• $32,4249
  • 35,0796
  • 2324.91
  • 9079.97
28 Mayıs 2017 Pazar 11:55 | Son Güncelleme:

KPSS 2017 ÖSYM son dakika lisans sonuçları açıklaması yapıldı

KPSS 2017 ÖSYM son dakika lisans sonuçları açıklaması yapıldı

KPSS sonuçları 2017 ÖSYM sonuç ekranından açıklanacak..KPSS sonuçları sorgu sayfası sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. ÖSYM KPSS sonuçları 2017 sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr'ye aksam.com.tr üzerinden erişebilirsiniz.21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS 21 Mayıs lisans sonuçları 2017 ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı. KPSS sonuçları 2017 ÖSYM sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr'de. Memur adaylarının merakla beklediği 2017 KPSS sonuçları ÖSYM ile aynı anda aksam.com.tr'de. 21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek. KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. KPSS 2017 yorumlarından dikkat çeken bir diğer konu ise adayların sınav süresine yönelik eleştirileri oldu. Adaylar KPSS 2017'da soruları verilen sürede tamamlamakta zorlandı.

 

ÖSYM KPSS SON DAKİKA DUYURULAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

KPSS ALAN SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

KPSS 2017 SINAV YORUMLARI

Özgür 23 

Gerçi bu sefer herkes aynı durumda. Millet normalde alabileceği puanın 5-6 puan altında alacak bu sefer mat ve Türkçe yüzünden. Şimdi önceden 85-86 ile bile atanmak zordu ama bu sefer herkes aynı durumda. Son tercihde 80'le atanmak mümkün olabilir belki? Sence

Özgür 
Bende aynı durumdayım. 74-75 netim var. Ama bu puanla 80 civarı geliyor yine de galiba bize. Ama 80 4. Tercihimizde bile bizim atanmamıza yeter mi işte onu bilemiyorum. Sence?

Necda 

Sınav kolaydı ama türkçe çok oyaladigi için matematiğe süre kalmadi

Edebiyatçı

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum arkadaşlar ama inanın Türkçede çok zorlandım yani netlerimi söylesem gülersiniz herhalde yine de çok şükür demek lazım. Sonuçta çalıştık emek verdik takdir Allahın bu saatten sonra. Bir de netlerinizi yazmayın zaten herkesin canı burnunda. Kolay diyenleri anlamıyorum.sürekli tarih çok kolaydı diyorsunuz sonuçta tarih de bilgiye dayalıydı mutlaka standart sapma olan sorular olacaktır.

müberra55 

G.kültür kolaydi 2014 sınavina göre daha kolaydı. Ama türkçe çok oyaladi. Matematik zaten yapamadık. Allah hayirlisini versin.

gülsüm b. 

sorular kesinlikle çok çok kolaydı fakaaaaaat, türkçe hariç.. hiç bir şekilde öğrencinin sınav psikolojisi göz önüne alınmadan hazırlanmış türkçe sorularıydı.. matematik qerçekten çok kolaydı..tarih coqrafya ve qenel kültürde gerçekten hiç çalışmadan bile yapılabilirdi.m Ama şu bi qerçek ki zaman qerçekten yetmiyor. ve evet yetmedi.türkçeye nerdeyse 40 dk ayıranlardan biri de bnm 26 tanecik soruya. ona raqmen eve qelip cvp.lara baktıqımda hiç ummadıqım soruları yanlış yamakta cabası..süre kesinlikle uzaztılmalı.en azından 2.5 saat olmalı. cvp anahtarını komple doldurmak bile 15 dk.mızı alıo..

kopososo

Herseyi gectim sorulardan fenalaşanlara bir şeker bile koymamişlar :) Oturmaktan biyerlerimizin agridigi egitimemi yanayim yoksa zaman yetmicek diye tutuştugum gk gy yemi yanayim bilemedim.Biraraya gelseler kendilerinin bile yapamayacagi sormalari ne mantiksiz.Al bunca kisi kaldi boyle oldu mu sevindinizmi sevinın.ayriyetten sekerlerim bogaziniza dursun :D Emegimiz emanetleriymiş miş mis

KPSS 2017 YORUMLARI SÜRE YETMEDİ

KPSS 2017 yorumlarından dikkat çeken bir diğer konu ise adayların sınav süresine yönelik eleştirileri oldu. Adaylar KPSS 2017'da soruları verilen sürede tamamlamakta zorlandı.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır. 

Kpss puan hesaplama motoru ile 2017 puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu yapacağınız hesaplama yalnızca p3 puanı için değildir. unibilgi.net sitesinde yer alan hesaplama aracı ile 121 farklı puan türünde KPSS puanınızı hesaplayabilirsiniz. 

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır. p121 puan hesaplama motoru ile de öğretmenlik puanı olan öabt puanınızı hesaplayabilirsiniz.

KPSS'DE KAÇ NE KAÇ PUAN?

KPSS 2017 Lisans bölümü için artık zaman daralıyor. Puanların ve netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı günlerdeyiz.

ORTA ÖĞRETİM – LİSE  P 94

48 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN

85 NET 90 PUAN

P KPSS ÖN LİSANS P 93

35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
70 NET 85 PUAN
82 NET 90 PUAN

KPSS LİSANS P3 PUANI

55 NET  70 PUAN
62 NET 75 PUAN
72 NET 80 PUAN
84 NET 85 PUAN
91 NET 90 PUAN

KPSS SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir.
ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvurusunu yapan aday, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav merkezi değişikliği yapabilecektir.

ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür