• $32,34
  • 35,2095
  • 2247.24
  • 8718.11
1 Temmuz 2016 Cuma 15:17 | Son Güncelleme:

LYS'de kaç net kaç puan? LYS puan hesaplama işlemleri

LYS'de kaç net kaç puan" LYS puan hesaplama işlemleri

LYS 2016 sınav maratonu bugün sona erdi. LYS soru ve cevap anahtarını bekliyordu. ÖSYM, LYS 2, LYS 3 ve LYS 5 sınav soruları ve cevaplarını bugün açıkladı. Peki LYS'de kaç net kaç puan getirir? Haberimizde bulunan linkten tahmini olarak LYS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz..

LYS 2016 maratonu bitti. LYS'ye giren adaylar LYS puan hesaplama motoru yokatlas.yok.gov.tr ile kaç puan alacaklarını ve hangi üniversiteye girebileceklerini hesaplayabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. 

LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS PUAN HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

Üniversitelerin en popüler bölümleri olan Tıp, Hukuk, Mühendislik, Eğitim, PDR kazanmak için LYS'den kaç puan almak gerekir, kaç net yapmak gerekir sorularının yanıtlarını YÖK Yükseköğretim Atlası'ndan bulabilirsiniz.  200 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 240 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 270 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 300 puanla hangi üniversiteye girebilirim sorularının yanıtları YÖK Yükseköğretim Atlası'nda.  Yükseköğretim Kurulu-YÖK'ün geçen sene hizmete soktuğu Yükseköğretim Atlası'na LYS adayları yokatlas.yok.gov.tr'den ulaşabilirler.

LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin merakla beklediği LYS sınav soru ve cevap anahtarı açıklandı. LYS sınavlardan sonra doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler LYS sorularıyla birlikte tahmini puanlarını ve netlerini hesaplayacak. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Üniversite adayları LYS sonrasında akıllarına takılan soruları Uzmana Sor uygulaması ile rehber öğretmenlere sorarak, 24 saat online cevap alabilirler. ‘Puan Hesaplama Sihirbazı’ ile de tahmini netleri üzerinden tahmini puanlarını hesaplayıp, hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceğini görüp ona göre tercih yapabilirler. 

LYS 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler üniversite eğitimi için tercih yapmak zorundadılar. Tercih dönemi LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde başlamaktadır. LYS sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde mevcuttur.

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

LYS 2016 TERCİH KILAVUZU 27 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 27 Haziran’da açıklanacak. Üniversite Tercih Merkezi Direktörü ve Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Temsilcisi Burak Kılanç, “Adaylar 27 Haziran’dan itibaren bu sene tercih edebilecekleri tüm önlisans, lisans ve özel yetenekle öğrenci alan programların hepsini görebilecekler” dedi. 

Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurusunu tamamlayan öğrenciler büyük bir heyecanla sınav tarihini beklerken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun ilk taslak halinin 27 Haziran’da açıklanacağı bilgisi üniversitelerle paylaşıldı. ÖSYM takviminde açıklanan tarihlere göre 18 Haziran’da Sosyal Bilimler sınavı ile başlayacak olan LYS’nin bu sene önceki yıllara göre daha yoğun geçeceğini söyleyen Burak Kılanç, “Bu sene tercih dönemi geçtiğimiz yıllara kıyasla biraz daha bilgi yoğun geçecek. Adayların doğru tercih yapabilmesi için YÖK ve ÖSYM’nin son yıllarda önemli girişimleri oldu. Adaylar bu sene geçtiğimiz yıllara kıyasla daha bilinçli tercih yapabilecekler çünkü YÖK’ün YÖK Atlas uygulaması adayların tercih edebilecekleri yükseköğretim programlarıyla ilgili tüm detayları gösterecek. Böyle olduğu için LYS sonrasında bu senenin tercih döneminin çok daha verimli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler
İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek
'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek