• $32,374
  • 35,0948
  • 2325.33
  • 9104.81
20 Ağustos 2017 Pazar 00:01 | Son Güncelleme:

Aslan burcunda Güneş tutulması

Aslan burcunda Güneş tutulması

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Güneş Tutulmaları daha çok toplumsal olayları anlatır ve etkilerini bir yıl içinde gösterir. 21 Ağustos saat 21.30’da 28 derece Aslan Burcunda Kuzey Düğüm yönünde,  Regulus ve Al Cabbah sabit yıldızların noktasında Güneş Tutulması olacak.

O dereceye yerleşmiş iki sabit yıldızdan ilki Al Cabbah nötr bir karakter olup şiddete eğilim, isyan, kayıp anlamını taşısa da yanına gelen enerjinin şekline bürünür. Regulus sabit yıldızı ise şanslı bir doğadadır. Kraliyet yıldızı anlamına da gelen bu yıldız, statü, liderlik ve büyük güç anlamını taşır. Yanı sıra tutulma KAD tarafında olduğundan ki bu çok önemli, şanslı olacağımız, büyük güçler kazanacağımız bir döneme giriyoruz diyebilirim. Regulus sabit yıldızının Güneş ile kavuşumlarında toplumlarda büyük liderlerin, kral ve kraliçelerin öne çıkması vurgulanmıştır. Bu anlamda liderlik ve güç savaşları da kaçınılmaz olabilir. 

HAREKETLİ BİR DÖNEM

Anın haritasında 11 dereceyle Koç burcu yükselirken yöneticisi Mars, en az Güneş kadar aktif bir rol üstleniyor ve o da Aslan burcunda yükselen noktasına olumlu bağlantıda. Haritadaki ateş elementi vurgusu, hayatımızın bu döneminde bizatihi aktif, cesaretli, atılgan ve cesur bir duruş sergileyeceğimizi ve hareketli bir dönemi anlatıyor. Tutulma 6. evde gerçekleşirken 5. evin konularını da içeriyor. Günlük programımızı, çalışma koşullarımızı, sağlığımızı, çocuklarla ilgili konuları, aşk hayatımızı, yaratıcılık kanalımızı, yeteneklerimizi, keyif aldığımız konuları, aktivitelerimizi kısaca hayatımızı değiştirerek öne çıkartacak gelişimler tetikleniyor. 

DEĞİŞİM ARZUSU

Uranüs’ün retrodan tutulma aktörleri, KAD ve Satürn ile olan güçlü ateş üçgenindeki duruşu, içimizde kalan ve yapamadığımız değişim arzumuzu yeniden gündeme getirecek nitelikte. Özellikle ilişkilerimizle ilgili sonlandıramadığımız ya da belki başlayamadığımız enerjileri aktif edecek gibi gözüküyor. Üstelik bu kadersel ve bir ucundaki Satürn ile de ne oluyorsa kalıcı ve yapılandırıcı nitelikte.

Direnen sıkıntı yaşar!

 

Jüpiter’in Ay düğümlerine olumlu bağlantısı, evrensel desteğin bu noktada bizi ileriye taşıyacak fırsatların ilişkilerle bağlantılı olacağını anlatırken, Plüto ile girdiği gergin açısı dönüşmemekte direnenlerin yaşayacağı sıkıntıları anlatıyor. 

PARA KAYIPLARINA DİKKAT

Bazılarımız için kayıplar, tutuklanmalar ve yargı süreci işleyebilir. Jüpiter, Venüs’le de zorlayıcı bir görünümde. Bu durum yine evlilik, ev ve aile konularında gereksiz harcamalara zorlayıcı para kayıplarına belki duygusal zaaflardan ev ya da taşınmaz mal varlığımızı karşı tarafa vermeyi anlatıyor olabilir. Bazılarımız için boşanmalarda ciddi parasal kayıplar olabilir. Bana göre bu tutulmada bize ters köşe yaptırarak bizi en çok zorlayacak görünüm Başak burcundaki Retro Merkür’ün Neptün’e karşıtlık açısı. Aynı Merkür Pallas ve Lilith ile olumlu bağlantıda. Bu durum tam ileriye doğru hamle yapacakken geriye dönük kafa karıştıracak, bizi yanıltacak ve eylemlerimizi biraz daha zamana yaymaya çalışmamıza neden olacaktır. Üstelik burada Karaay Lilith gölge olarak çalışabilir. Yani bazılarımız için olumsuz düşünceyi destekleyebilir. Pallas ise Boğa’da sorunları çözmek için ağır aksak ilerlerken atılım yapma enerjimizi baltalayabilir. Buna dikkat etmeliyiz. Diğer açıdan, Retro Merkür ve Neptün açısını, uzun zamandır hayalini kurduğumuz şeylerin artık bize verilme vakti gelmiş de diyebiliriz. Ayrıca sağlık açısından değerlendirecek olursam, kendini ihmal eden kişiler için uyarıcı özellikle kalp, tansiyon ve damarlarla bağlantılı sorunlar gündeme gelirken,  spor yapanların gerek fiziksel gerek ruhsal olumlu geri dönüşümlerini almaları söz konusu olabilir.

ZORLAYICI ETKİLERE SAHİP

Genel hatlarıyla zorlayıcı etkilere sahip olsa da  iyi değerlendirildiği takdirde en şanslı tutulma diyebileceğim etkiler barındırıyor. Hepimiz ve ülkemiz adına en yüksek hayırlar getirmesi dileğimle…

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi