• $32,4047
  • 35,0128
  • 2326.13
  • 9079.97
31 Mayıs 2017 Çarşamba 17:03 | Son Güncelleme:

KPSS 1.oturum kamu yönetimi uluslararası ilişkiler çalışma ekonomisi soru cevapları 2017

KPSS 1.oturum kamu yönetimi uluslararası ilişkiler çalışma ekonomisi soru cevapları 2017

Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS’ye her sene binlerce insan devlet memuru olma umuduyla giriyor. 2017 yılında Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavları 21 Mayıs’ta yapıldı. Adaylar birinci sınava saat 10.00’da ikinci sınava ise 14.30’da girdiler. KPSS alan sınav saatleri birinci oturumun 27 Mayıs Cumartesi 10.00, ikinci oturumun yine aynı gün saat 14.30 olarak belirlendi. 3. Oturum sınavları ise 28 Mayıs 2017’de saat 10.00’da yapılacak. KPSS 2017 alan 1. Oturum kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi soru cevapları açıklandı mı?

Devlet memuru olmak isteyenlerin girdiği bir sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’na her yıl binlerce adat giriyor. İlk sınav olan Genel Kültür Genel Yetenek 21 Mayıs’ta saat 10.00’da yapıldı. Yine aynı gün öğretmen olmak isteyenlerin girdiği Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.30’da yapıldı. İktisadi ve idari bilimlerden mezun olanların girdiği sınavların tarihleri ise 27 Mayıs ve 28 Mayıs olarak belirlendi. 27 Mayıs saat 10.00’da birinci oturum olan kamu yönetimi uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi sınavları yapıldı. Sınavdan 15 dakika önce sınav salonunda bulunma zorunluluğu bütün oturumlarda geçerli. KPSS 2017 alan 1. Oturum kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi soru cevapları açıklandı mı sorusunun cevabını açıklanır açıklanmaz haberimiz içerisinde bulabilirsiniz.

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS1. OTURUM SORU CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

KPSS 1. oturum soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimiz üzerinden ulaşabilir ve tahmini net sayınızı hesaplayabilirsiniz.

1.OTURUM (CUMARTESİ SABAH) SAAT 10.00

KAMU YÖNETİMİ 40 SORU (50 dk.)

ULUSLARARASI İLİŞKİLER 40 SORU (50 dk.)

 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ 40 SORU (50 dk.)

2. OTURUM (CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA) SAAT 14.30

HUKUK 40 SORU (50 dk.)

 İKTİSAT 40 SORU (50 dk.)

MALİYE 40 SORU (50 dk.)

3.OTURUM (PAZAR SABAH) SAAT 10.00

İŞLETME 40 SORU (50 dk.)

 MUHASEBE 40 SORU (50 dk.)

İSTATİSTİK 40 SORU (60 dk.)

LİSANS KPSS SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS lise lisans memurluk sınavı sonuçları ÖSYM'nin sitesinden yayınlanacak. Adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. üniversite KPSS lisans sınav sonuçları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak ve 2017 Kamu Personeli Seçme Sınav sonucu adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek.

ÖSYM AİS NEDİR NASIL GİRİŞİ YAPILIR KPSS SORULARI GÖRME EKRANI

ÖSYM Ais, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'nın kısaltılmış ismi. ÖSYM sınavlarına girmek isteyen her aday aynı zamanda ÖSYM ais sayfasının da bir üyesi oluyor. ÖSYM Aday Şifresi sayesinde öğrenciler ÖSYM ais sayfasından, sınav giriş belgesi, sınav soruları, sınav cevap anahtarlarına ulaşabiliyorlar. Aynı durum bugün yapılan KPSS 2017 için de geçerli. KPSS adayları KPSS 2017 soruları ve KPSS cevap anahtarlarına ais.osym.gov.tr adresine TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni girerek ulaşabilecekler. 

KPSS SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir.
ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvurusunu yapan aday, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav merkezi değişikliği yapabilecektir.

ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.

09.45 yine yaktı adaylar yine isyan etti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılamadı.

Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS'nin ilk oturumu saat 10.00'da başladı. Adaylar, sınav binalarına, yapılan aramaların ardından alındı. ÖSYM'nin "sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağına" ilişkin kuralı kapsamında, saat 09.45'te kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra gelen adaylar ise sınava giremedi. 
     
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde sınava girecek adaylardan üçü, saat 09.45'ten sonra binaya gelmeleri nedeniyle sınava alınmadı.
         
Geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!