahat olabileceğim her şeyi tercih ediyorum.

Moda sektörünün son yıllarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok üretim var. Çok da tüketim var. Ucuzu, pahalısı olmak üzere birçok kıyafet üretimi yapılıyor. Yelpaze çok genişledi diyebiliriz. Aslında modada tükettiğimiz renkler, desenler ve kumuşlardır. Son zamanlardaki modacıları da başarılı buluyorum.

Son zaman modacılarından kimleri beğeniyorsunuz?
Özgür Masur, Tuvana Büyükçınar.

HAYALLERİM GERÇEKLEŞTİ

Hayallerinizin ne kadarını tamamladınız?
Şükrediyorum. Allah bana hayal ettiğim her şeyi bir gün bile olsa yaşattı. Her şey zamanla oluyor. Ne istediysem çocukluktan bu yana hepsini yaşadım. Hayallerimin yarısından çoğunu gerçekleştirdim diyebilirim.

Emel Yıldırım projelerinden bahseder misiniz?
Eylül ayında Nişantaşı’nda yeni mağazamızı açıyoruz. Üç ortak bir arada olacağız. Ortaklarım da15 senelik arkadaşlarım. Ayrıca güzelliğe dair bilgilerin yer aldığı bir kitap çıkarmayı düşünüyorum. Yeni teklifler geliyor. Reklam filmleri ve televizyon programlarından inandığım ve içime sinen projeleri değerlendirmek istiyorum. 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi