• $32,3335
  • 35,0855
  • 2301.43
  • 9042.64
17 Mayıs 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Ekranda büyüyen yüz; Nicholas Hoult

Ekranda büyüyen yüz; Nicholas Hoult

Yakışıklılığı sebebiyle pek çok kişi ona Colin Firth ile Hugh Grant’in karışımı diyor. Oysa kendi halinde biraz çekingen ve bir o kadar da heyecanlı biri Nicholas Hoult. Canlandırdığı karakterlerin zıtlığı ve karakterlere bürünebilme hızı hem izleyenleri hem de yapımcıları şaşırtacak cinsten.

MEZİN DEDEYİ
mezin.dedeyi@aksam.com.tr

X-Man, Bir Çocuk Hakkında ve gençlik drama serisi Skins'teki performanslarıyla göz dolduran Nicholas Hoult, Mad Max; Öfkeli Yollar’da Nux karakteriyle karşımıza çıkıyor. 
Onu ‘Bir Çocuk Hakkında’ filminde gördüğümüzde 12 yaşındaydı. Oyunculuk kariyerine onlarca aksiyon filmi ekleyen Nicholas, George Miller’ın akıl sınırlarını zorlayan Mad Max’i ile aksiyonda zirveyi zorlayacak gibi görünüyor.

Nicholas kendini nasıl tanımlar?
Aslında kendimi pek anlatabilen biri değilimdir. İçe kapanık da değilim ama insanlar beni kendileri tanısın istiyorum sanırım. Dört çocuklu bir ailenin son numarasıyım. Babam pilottu, büyük abim de okumak için şehir dışına gidince annem ve iki ablamla büyüdüm. Güzel bir çocukluk geçirdim.

Çocukluğuna dair hatırladığın komik şeyler var mı?
Babam pilottu ve onunla bazen seyahate çıkardık. Otelde her kalışımızda bize mini barların aşırı pahalı olduğunu hatırlatır ve dolaptan fıstık yemememiz için sıkı sıkı tembihlerdi.

George Miler ile çalışmak nasıldı? Onunla böyle bir maceraya atılmak sizde nasıl bir etki bıraktı?
George, şimdiye dek çalıştığım en akıllı ve nazik insanlardan biri. Onu dinlediğinizde A’dan başlar, tüm alfabeyi dolaşıp sizi B’ye ulaştırır. Ama o arada o kadar çok şey öğrenirsiniz ki. Tam anlamıyla bir bilgi bankası. Bir gün bir öğlen yemeği yedik. Ne kadar konuşursa konuşsun yetmiyordu. Onunla her gün aynı sette olmak, çölün ortasında kum fırtınalarının altında, yanında böylesine bilge bir centilmenin olduğunu bilmek bile sizi rahatlatıyor. Tüm karakterlerin yolculuğunu görebiliyorsunuz. Yanınıza gelip; “işte bunu sen bu noktaya getirdin” diyor. Tabi bir de ilginç seslenmeleri var ki, aklından neleri geçirdiğini merak ediyorsunuz.

Sete ilk girdiğiniz anda neler hissettiniz. Kullandığınız araçlar ve etrafınızdaki o garip dünyayı görmek nasıldı?
İlk gördüğünüzde araçları tarif edebilmenizin imkânı yok. Etrafınızda hareket eden devasa yaratıklar gibi dev makinelerle koşuyor, uçuyorsunuz. Yüzlerce Savaşçı Çocuk var ve hepsi silahlarla donatılmışlar. Hepsi resmen uçmuş! Bir anda, Namibia’nun muhteşem manzarası içinde tamamen delirmiş bir dünyada olduğunuzu hissediyorsunuz. İlginç ama alışması kolay oluyor.

Savaş çocukları savaşarak ölür

Nux ve filmdeki yolculuğunu nasıl anlatabilirsiniz?
Nux aslında bir savaş çocuğu. Aslında Immortan Joe için çalışıyor. Daha çocuk yaşlarda savaşmak için eğitilmiş bir karakter. Savaşçılar arasındaki en üst kademe olan sürücülük rütbesine kadar ulaşmış. Hatta en hızlısı. Ama maalesef onunla ilk tanıştığımızda pek de sağlıklı değil. Kendilerine Larry ve Barry adını verdiği iki tümörü var. İki ayağı bir çukurda desek yerinde olur. Ama bir şekilde Immortan’ın beş eşiyle kaleden kaçmış olan Furiosa (Charlize Theron)’un adını duyuyor. “İşte” diyor, “benim fırsatım” zira savaş çocukları yalnızca savaşarak öldüklerinde kahraman olabilirler. Yani elinde bir düşman ve kahramanca ölmek için bir fırsat var.

Charlize Theron ve Tom Hardy.. İki duayen ile çalışmak nasıldı? Ki Tom bu filmde Max’i baştan yarattı.
Max'i canlandırmak tüm aktörler için büyük bir şans. Sanırım bu kadar yetenekli insanlarla çalışmak sizi hep yukarı bakmaya zorluyor. Charlize zeki, güçlü, komik ve enerjik. Beni büyüledi. Bundan sonra da onunla bir film projem var. Karakterler arasında süzülmesini izlemek çok etkileyici. Bencil değil, yanındakini düşünüyor ve ona göre oynuyor. Tom ise en izlenilesi aktörlerden birisi. Bir anda karaktere giriyor. Kafasında, her salisesini hesapladığını görebiliyorsunuz. Sonra bir anda bakmışsınız yepyeni şeyler katmış.

Sanırım filmden önce yoğun bir askeri eğitim aldınız, ayrıca çılgın makyajlarınız var...
Ah! Eğitim! Aslında filmden önce George  “Karakterinin bir ayağı çukurda, kötü gözükmek zorundasın. Hem askeri eğitimini tamamla hem de görünüşüne dikkat et” dedi. Aslında bunlar sizi zihnen bir yere hazırlıyor.

Sette ilginç deneyimleriniz oldu mu?
Benim makyajım iki saat sürdü. Sonra birden Charlize içeri girdi, eline makine yağı boyası alıp tüm kafasını sıvazladı ve çıktı. Profesyonellik böyle bir şey!

Filmin hikâyesi?
Sanırım ümit etmek yaşamsal bir şey. Şartlar ne olursa olsun insan tutku ve aşkı terk edemiyor. Ölüm döşeğinde bile olsan hâlâ mücadele etmeye çalışıyorsun. Bu çok etkileyici.

Son olarak, bir ile on arasında bir puan vermen gerekse, bu filme kaç verirsin?
On! Değerlendirme kaç üzerindense en yükseğini veririm!

30 yıllık hasret bitiyor, Mad Max dönüyor

30 yıllık hasret bitiyor; kıyamet filmlerinin babası Mad Max, ‘Öfkeli yollar’ ile geri dönüyor!
Serinin son filmi olan Mad Max: Fury Road (Çılgın Max, Öfkeli Yollar) nihayet vizyona giriyor. Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı filmde ayrıca Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, gibi yetenekli isimler de yer alıyor. 
Filmin hikâyesi kısaca şöyle; Zorlu geçmişi sebebiyle hayatta kalmanın tek yolu olarak yalnızlığı seçen Mad Max, (Tom Hardy) kendisini bir anda savaş ortamından kaçan bir grubun arasında bulur. Grubun lideri, sıra dışı bir kadın olan Furiosa’dır (Charlize Theron). İkilinin, zalim Immortan Joe’dan kaçışlarında onlara, bir zamanlar Joe’nun en iyi adamlarından olan Nux (Nicholas Hoult) yardımcı olacaktır.
Son olarak film hakkında birkaç ilginç dipnotu da paylaşmak gerekirse;
Tam 30 yıldır seriye ara veren yönetmen, üç film daha çekebileceğini duyurdu.
Öfkeli Yollar, Mad Max serisinin ilk 3D filmi.
Charlize Theron bu film için saçlarını kazıdı bu sebeple hemen ardından rol aldığı “Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı” filminde peruk kullanmak zorunda kaldı.
Film aslında 2003’te çekilmesi planlanıyordu ama filmin çekileceği bölgedeki karışıklıklar ve Amerika'nın seyahat kısıtlamaları sebebiyle 2009’a kadar proje rafa kaldırılmıştı.
Filmin aksiyon sahnelerinin %80’i efektsiz çekildi. Patlama sahneleri, uçuşan savaşçılar, yaralanmaların pek çoğu gerçek…

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'