• $32,4334
  • 35,0367
  • 2325.79
  • 9079.97
14 Eylül 2016 Çarşamba 14:20 | Son Güncelleme:

ÖSYM üniversite tavan taban puanları

ÖSYM üniversite tavan taban puanları

ÖSYM tarafından LYS 2016 sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm gözler 2016 2017 Üniversitelerin Taban ve Tavan Puanlarının yanı sıra Başarı Sıralaması ve boş kontenjanları listesine çevrildi. Sizler için tüm üniversitelerin 2016 2017 Taban ve Tavan Puanları ile birlikte başarı sıralaması haberimizde.

LYS 2016 sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler gözlerini üniversite tercih işlemlerine çevirdi. İşte sizler için ÖSYM 2016 2017 tüm üniversitelerin taban ve tavan puanları, başarı sıralaması ve boş kontenjanları listesi sadece aksam.com.tr'de. Uzmanlar okumak istemeyecekleri bölümü sırf sıralaması tutuyor diye öğrencilerin tercih etmemeleri gerekiyor. Öğrenciler tercih listelerini 5-15-4 taktiği ile doldururlarsa yüksek ihtimalle uygun bir bölüme yerleşirler şeklinde belirtiyorlar.

LYS tercihinde 5-15-4 taktiğini kullanın

Okumak istemeyecekleri bölümü sırf sıralaması tutuyor diye tercih etmemeleri gerekiyor. Öğrenciler tercih listelerini 5-15-4 taktiği ile doldururlarsa yüksek ihtimalle uygun bir bölüme yerleşirler” dedi.

LYS’de sınav maratonunun bitmesiyle birlikte öğrencileri yeni bir dönemin bekliyor. Meslek seçimi konusunda büyük sıkıntılar çeken ve bilinçli bir şekilde tercih yapamayan binlerce öğrenci her sene yanlış bir tercih yaparak sene kaybına uğruyor. Gelecekleriyle ilgili hayatlarının en önemli kararını vermek üzere olan LYS adaylarına, Türmak Okulları Rehber Öğretmeni Hasan Doğan önemli uyarılarda bulundu. 15 Temmuz’da başlayacak LYS tercih maratonu konusunda önemli ip uçları veren Doğan, “Adayların tercih şablonunda 24 adet seçenek hakkı bulunuyor. Bu seçenek haklarını adaylar 5-15-4 taktiği ile doldurmaya özen göstermeli. Bu taktiği açacak olursak; 5 tane gelme ihtimali zor olan ancak istediğiniz bölüm veya üniversiteyi en başa yazın. 15 taneyi ise normal sıralamanızın maksimum 6-7 bin yukarısında yada aşağısında olduğu yerleri tercih ederek doldurun. Herhangi bir sürpriz bir durumla karşılaşmamak adına son 4 tercihinizi ise kesinlikle kazanabileceğinizi düşündüğünüz, sıralaması sizin seviyenizden biraz daha düşük ancak sizin pişman olmadan gideceğiniz yerleri tercih edin” dedi.

TERCİH EDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTENİN ŞARTLARINI MUTLAKA OKUYUN

Tercih kılavuzundaki uyarıların dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Rehber Öğretmen Hasan Doğan, “Tercih kılavuzlarında ‘’Bkz.’’ şeklinde  önemli şartlar bulunuyor. Her üniversite bu şartlardan bazılarını ön koşul olarak koymaktadır. Bu yüzden de tercih ettiğiniz veya edeceğiniz her üniversitenin şartlarını ÖSYM kılavuzlarından okuyun. Aksi takdirde şartlarını sağlamadığınız bir okulu kazandığınız takdirde hem kayıt olamaz hem de yeniden ek tercihlere katılamazsınız” ifadesini kullandı.

SEÇECEĞİNİZ MESLEĞİN UZMANLARINDAN BİLGİ ALIN

Üniversite ve bölüm tercihi yaparken seçilen bölümün geleceğinin iyice araştırılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Mutlaka yapacağınız işin şartları, atamayla alan bir bölüm ise en son kaç kişi atandığı, bu işi yapan kişilerin görüşleri ve bölümün derslerinin ağırlıklarını dikkate almalısınız. Tercih için sizlere verilen süre yaklaşık 15 günlük bir süredir. Bu süre içerisinde detaylı araştırmanızı yapıp, tercihlerinizi yapmalısınız. Tercihlerinizi puan sıralamasına göre yapmak yerine, isteklerinize göre yapmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde istemediğiniz bir yeri kazandığınız anda bundan geri dönüşünüz olmayacaktır” diye konuştu.

REHBER ÖĞRETMENİNİZDEN YARDIM İSTEYİN

İlk tercihte bir yere yerleşememe durumunda ek kontenjanla tercih yapabilme şansının olduğunu da hatırlatan Doğan, “Ancak ek kontenjanla yerleştirmede üniversitelerin bölüm kontenjanları çok azdır. Bunları dikkate alarak tercihlerinizi yapın ve elinizden geldiğince boşta kalmamaya gayret gösterin. Tercih yaparken mutlaka rehber öğretmenlerinizle istişare edin, onların yönlendirmeleri doğrultusunda tercihlerinizi netleştirin. Tercih dönemi zor bir süreç, öğrenciler artık gelecekteki mesleklerini, statülerini belirleyecekler. Okumak istemeyecekleri bölümü sırf sıralaması tutuyor diye tercih etmemeleri gerekiyor. Ne olursa olsun sadece sevecekleri, yaparken haz alacakları bölümlere ve mesleklere odaklanmaları gerekiyor. Öğrenciler tercih dönemlerinde mutlaka en az 2-3 rehber öğretmen ile fikir alışverişinde bulunsunlar. Seçecekleri bölüm ile o alanda çalışan birisinden meslek hakkında bilgi alsınlar. Hedeflerin ve ideallerin peşinden koşmak gerekir. Bir hayali olan öğrencilerin bu sene istedikleri bölüm gelmese bile bir kez daha çalışıp o bölüm için çabalamaları gerekiyor” uyarısında bulundu. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür