• $32,3666
  • 34,9762
  • 2325.21
  • 9079.97
15 Şubat 2018 Perşembe 01:05 | Son Güncelleme:

PYD ve YPG, PKK’nın Suriye’deki milis gücü!

PYD ve YPG, PKK’nın Suriye’deki milis gücü!

Her fırsatta terör örgütü PKK ile Suriye’deki kolu YPG arasındaki organik bağı reddeden ABD’nin Ulusal İstihbarat Başkanı Coats, kongreye sunduğu kapsamlı raporla bu ilişkiyi ilk ağızdan ifşa etti. 

İKİYÜZLÜ ABD’NİN İSTİHBARAT PATRONUNDAN BÜYÜK İTİRAF! 

Sözün bittiği yer 

ABD Kongresi’nde önceki gün Başkan Trump’tan en aşağıdaki yetkililiere kadar terör örgütü PKK ile Suriye’deki kolu PYD/PKK arasındaki organik bağ hususunda sürdürülen inkar politikasını çökerten bir açıklama geldi. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats’ın Kongre’ye sunduğu 13 Şubat 2018 tarihli ‘Dünyada tehdit değerlendirmesi’ isimli raporun Ortadoğu bölümünde YPG’nin PKK’nın Suriye’deki milis gücü olduğu belirtildi.

OTONOM YAPI İSTİYORLAR

Raporda ayrıca YPG’nin muhtemelen bir çeşit özerlik arayışına gireceği, otonom bir yapı için ısrar edeceği ancak Rusya, İran ve Türkiye’den dirençle karşılacağı bilgisi de yer aldı. Böylece Türkiye’nin uzun süredir savunduğu terör tezini ABD birinci ağızdan kabul etmiş oldu. 

ABD’nin kendi mızrağı kendi çuvallarına sığmadı. Teröre verilen desteğin aslında PKK’ya gittiği ispatlandı.

ABD, desteklediği PYD/PKK’ya yolladığı silah ve mühimmat dolu dolu TIR’larının sayısı 5000’i geçti.

İstihbaratın büyük patronu 

 

PKK hakkkındaki çarpıcı itiraf niteliğindeki raporu yayınlayan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, aralarında Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Savunma İstihbarat Ajansı (DIA), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Ulusal Coğrafi-İstihbarat Ajansı (NGA), Ulusal Keşif Bürosu (NRO) gibi 16 federal istihbarat ajansının bağlı olduğu İstihbarat Toplumu (Intelligence Community)’nun tepesindeki isim. Coats; Senatörlükten emekli olduktan, George W. Bush yönetimi sırasında, 2001’den 2005’e kadar ABD’nin Almanya Büyükelçisi olarak görev yaptı. Sonrasında Washington’da bir lobici olarak çalıştı.  

Kıvıra kıvıra bir hal oldular 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’de sınır güvenliği için ayrılan 250 milyon doların ana odağının önce Irak-Suriye sınırı olacağını açıkladı ancak daha sonra bir düzeltme yaparak bütçenin ana odağının Lübnan ve Ürdün sınırları olacağını bildirdi. Kısa bir süre sonra Pentagon, bu kez genel bir açıklama yayınlayarak, bu bütçenin “Lübnan ve Ürdün dahil çatışma alanlarına yakın olan ülkelerin sınırlarının güvenliğine yönelik” harcanacağını bildirdi.

Terör şovunun kıdemli basrolleri 

ABD’nin kıdemli askeri isimleri PKK bağlantısını reddederek defalarca destek açıklaması yapmışlardı.

Korgeneral Paul Funk  

Münbiç’te terör örgütü PYD/PKK mevzilerini ziyaret eden ABD’nin DEAŞ karşıtı koalisyondaki en yüksek rütbeli askeri Korgeneral Paul Funk, şov yapıp “PYD’ye desteğimiz devam edecek” demiş, yanına ABD medyasını da alarak Türkiye’yi tehdit etmişti.

Albay Ryan Dillon  

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Dillon, Suriye’de ağırlıkla PYD/PKK’nın paravanı SDG’den oluşan 30 bin kişiyi bulacak “Sınır Güvenlik Gücü kuracaklarını açıklamış, PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini söylemişti.

Raymond Thomas  

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, terör örgütüne PKK’dan farklıymış izlenimi için isim değişikliği aklını verdi. YPG’ye “isim değiştirme” tavsiyesinde bulunduklarını ve örgütün adını “Suriye Demokratik Güçleri” olarak değiştirdiğini açıkladı.

MK Komutanı Joseph Votel  

TSK Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatı başlatınca ABD Merkez Kuvvetler (MK) Komutanı Joseph Votel,  teröristlere minnettar olduğunu belirtip “DEAŞ’la mücadelede SDG’den binlerce kişi önemli şehirleri özgürleştirirken ya öldü ya yaralandı. Hepimiz, küresel toplum onlara minnettar olmalı” dedi.

Sözcü Heather Nauert 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert Afrin ile ilgili açıklamasında gerçeği adeta ağzından kaçırıp PYD için “PKK” ifadesini kullanarak, ‘Türkiye PKK’nın peşinden koşmayı bıraksın’ diyerek terör örgütüne kalkan olmuştu.

‘Osmanlı tokadı’na yanıt bile veremedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” diyen Amerikalı Korgeneral Paul Funk’a yönelik “Hiç Osmanlı tokadı yememiş olmadıkları çok açık” sözleri, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi. Nauert, “Türkiye’de ABD karşıtı söylemlerin giderek artmasından kaygı duyup duymadıkları’ ile ilgili soruya da, “Bu tür söylemlere alışığız. Türk hükümetinden ya da başka hükümetlerden bu tarz yorumlar geldiğinde buna sinirlenmiyoruz. Politikalarımızı oluştururken bunların hiçbirini dikkate almıyoruz” karşılığını verdi.

 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı