• $32,3716
  • 34,9922
  • 2325.57
  • 9066.29
8 Kasım 2014 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Kitap ve sinema kokan günler başlıyor

Kitap ve sinema kokan günler başlıyor

İstanbul Kitap Fuarı bugün başlıyor. 16 Kasım’a kadar kitap ve sinema kokan günler TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bizleri bekliyor. Bu yıl 33’üncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Türk Sinemasının yüzüncü yılını ‘Sinemamızın 100 Yılı’ temasıyla selamlıyor.

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki teması sinema olunca onur yazarı da sinema eleştirileri ve yazılarıyla Türk Sinemasına büyük katkıları olan Atilla Dorsay oluyor. Bu yıl fuar, kitapseverleri sinemanın uzun yolculuğuna çıkaran söyleşilere, panellere, müzik dinletilerine ve sergilere tanıklık etmeye davet ediyor. Ayrıca fuar süresince oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla birçok söyleşi de gerçekleşecek. Sinema teması kapsamında 50 ayrı etkinlik düzenlenecek. TÜYAP tarafından düzenlenen tasarımını Sadık Karamustafa’nın gerçekleştirdiği ‘Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atilla Dorsay’ adlı sergide Onur Yazarı Atilla Dorsay‘ın yaşamı, sinema yolculuğu, çalışmaları ve eserlerinden tadımlık bir seçki de yer alacak. 

GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Kolombiya Büyükelçiliği’nin düzenlediği Gabriel Garcia Marquez'i anma etkinlikleri kapsamında, 15 Kasım Cumartesi günü Marquez’in hayatı, eserleri ve Türk halkının Marquez edebiyatına bakışı, yazar tarafından kurulan Ibero-American New Journalism Vakfı Genel Müdürü Jaime Abello ve Türkiye’den yazar Seçkin Selvi’nin katılımıyla TÜYAP'ta gerçekleşecek.

YENİLİKLERİ: MÜZİK VE YEMEK

Bu yıl temanın sinemaya adanması nedeniyle fuar koridorlarında tanıdık melodiler yankılanacak. Fuayede yer alacak dinletiler bugün, 11 Kasım Salı ve 15 Kasım Cumartesi günlerinde kitapseverleri ‘Unutulmaz Türk Filmleri Müzikleri’ ile karşılayacak. İstanbul Kitap Fuarı’nın bir diğer yeniliğiyse fuar boyunca Uluslararası Salon kapsamında açık olacak ‘Mutfak’ . Sevilerek takip edilen yemek yazarlarının interaktif yemek sunacakları ve söyleşecekleri Mutfak, Macaristan’ın ünlü yemek blogu yazarı ve programcısı Zsofia Mautner’i de ağırlayacak. Mautner, Türk okurlara lezzetli Macar yemeklerinin gizli tariflerini verecek.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

TÜYAP, genç okurlarına da dopdolu bir program hazırladı. Özellikle hafta içi günlerde farklı yaş grupları için yazarların katılımıyla söyleşi, okuma ve atölye çalışmaları gibi birbirinden farklı 57 etkinlik gerçekleşecek. 

ONUR KONUĞU MACARİSTAN 
“Bir Bahçeden Bir Bahçe’ye… 
Ama bilirim 
Gün olacak bilirim
Senden bize, bizden sana, misafir gidilecek
Bir bahçeden bir bahçeye geçer gibi” 
Nazım Hikmet (Macar Toprağı Şiirinden)’in dizeleriyle selamlayacağız Onur Konuğu Macaristan’ı. Bu yıl Macaristan’da Budapeşte’de düzenlenen kitap fuarında Türkiye onur konuğuydu ve şimdi sıra Türk misafirperverliğinde ve konuğumuz Macaristan. 
Fuar boyunca Uluslararası Salon’da (1. Hol) Macar kültürü Türkiye’den kitapseverlerle buluşacak bir program hazırlandı. Aralarında Modern Macar Edebiyatı’nın çok değerli yazarları da olacak. Onur ülke Macaristan pavilyonunun açılışını  da bugün Kültür İşlerinden Sorumlu Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Sayın Dr. Zoltán Balog yapacak. Açılış sonrasında da Macar müzik grubu Cimbaliband ziyaretçileri Orta ve Doğu Avrupa ezgileriyle buluşturacak.

FUAR SAATLERİ DEĞİŞTİ

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi günlerde 10.00-19.00, hafta sonuysa 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere girişin ücretsiz olduğu fuarın giriş bedeli 5TL. Ayrıca 24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2014, İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Fuar hakkında merak ettiğiniz bütün bilgiye www.istanbulkitapfuari.com internet adresinden ulaşabilirsiniz. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı