• $32,3334
  • 35,0843
  • 2299.22
  • 8987.18
27 Eylül 2020 Pazar 09:36 | Son Güncelleme:

Türkiye'den Ermenistan'a tepkiler büyüyor: Azerbaycan yalnız değildir

Türkiye'den Ermenistan'a tepkiler büyüyor: Azerbaycan yalnız değildir

Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması ve masun insanları öldürmesi üzerine bölgede tansiyon yükseldi. Ermenistan'ın bu hain saldırılarına misliyle karşılık veren Azerbaycan şehirlerinin kanını yerde bırakmadı. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları üzerine Türkiye'den tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabı twitter'dan paylaşımda bulundu. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısı hakkında paylaşımda bulunan kalın şu açıklamalarda bulundu:

"Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN ERMENİSTAN'A TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında durmaya devam edeceğini belirterek, "Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki; Ermenistan, sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir ve doğacak sonuçların tek sorumlusudur." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Şentop, "Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki; Ermenistan, sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir ve doğacak sonuçların tek sorumlusudur. Türkiye, Azerbaycan'ın yanında bütün gücüyle durmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile telefon görüşmesinde, Türkiye'nin "tek millet, iki devlet" şiarınca Azerbaycan'a her türlü desteği vereceğini belirtti.

BAKAN ALBAYRAK: CAN AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından Ermenistan'ın hain saldırısını kınadı. Bakan Albayrak, "Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölgede barıştan uzak her türlü eylemin karşısında, Can Azerbaycan'ın yanındayız. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: TESCİLLİ PROVOKATÖR ERMENİSTAN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ermenistan'ın masum sivilleri hedef alan hain saldırısı hakkında açıklamada bulunan Oktay, "Ermenistan'ın bu sabah Azerbaycan topraklarına gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı lanetliyorum. Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmiş sözden, ateşkesten ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Oktay, "Uluslararası camianın da bunları görüp haklıyı haksızdan ayırma vakti gelmiştir. Türkiye, nasıl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır." dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKARDAN SERT TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sosyal medya hesabından Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırısını lanetledi. Bakan Akar, "İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

Akar, "Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz." dedi.

MSB'DEN AZERBAYCAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, Ermenistan'ın hain saldırısında Azerbaycan'da şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakanlık paylaşımında, "Şehitlerimizin kanının yerde bırakılmayacağı inancıyla Ermenistan’ın kalleşçe saldırısında şehit olan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileriz." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Ermenistan'ın Azerbaycan'a yaptığı hain saldırı sonucu hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Soylu paylaşımında, "Birdir bizim her halimiz Sevincimiz, melalimiz. Bayraklarda hilalimiz Azerbaycan - Türkiye... Ermenistan’ın hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak