• $32,3377
  • 35,0705
  • 2319.18
  • 9079.97
5 Nisan 2014 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Her devrin yıldızı: Kylie Minogue

Her devrin yıldızı: Kylie Minogue

Önümüzdeki ay 46 yaşına basacak Avustralyalı pop yıldızı Kylie Minogue değişen zamanlara, değişip duran trendlere kafa tutmaya devam ediyor. O Ses Türkiye’nin İngiliz muadilinde jüri koltuğuna kurularak girdiği 2014’e, iki hafta önce çıkan yeni albümü ‘Kiss Me Once’ ve yepyeni hit’leri ‘Into The Blue’ ve ‘Sexercise’la devam ediyor.

EGEMEN LİMONCUOĞLU
egemenlimon@yahoo.com

“Zamana ayak uydurmayı da meydan okumayı da seviyorum.” diyor Kylie Minogue yeni albümü ‘Kiss Me Once’tan bahsederken. İngiliz Look dergisine     verdiği bir röportajdaki “Hem bir sanatçı hem de bir insan olarak değişiyorum. Müziğimi de günün değişen şartlarına adapte ediyorum” şeklindeki sözlerine itiraz etmek zor. Zira zamana meydan okumayı başarabilen her pop yıldızı gibi Kylie de her yeni adımıyla, hep en doğru hamleyle değişime ayak uydurmayı bir yaşam biçimiymişcesine doğallıkla yapanlardan. Kanguruların cirit attığı, koalaların ağaçlara sıkı sıkı sarıldığı memleketinde bir çocuk oyuncu olarak adım attığı kariyeri, önce onu İngiltere’ye taşıdı. Gönlünü kaptırdığı Jason Donovan’la birlikte seksenlerin son günlerinde tatlı, sempatik, genç (ve de güzel) bir mahallenizin kızı imajı çizdi. İmaj çizdi klişesini kullandığımıza bakmayın, lafın gelişi o. Yoksa gayet inandırıcıydı Kylie Minogue’un ‘içimizden biri’ hali. Formülize pop şarkılarıyla hit üretim merkezi olarak müzik tarihine geçen prodüksiyon üçlüsü Stock, Aitken ve Waterman himayesinde atıldı müziğe. ‘The Loco-motion’ ve ‘I Should Be So Lucky’ gibi şarkıları ihtiva eden ilk albümü ‘Kylie’ 1988’de çıktı. Debbie Gibson ve Tiffany gibi genç kadın yıldızların arasına o da katıldı. Ama onların aksine hız kesmeden, dört yılda dört albüm yaparak girdi 90’lara.   

HERKESİN BEĞENİSİNİ TOPLADI

Sonra zamana kendini adapte etme içgüdüsü devreye girdi. 90’larla birlikte pop müziğin de tıpkı rock ve elektronik müzik gibi çehresi değişiyordu. O da kayıtsız kalmadı. Önce ‘Confide In Me’ gibi ondan hiç beklemendik bir şarkıyla çıktı karşımıza. Kariyerinin en özel işlerinden biri olarak bir kenara not ettirdi ‘Confide In Me’yi. Ertesi sene sesini Nick Cave’in cinai ballad’ı ‘Where The Wild Roses Grow’da işittik. Bir pembe diziyle (Neighbours) ünlenen, sabun köpüğü pop şarkılarıyla tanınan biri için iki nefis hamleydi bunlar. Bir bakıma ‘iyi müzik dinleyicisi’ gözünde de     rüştünü ispattı.
Yeni bin yıl gelip çattığında yine bir değişim söz konusuydu ‘bizim’ Kylie’de. Artık otuzlu yaşlarına gelmiş bir kadın şarkıcıydı. Ama yaşı sadece; hâlâ ne kadar genç ve güzel göründüğünü anlatmak için kurulan cümlelerde geçiyordu. Yaşıyla paralel seksapeli de ilerliyordu. Birini hiç belli etmese de diğerini her haliyle, her hareketiyle yansıtıyordu.  

KANSER ZAMANI

‘Spinning Around’ ile 2000 yılına, ‘Can’t Get You Out Of Head’le de 2001’e damga vurdu. Sonra... sonra kötü bir haber aldı Kylie Minogue sevenler. Kanser teşhisi konmuştu Avustralyalı şarkıcıya. 2005 Mayıs’ıydı tam olarak. Hemen tüm biletleri çoktan tükenmiş olan Avustralya turnesi iptal edildi. Derhal tedaviye başlandı. İnternet sitesi hayranlarından gelen bir an evvel iyileşmesi dilekleriyle kitlendi. Bir buçuk yıl kadar sonra o iptal ettiği turneyi tamamlamak üzere sahnelere geri döndü. Akabinde de ‘X’ albümü geldi. Albümün ne kadar iyi ya da kötü olduğu değil Kylie’nin tedaviye cevap verip iyileşmesi ve bıraktığı yerden devam edebilmesi esas takdir edilen şeydi. 

BU ALBÜMÜN ARKA PLANI DA İDDİALI

‘Kiss Me Once’ resmi kayıtlara göre Kylie’nin 12’inci stüdyo albümü. Aynı zamanda şu anda popüler müzik dünyasına hükmediyor desek yanıldığımızı söyleyenin pek çıkmayacağını tahmin ettiğimiz Jay Z’nin kurduğu Roc Nation şirketiyle çalışırken çıkan ilk Kylie albümü. Beyoncé ile bir ‘kraliyet ailesi’ edasıyla arzı endam eden Jay Z, Roc Nation’la da Rihanna ve Shakira gibi isimlere de menajerlik hizmeti veriyor. Bu işbirliğinin ona yeni bir enerji kattığını söylüyor Kylie. Enerji kattığı gerçeği yanında ona Los Angeles’ta albümü kaydetmek, günün ‘dokunduğu şarkıyı hit’e çeviren adamı Pharrell ve adı featuring hanesinde geçti mi liste tepelerini garantileyen şarkıların kahramanı Sia ile de çalışma fırsatı sunmuş. Sadece bir iki ünlü ve ‘garantili’ isim değil, küçük çaplı bir şarkı yazarı ve prodüktör ordusu faaliyet göstermiş ‘Kiss Me Once’ için. Bu ordunun bir bölümünü henüz 30 yaş altı kategorisinde olup, günün pop müziğine besteleriyle işin mutfağından yön veren isimlerden Kelly Sheehan, Mike Del Rio, Chris Loco gibileri özellikle dikkat çekiyor. Ya da One Direction fenomeninde payı bulunan Wayne Hector gibileri. 

BEN HÂLÂ BURADAYIM

Zaman değişiyor, Beyoncé’ler Shakira’lar, Rihanna’lar pop alemine ele geçiriyor. Ama tıpkı bu işin piri Madonna gibi Kylie de aradan sıyrılmayı beceriyor, her defasında ‘bir dakika, ben hâlâ buradayım’ demeyi başarıyor. Hastalığının ardından yaptığı iki albüm de tam anlamıyla birer ‘ben buradayım’dı. 2012’de çıkan ve The Beatles’la özdeşleşmiş Abbey Road stüdyolarında kaydedilen ‘ara’ albüm de. Bu bahar elimizde yine güne ayak uydurmuş ama onu 35 yıldır takip eden yaşı ilerlemiş hayranlarını da dışarıda bırakmamaya özen gösteren bir Kylie Minogue albümü var. Kylie dün olduğu gibi bugün de yıldız, bugün de seksi ve bugün de genç. 

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ...

Gönül işleriyle de hep konuşuldu Kylie. Üne kavuştuğu dizideki rol arkadaşı Jason Donovan’la anıldı adı ilkin. Birlikte söyledikleri ‘Especially For You’ sayesinde ne kadar yakıştıkları çok insan gözünde tescilliydi 90’lara girerken.
Erken ölümüyle müzik camiasını üzüntüye boğan Inxs’in solisti Michael Hutchence’la iki yıl beraberdi. Lenny Kravitz ve Nick Cave’le de birlikte olduğu konuşuldu doksanlarda. Şu anda Halle Berry ile evli olan Fransız aktör Oliver Martinez’le dört yılını geçirdi. Geçtiğimiz ekim ‘herkes kendiyoluna’ dediği model Andrés Velencoso’laysa beş yılını.  

Hayatı beyazperdeye aktarılsa kendisini Ava Gardner’ın canlandırmasını istermiş.

Milan Kundera’nın ‘Ölümsüzlük’ü en sevdiği kitap. 

En sık kullandığı laf: Aman Tanrım!

En büyük korkusu yalnızlık.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar