• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
11 Ekim 2014 Cumartesi 02:06 | Son Güncelleme:

Pazartesi sendromuna moda dopingi

Pazartesi sendromuna moda dopingi

İstanbul haftaya Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ile giriş yapacak. Mercedes-Benz ön adıyla birlikte artık dünya moda takviminde de sabit bir yere sahip olan moda haftamızda bu yıl da birbirinden iddialı defileler modaseverlerin yakın takibinde olacak. Büyük sürprizlere de gebe olan moda haftasını mercek altına aldık...

PINAR HİÇDURMAZ
pinar.hicdurmaz@aksam.com.tr

Altı gün sürecek olan etkinlikte tasarımcı ve markalar defileler ve sunumlar eşliğinde İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonlarını sergileyecekler. Ayrıca markaların Sonbahar/Kış 2014 koleksiyonlarını sergileyecekleri bir ‘In Season (Sezonda)’ günü de olacak. Bu sayede hem önümüzdeki yazı hem de sezonu takip edebileceğiz. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 13 Ekim Pazartesi günü saat 13.30’da Hatice Gökçe’nin defilesiyle başlıyor. Hafta boyunca sürprizlerle devam edecek olan etkinliklerin ayrıntılarını sizlerle paylaşalım istedik.

TASARIMCI SAYISI ARTIYOR

Bu sezon 40’a yakın tasarımcı defile ve sunumlarını sergiliyor. Bu isimlerin 19’u Karaköy Antrepo 3’te defile yaparken, 16 tasarımcı Studio alanında mini defile ye da yaratıcı sunumlar eşliğinde koleksiyonlarını sunacak. Ayrıca her sezon olduğu gibi bu sezon da koleksiyonlarını Antrepo 3 alanı dışında sergilemeyi tercih eden tasarımcılar da var. Z. by Zeynep Devooght, Benan Bal, Ready to Fish, Ekria + White Posture, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un en yeni isimlerinden. 

ÇOKRAK’IN ÖNLEMEZ YÜKSELİŞİ

New York dışında Berlin, Miami gibi moda haftalarının da isim sponsoru Mercedes-Benz, her sezon olduğu gibi bu sezon da bir tasarımcıyı seçerek onun defilesini sunuyor. Geçtiğimiz sezonlarda Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Özlem Kaya, Zeynep Tosun ve Gül Ağış’ın defilelerini sunan Mercedes-Benz, bu sezon da Hande Çokrak’ın markası Maid in Love’ın defilesini, ‘Mercedes-Benz presents Maid in Love’ ismiyle sunacak. Bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü Hande Çokrak, eğlenceli, farklı ve yaratıcı tasarımlarıyla dünya çapında ses getiren Türk tasarımcılardan biri olmayı kısa sürede başardı. Bu moda haftasının en iddialı olaylarından biriyse Türkiye’nin son yıllarda yarattığı en başarılı uluslararası marka Les Benjamins’in defilesi. Dünyanın yaratıcı sanatlar anlamında referans kabul edilen dergisi Dazed & Confused eşliğinde, dünyadaki ilk defilesini MBFWI kapsamında gerçekleştirecek lüks spor giyim markası Les Benjamins, defilenin ardından da çok konuşulacak bir parti hazırlıyor. Ayrıca moda dergileri de hafta boyunca farklı tematik partilerle eğlencenin nabzını tutacak. Defile, 16 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Antrepo 3’te gerçekleşecek.  

Nasıl katılabilirsiniz? 
- Her defile ya da sunumun kendi davetli listesi var ve defilelere davetiyeyle girilebiliyor. Yani bilet satın alarak girmek mümkün değil. Kimi zaman tasarımcılar, kendi sosyal medya hesapları üzerinden ya da işbirliği yaptıkları markalar üzerinden defilelerine davetiye hediye edebiliyorlar. Bu günlerde sosyal medyada #mbfwihashtag’ini takip etmekte fayda var.
- Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da ilk kez defile yapacak olan Hatice Gökçe’nin koleksiyonu merakla bekleniyor.
- 17-18-19 Ekim tarihlerinde Karaköy Külah’ta gerçekleşecek olan Souq, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde de yer alarak moda meraklılarını sıra dışı bir alışveriş deneyimine davete diyor. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi