• $32,3298
  • 35,0902
  • 2299.62
  • 8988.06
11 Ekim 2014 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Kâkül kestir 5 yıl daha genç görün…

Kâkül kestir 5 yıl daha genç görün…

Hiçbir şey sizi aşırı küt kesilmiş, ortadan ayrık çok uzun ve gözle görülür seyrek saçlar kadar yaşlı gösteremez. Değişime saçlarınızdan başlayın ve kâkül kestirin emin olun 5 yaş genç göstereceksiniz.

AYSUN KABA
aysunkaba@gmail.com

Geçenlerde fotoğraf albümümü incelemeye başladım. Yeni bir fotoğraf albümü oluşturmaya karar verdim. Geçmişe yönelik saç stillerini gösteren yüzlerce en az 10 yıllık fotoğraf buldum. Evet, yırtıp atmak istediğim berbat kesilmiş ve mandal tokalarla toplanmış bir sürü fotoğraf vardı. Ama bu süreç paha biçilemezdi ve bütün saç kesimleri arasında en iyi görünenler - tahmin edin - kâkül kesilmiş  olanlardı. Bu konuyu saçlarımı kesen kuaförümle görüştüğümde, belirli bir yaşa gelindiğinde kâkül kesilmiş saçların en iyi görüntüyü verdiğini onayladı. Kâküller, saçlarınızı modaya uyarlamanın basit ve ucuz bir yolu. Güzelliği ortaya çıkaran ve kötü görüntüyü kamufle eden bir kesimdir. Özellikle geniş, kırışık veya çökük bir alına sahipseniz. Ve aynı zamanda yüzünüze dökülmüş perçemlerle (ışıltılı olmak şartıyla) dikkati hemen üzerinize çekersiniz.

Muhteşem kâküllere nasıl sahip olunur?

Öyleyse çok kıvırcık bir saça sahip olmadığınız ve saçınızda ters yöne ayrılan inatçı saçlarınız olmadığı takdirde, hemen kuaförünüze gidip saçlarınıza kâkül kestirebilirsiniz. Böyle bir durumda kâkül hiçbir işe yaramaz çünkü. Ve sürekli onlarla savaşmak zorunda kalırsınız. Eski moda kâküllerden bahsetmiyorum. Genç ve modern kâküller var. En iyisini elde etmek için, kâkül uzun, kalın, düz olması gerek ya da rastgele kesilmiş yan kâkül tercih edebilirsiniz. Çok milimetrik olması sizi olduğunuzdan daha iyi göstermez veya çok kısa olması veya alnınızın yarısına bile gelmemesi. Kâküller daima modern olmalı, çağ dışı kalmamalı. Kuaförünüzü, gördüğünüz en az 3,4 ayda bir şekillendirin. Makası alıp kendim keserim diye düşünmektense kendinizi uzman ellere bırakın.

Peruk da var…

Sizi çok zahmetten kurtarır. Saçınızı kâkül kestirmeyip böyle bir seçimle hem saçınızda beyazlarınız çıktığı an kullanıp bakımlı bir görüntünüz olur. Hem de kâkül size daha dinç ve genç bir stil yaratır.

Değişim daima saçlardan başlar

Belli bir yaşa geldiyseniz, neredeyse her çeşit saç şekli denemişsinizdir ve kendinize en yakışanı bulmuşsunuzdur. Çılgın tecrübeleriniz de bittiğine göre (Saçlarını Britney Spears gibi kazıtmayacaksınız) kendi stilinizi korumak güzel. Bu ne demek? Birkaç dokunuştan bahsediyorum. Liseden beri saç şekillerini değiştirmemiş akrabalarınız ve ya arkadaşlarınız var mı? Benim var. Hâlâ gençlik yıllarınızdan kalma düz, uzun, ortadan ayrık saçları savunuyorsanız eğer, bu sadece sizin şu anki yaşınızı vurgulamaya yarar. Stil değişir, tabiî ki yüzünüz de, o yüzden kâkülünüzün kalınlığını inceltebilirsiniz mesela. İşte kuaförünüzle tartışabileceğiniz birkaç ufak değişim önerileri.

Stilistinizi değiştirmenin zamanı değil mi?

Saç stilistiniz ile heyecanlanmaya ihtiyacınız var. İnanın saçınıza yatırım yapmaya değer. Saç stilinizin eskidiğine karar verdiyseniz ve onu yenileme fikriyle dolup taşıyorsanız, eski kuaförünüzü bırakmanın belki de tam zamanıdır. Eğer çok uzun süredir kuaförünüz değişmediyse, her gittiğinizde saçlarınız ancak bir önceki versiyonun bir tık daha iyileşmiş halidir diyorum. Birileri belli bir stilinizin olmadığını söylüyorsa, hadi kımıldayın. Herkes vücut ölçüsünün, yaşam şeklinin, saçlarının ve yüzünün doğru yanlarını yansıtacak farklı bir versiyonuna sahip olabilir. Ve eğer saçlarınızın daha iyi görünmesi için bir sürü ürün kullanmanız gerekiyorsa bu doğru kesim değildir.

Kuaförünüze bir şans daha verin…

Sizin, saçlarınızın geçmişini bilmeyen, size taze ve modern bir bakış açısıyla yaklaşacak olan bir kuaföre ihtiyacınız var. Kuaförünüzü bırakmanın kolay olmadığını biliyorum ama bazen buna mecbursunuz.
Kendinizi suçlu hissedecekseniz eğer, ona son bir şans daha verin. Gidin ve daha genç ve modern bir şeyler istediğinizi söyleyin. Hatta dergilerden beğendiğiniz birkaç modeli de getirebilirsiniz. Eğer istediğiniz olmadıysa, kuaförünüz de onu neden bıraktığınızı anlayacaktır. Mektup yazmanıza veya bir açıklama yapmanıza gerek yok. Bazılarımız için bunu yapmak çok zor hatta onlar birilerinin duygularını incitmektense, aynı sıradan saçlarla
devam etmeyi bile tercih edebilirler. Bu kişilerin siz olmasına izin vermeyin!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak