• $32,4144
  • 35,6091
  • 2325.82
  • 9079.97
31 Temmuz 2016 Pazar 12:48 | Son Güncelleme:

Sözleşmeli öğretmen 2016 atamaları başvuruları ne zaman?

Sözleşmeli öğretmen 2016 atamaları başvuruları ne zaman"

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak görev yapmak isteyen öğretmelerin başvuruda bulunacakları sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 2017 yılının Şubat ayında gerçekleşecek. Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak.

Sözleşmeli öğretmen atamaları başvuruları ne zaman başlayacak? 2016 Meb Sözleşmeli öğretmen atama başvuru şartları ile hangi illere ne kadar öğretmen atanacak? Detaylar aksam.com.tr'de. Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa alan MEB, listeyi genişletiyor. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 10 bin öğretmen daha açığa alınacağı iddia edildi.  MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Bu adımlar eylül ayında okullar açılmadan önce atılacak.

MEB, SÖZLEŞMELİ 50 BİN ÖĞRETMEN ALACAK İDDİASI

Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimi sonrasında FETÖ operasyonları kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa alan MEB, listeyi genişletiyor. FETÖ ile irtibatı tespit edilen 10 bin öğretmen daha açığa alınacağı iddia edildi. Öğretmenleri tespit çalışmaları kapsamında Bank Asya hesapları, Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve FETÖ üyelerinin kullandığı MİT'in elinde bulunan özel yazışma programları inceleniyor. Sadece özel yazışma programından elde edilen bilgilerle 4 bine yakın öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Bu adımlar eylül ayında okullar açılmadan önce atılacak.

2016 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmen atamaları yeniden başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın TRT haber kanalında katıldığı bir programda yapmış olduğu açıklama ile gündeme gelen Sözleşmeli öğretmen alımlarının ilkinin Şubat ayında yapılacağını açıklamıştı. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç’un sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen açıklarını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceklerini belirterek, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bakan Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maş kısmıyla henüz bir bilgi vermedi ancak MEB, maaş düzenlemesi için de bir çalışma yapıyor. Öğretmenin maaşı dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançları vardır. Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödeme masada bekliyor. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Doğu’da sözleşmeli öğretmen,  maaş +  tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN ATAMALARI EYLÜL'DEN ÖNCE TAMAMLANACAK

Sözleşmeli öğretmenlik atamalrı için tarih kesinleşti. Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler için sürece dair detaylar netleşiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu bölgelerde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN YERİNİ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ALACAK

NTV'de yer alan Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak. Başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Yüz yüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilecekleri açısından değerlendirilecek. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin Eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTE GÖREV SÜRESİ 5 YIL

Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak. Ardından kadroya alınacaklar. Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl da kadrolu olarak çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturmalar tamamlanan kadrolu öğretmenlere ilişkin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR

Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin
Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis
Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )
Çankırı 
Çorum
Diyarbakır
Elazığ
Erzincan 
Erzurum
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Iğdır
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Kilis
Malatya
Mardin
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Tokat
Trabzon
Tunceli
Van
Yozgat
Zonguldak

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KPSS SONUÇLARI VE MÜLAKAT SINAVI İLE ATANACAK

Sözleşmeli öğretmenler hakkındaki tasarıları yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. MEB, sözleşmeli öğretmenler hakkındaki tasarılarını kesinleştirmeye başladı. Peki yeni tasarıda neler var? Milli Eğitim Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki öğretmen açığını kapatmak için sözleşmeli öğretmenlere KPSS puan üstünlüğü ve mülakat sayesinde seçmeyi planlıyor. MEB, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine atanan kadrolu öğretmenlerin 1 yıl geçince yer değiştirmek istemesi sebebiyle sözleşmeli öğretmen formülü kararı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkındaki tasarılarını kesinleştirmeye başladı.

BAKAN YIMAZ'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacak. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında lisansı iptal edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine bu yıl atama yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine, sözleşmeli ve mülakata bağlı öğretmen alımı yapılacağını belirtti.

Öğretmen alımını daha önce şubat ayı olarak açıkladıklarını ancak yeni çıkan durum üzerine bunu öne çekeceklerini dile getiren Yılmaz, "Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızın sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak şubat ayında olacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında, kamu görevinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız. Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, FETÖ'ye bağlı kapatılan okulların ve bu okuldaki öğrencilerin durumunun sorulması üzerine de şunları kaydetti: "Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz." 

"Devletin malı olan o okulları biz işleteceğiz"

Öğretmen alımına ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Onların öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür