• $32,3741
  • 34,9925
  • 2325.66
  • 9068.76
19 Temmuz 2014 Cumartesi 02:07 | Son Güncelleme:

Burada masalsı güzellikleri keşfettim

Burada masalsı güzellikleri keşfettim

‘Bütün kadınlar güzeldir’ klişesini bir kenara bırakırsak, makyajın kadının hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yves Saint Laurent’in Makyaj Artisti Fred Letailleur’a ulaştık. Aralarında Cate Blanchett, Angelina Jolie gibi ünlü isimlere makyaj yapan Letailleur’den çok ilginç bir şey duyduk. Türkiye ziyaretinde İzmir’e giden makyaj artisti, “Bu bölgedeki kadınların masalsı güzelliklerini keşfettim” diyor.

PINAR HİÇDURMAZ
pinar.hicdurmaz@aksam.com.tr

Yves Saint Laurent ailesine dâhil olmak ve Lloyd Simmonds ile çalışmak nasıl bir şey?
YSL ekibinde Llyod Simmonds gibi yaratıcı biriyle çalışmak benim için oldukça gurur verici. YSL ekibi olarak kendimizi teknoloji ve makyaj uygulaması konusunda sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz.

Makyaj yaptırmak bizler için çok keyifli. Peki, sizin için makyaj yapmak ne ifade ediyor?
Makyaj yapmak benim için çok büyük bir keyif ve her uygulamada farklı duygular hissediyorum. Çalıştığınız kadınla paylaşılan özel bir an ya da uygulama yaptığınız kişinin güvenini kazanmak olabiliyor bu. Kimi zaman ise oldukça yoğun çalıştığımız ama mükemmel sonuçlar elde ettiğimiz canlı yayın veya dergi çekimleri oluyor. Her birine baktığımda şunu söyleyebilirim ki; kendimi dilediğim gibi özgürce ifade edebildiğim bir mesleğim var ve olduğu çok mutluyum. 

Cate Blanchett, Angelina Jolie gibi ünlü isimlerin makyajlarını yapıyorsunuz. Bizlere onlarla ilgili küçük tüyolar verebilir misiniz? 
Bazı ünlüler doğuştan fantastik özelliklere sahipler. Bu özellikleri başka bir kadına kopyalamaya çalışmak onun 
doğal güzelliğine aykırıdır ve onu eşsizliğini bozar! Benim için her kadının kendisine ve sahip olduklarına karşı 
öz güveninin olması çok önemlidir. Başkalarının beklentileriyle yaşamaktansa kendi güçlerine sahip çıkmalılar.

İLK ADIM GÜÇLÜ BİR ALLIK

Siz en çok kimlerin makyajını beğeniyorsunuz?
Grace Kelly’nin ölümsüz tarzı, Audrey Hepburn ya da Lupita Nyong’o.

Günümüz modası sıra dışı makyaj teknikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Renkler kişinin kimliğini ifade etmede kullandıkları birer araçtır. Bu bir elbise, saç rengi ya da makyaj ile olabilir. Size kendinizi özel hissettirir. Makyajınıza renk katmak istiyorsanız ilk adım güçlü bir allık olabilir. YSL’nin yeni serisi Kiss&Blush ile mat ama güçlü bir renk elde etmeniz çok kolay. Üstelik bu ürün hem ruj hem de allık olarak kullanılıyor. Dudaklarınızda hafif bir renk istiyorsanız eliniz yardımıyla, daha yoğun renk vermek istiyorsanız özel aplikatörü ile uygulamanız mümkün. Mükemmel görünüm elde etmek için renkli bir maskarayla de göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz. 

Bu yılın makyaj trendlerinde özellikle renkli eyeliner’lar göze çarpıyor. Sizden bu ürünlerin kullanımı konusunda tavsiyeler alabilir miyiz?
Mükemmel bir renkli eyeliner uygulaması için göz farınızla tamamen kontrast bir renk seçin veya doğal renkte bir baz uygulayın. Her iki tercih de eyeliner’ın kendini göstermesinde etkili olacaktır. Gelelim çoğunlukla kadınların en çok zorlandıkları eyeliner’ın uygulamasına… Benim önerim gözün iç kısmından başlayarak göz kapağının ortasına kadar ilk çizgiyi çekmeniz, sonrasında gözün dış kısmından ortasına kadar çekeceğiniz ikinci bir uygulama ile her ikisini birleştirmeniz. Renk seçimi gelince; göz renginizle uyumlu olmasına ekstra bir özen göstermeyin, hoşunuza giden herhangi bir rengi seçebilirsiniz. Üzerinizde adeta çok değerli bir mücevher gibi parlayacağından emin olun.

Tabii sizi bulmuşken, makyaj konusunda püf noktaları öğrenmeden olmaz, değil mi?
Makyaja cilt tonunuzla mükemmel uyum sağlayan ve cildinizde adeta yokmuş hissi yaratan bir fondötenle başlamanızı öneriyorum. Eğer pudra kullanıyorsanız yeni Souffle D’Eclat pudrayla aydınlık ve mat bir görünüm sağlayabilirsiniz. Son olarak da her kadının makyaj çantasında mutlaka bulunmasını önerdiğim aydınlatıcıyla gözaltı gibi yüzünüzün aydınlatmak istediğiniz bölümlerini aydınlatabilir ve yüzünüze yeniden şekil verebilirsiniz.

BENİM FAVORİM GLİKOBİYOLOJİ

Makyaj yapmak güzel ama cildimize zarar vermemesi için neler yapmalıyız?
Günümüzde pazarda hangi ürünün nasıl bir etki yarattığını bilmek çok önemli çünkü her geçen gün kadınlara yeni ürünler ve teknolojiler sunuluyor. Kimi zaman sonucu görmek zaman alabiliyor ama tercih yaparken teknoloji ve esinlenilen bilim önem kazanıyor. Günümüzde benim favorim glikobiyoloji. Bu bilim dalı tıp dünyasının dahi geleceğini değiştireceği düşünülen ve birçok hastalığın tedavisinde umut vaat eden bir bilim dalı. 7 Nobel Ödülü almış bu bilim, pazarda sadece Forever Youth Liberator ve Forever Light Creator ailelerinde kullanılıyor. Ciltteki tüm yaşlanma karşıtı belirtileri, gözenekleri ve pigmentasyonu hedef alıyor. Her iki ailede de benim önerim öncelikle en aktif ürün olarak serumu denemek. Sonrasında temizleyici ve bakım kremleriyle serinin diğer ürünlerini günlük rutininize ekleyip cildinizde yarattığı yenileyici etkiyi gözlemleyebilirsiniz.

Sizce bir kadının günlük makyajı nasıl olmalı?
Sabah uyandığınızda yüzünüzü mutlaka temizleyiciyle arındırmanızı öneriyorum. Üzerine birkaç damla losyon uygulayarak ciltte oluşabilecek tahriş ve kızarıkları da önleyebilirsiniz.  Günlük makyajınız için benim önerim Spf içeren bir fondöteni cildinize parmak uçlarınızla uygulamanız. Sonrasında pudrayla sabitlemeniz ve göz çevrenizi aydınlatmanız. Dudak makyajı için kendinizi rahat hissettiğiniz, kıvamını sevdiğiniz bir ruj uygulamanızı tavsiye ederim. Benim tercihim gloss kıvamındaki kalıcı ruj serisi RPC Vernis A Levres’ten size en uygun rengi seçmeniz olacaktır. 

DAHA RENKLİ TONLARI TERCİH EDİN

İstanbul’a daha önce de geldiniz. Bu gelişinizde yeni yerler ve lezzetler keşfettiniz mi?
Bu ziyaretimde İzmir’i de gezdim ve bu bölgedeki kadınların masalsı güzelliklerini keşfettim. Her şeyden önemlisi 
nereye gidersem gideyim Türk insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliği beni her seferinde çok etkiliyor.

Az çok Türk kadınları hakkında da bilgi sahibi olmuşsunuzdur.  Sizce Türk kadını için en ideal makyaj nasıl olmalı?
Türk kadınları genelde siyah ve kahverengi tonlarını seçiyorlar. Türkiye gibi gökyüzünün masmavi olduğu bir 
ülkede siyah ve kahverengi tonların bakışları kararttığını düşünüyorum. Benim önerim gündüzleri göz makyajında daha renkli tonlar tercih etmeleri. Gece makyajındaysa doğal tonlardaki buğulu bir göz makyajını çarpıcı renkte bir rujla tamamlamaları harika olur.

Makyajı daha güzel görünmek için yapıyoruz ama daha çirkin olma ihtimali de var. 
Makyajda temel kural şu olmalıdır: Dudak ya da gözlerden birini seçip ona yoğunlaşmalısınız. Yüzün her iki bölgesinde de aydınlık ve çarpıcı renkleri kullanmaktan kaçının. Ayrıca renklerle oynarken cesur olun, emin olun değecek. Günün sonunda her kadın kalabalık içinde fark edilmekten hoşlanmaz mı?

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı