• $32,3789
  • 34,9632
  • 2325.66
  • 9093.78
15 Ekim 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak"

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN / KONSER-TİYATRO

Zuhal Olcay sessizliğini bozuyor

Türkiye'nin önemli sanatçılarından Zuhal Olcay, "Başucu Şarkıları 3"isimli yeni albümünün şarkılarını seslendireceği konseriyle bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir'de sevenleriyle buluşuyor.

İstanbul Resitalleri başlıyor

İstanbul Resitalleri›nin ilk sanatçısı, dünyaca ünlü Fransız piyano virtüözü Jean Efflamm Bavouzet ile gerçekleşiyor! Konser bugün akşam saat 20.00’de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed, Emirgan’da…

Fosforlu’nun hikâyesini biliyor musunuz?

Siz Fosforlu'nun hikâyesini biliyor musunuz? Tiyatrokare'nin müzikal oyunu ‘Fosforlu’, bu akşam 20.00’de Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor.

Bu serüvene siz de katılın

Rap müziğin sevilen ismi Sagopa Kajmer, uzun bir aradan sonra bu akşam 20.00’de Yeni Kültür Merkezi Şehzade Salonu Amasyada... Bu serüvende siz de yerinizi alın...

Garip rastlantılara tanık olacaksınız

Semaver Kumpanya, Fransız komedya yazarı Moliere'in ünlü eseri ‘Cimri'yi, bu akşam 20.30’da Çevre Tiyatrosu Kocamustafapaşa’da sahneliyor. Oyunda, belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacaksınız.

PAZAR / TİYATRO-KONSER

Bu oyunu kaçırmayın!

Tempolu ve komik bir tiyatro oyunu ‘Şimdi Ne Olacak?’, bugün 18.30’da Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon Mecidiyeköy'de… Bir kız isteme merasimi ne kadar zor olabilir ki sorusunun cevabını veren oyun, düşmeyen temposu ve koşuşturması, deneyimli oyuncu kadrosu ve sürprizleriyle seyirciye keyifli bir akşam yaşatıyor. Siz siz olun hem evimize gelenlere hem de bu oyunu kaçırmamaya dikkat edin...

Romantik komedi ‘Bekarlığa Veda’

Elizabeth Coleman'ın kaleme aldığı ve Akasya Asıltürkmen tarafından uyarlanan romantik komedi ‘Bekarlığa Veda’, bu akşam 19.00’da Kozyatağı-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde!

2016 yazına ‘best of’ veda!

2016 yazının finalini, Türkiye’nin en ünlü sesleri, en ünlü şarkılarıyla yapacak! Kenan Doğulu Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nun son konserlerinde bu akşam 21.00’de sahne alacak.

PAZARTESİ 

Tiyatro-Konser

Değişiminin yarı tatlı öyküsü

Tiyatroadam'ın merakla beklenen yeni oyunu Nazım Hikmet'in çarpıcı eseri ‘İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?’, bu akşam 20.30’da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde… Oyun, erdemleri ve otoritesi arasında sıkışmış bir insanın, her çağda karşılaşılan, çok tanıdık, hatta başımıza gelebilecek değişiminin/dönüşümünün yarı tatlı öyküsünü anlatıyor.

On parmağında on marifet ‘Fahri Öztezcan’

Tiyatro, dizi ve sinema dünyasının yakından tanıdığı, on parmağında on marifet bulunan Fahri Öztezcan, sevilen şarkılarını bu akşam 20.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde seslendirecek.

SALI

Tiyatro-Konser

Don Kişot’un Görülmedik Serüveni

Miguel de Cervantes'in efsane romanı ‘Don Kişot’ bu akşam 20.00’de tiyatro sahnesinde... Gecesi baykuştan gündüzü düşten, eğlenceli, hüzünlü, trajikomik bir serüven sezonun son oyunuyla sizleri bekliyor.

Cem Belevi Eskişehir’de

Pop sanatçısı Cem Belevi, bu akşam 22.30’da Eskişehir-The Club 222 Park kabininde sizlerle...

ÇARŞAMBA

Konser-Tiyatro

Tony Allen cazseverler için söyleyecek

Tony Allen-Tribute to Art Blakey, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında bu akşam 21.30’da Bomonti Babylon’da…

Karşınızda ‘İsimsiz Yıldız’

Romen yazar Mihail Sebastian'ın dünya çapında defalarca sahnelenen ve kapalı gişe oynayan oyunu ‘İsimsiz Yıldız’ bu akşam 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde! Oyun, küçük bir kasabadaki sıradan bir çarşamba gününün ve kasabalıların monoton hayatlarının gizemli bir kadının aniden gelişiyle
nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

PERŞEMBE

Tiyatro-Konser

İnsanlığın gördüğü en iğrenç seri katil

Dünya bu ismi asla unutmadı: Ted Bundy! Oyun, 1989'da elektrikli sandalyede idam edilmeden önce 78 kadına
öldürdükten sonra tecavüz eden, insanlığın gördüğü en iğrenç seri katilinin hikâyesini anlatıyor. Gerçek bir hikâyeden yola çıkan, oldukça gerilimli ve sürprizlerle dolu bu oyun, bu akşam 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de...

Pamela Ankara’da sahne alıyor

Pop müzik sanatçısı Pamela Spence, bu akşam 22.00’de 6:45 KK Ankara'da sahne alıyor.

CUMA

Konser

Aşk şarkılarıyla ünlü Imany Türkiye’de

Şarkılarında aşktan kadın hakları mücadelesine, iklim değişikliğinden siyasi mücadelelere kadar pek çok konuya değinen Imany, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında bu akşam 21.00’de Ayazağa Volkswagen Arena’da 

KİTAP

Casus

Paulo Coelho, 20. yüzyıl başında casuslukla suçlanarak idama mahkûm edilen Mata Hari ile avukatı arasındaki yazışmalardan yola çıkarak kurguladığı Casus'ta bu olağanüstü kişiliği bir roman kahramanına dönüştürerek hayatın ve aşkın gizemlerini sorguluyor. (Can Yayınları)

Kepaze

Üniversite öğrencisi Hüss’ün 11 aya sığdırdığı devasa aşkını anlatan Kepaze, Hüss’ün devamlı olarak sevgilisi F’nin kaprislerini ve ayrılık sözleriyle baş etmeye çalışmasını, aynı zamanda F’nin sevdiği Frida Kahlo’nun aşkından etkilenmesini ve kendi aşkını Frida ve Diego aşkıyla karşılaştırmasını okuyacağız. (İkinci Adam Yayınları)

MEKAN

Ortaköy’ün sevilen mekânı ‘Ali Baba’

Serpme kahvaltı çeşitleri ve klasik mönülerinin yanında salata ve ızgara çeşitleriyle de hizmet veren Boğaz’ın en güzel mekânlarından Ali Baba, yemek molalarının yanı sıra çay-kahve sohbetleri için de keyifli dizaynıyla tercih edilen mekânlar arasında. Eş-dost-aile sohbetleri için özel VIP salonları da bulunan Ali Baba, özel kutlamalar, organizasyonlar, toplantıların da adresi oldu. Mekân, telefonla sipariş vermek isteyenlere de hızlı, soğumadan servisiyle müşterisinin yüzünü güldürüyor. Keyifli ortamı, rahat koltukları ve oturma alanları bulunan Ali Baba Restaurant, lezzetli mönüsü ve alternatifleriyle misafirlerini bekliyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 327 18 28

Hint mutfağının benzersiz tatları

Hindistan’ın büyüleyici kültürünün ve eşsiz yemeklerinin tanıtılacağı Hint Yemekleri Festivali, 15-31 Ekim tarihleri arasında Shangri-La Bosphorus, İstanbul’da meraklılarıyla buluşuyor. Birçok farklı dine ev sahipliği yapan, kültürüyle, müzikleriyle, gelenekleri ve Bollywood’uyla adından çokça söz ettiren Hindistan, eşsiz baharatların lezzet kattığı yemekleriyle de dikkat çekiyor. Shangri-La Bosphorus, İstanbul’un dünya mutfaklarını misafirleriyle buluşturduğu IST TOO’ya Shangri-La New Delhi’den konuk şef olarak gelen başarılı ve deneyimli ünlü Şef Laxmi Kant Sharma’nın leziz dokunuşlarıyla zenginleşecek bu geleneksel yemekler baharat tutkunlarına keyifli bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

SERGİ

İç ve dış gerilimlerle yüz yüze gelmek

Bedenin diliyle başladığı resim çalışmalarına ‘Yüz-Yüze’ sergisiyle devam eden Pelin Özgöçen, üçüncü sergisini Beyoğlu-Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde açtı. Özgöçen, resmin anlatım gücünü, kadının varlığının güçlü kimliğiyle özdeşleştirdiği sergisinde sanatseverle buluşturuyor. Pelin Özgöçen, çalışmalarını günümüzün, özellikle de yüzyılımızın kadınlarının asal sorunlarını ele alan ve onlarla yüz-yüze gelmekten korkmayarak çözümleyen kadınlarla özdeşleştiriyor. Kadının kimlik kazanma, iç ve dış huzuru arama, kişiliğini geliştirme aşamalarını belirleyen portre çalışmaları; iç ve dış gerilimlerle yüz yüze gelmek, yüzleşmek, içsel ve dış baskıların kıskaçlarından sıyrılarak yeniden ve güçlü olarak var olmasını temsil ediyor.

Matrak ve renkli sanatları herkesi etkiledi

Klasik sanat galerisi çerçevesini kırmayı hedefleyen cesur sanat oluşumu No LaB, ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ isimli sergiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek No LaB kurucuları, “Afrikalılar, politik ve sert geçmişlerine rağmen, matrak ve renkli eserlerle tüm küresel sanat dünyasını etkisi altına aldı. Biz de bu sanatı sıra dışı bir sunumla Türkiye’ye taşıyoruz” dedi. Afrika sanatı 13 Aralık’a kadar Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki galerisinde görülebilecek. Sergiye sanat sevmeyenler de davetli…

 

 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı