• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
10 Haziran 2017 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Yaz meyveleriyle serinleyin

Yaz meyveleriyle serinleyin

NİL ŞAHİN GÜRHAN

nil@nildiyet.com

Sıcakların iyice kendini gösterdiği bu günlerde serinlemenin yolu vitamin deposu yaz meyvelerini tüketmekten geçiyor. Hem serinleten hem de zinde kalmanızı sağlayan yaz meyvelerini sizin için derledik. 

 

KARPUZ SERİNLETİR

Karpuz serinletici ve tatlı tadıyla yaz aylarının en sevilen ve en sık tüketilen meyvelerinden biridir. Yüzde 95’i sudan oluşur ve kalori değeri çok düşüktür. 1 orta dilim, 200 gr karpuz 1 porsiyon meyve eşdeğerindedir. Yüksek su içeriğiyle vücuttaki toksinleri temizleyici etki gösterir. İçerdiği yüksek potasyum sayesinde de kalp fonksiyonlarını düzenler.

ANTİOKSİDAN ETKİLİ KİRAZ

Kiraz zengin vitamin ve mineral içeriğiyle çok sağlıklı yaz meyvelerinden biridir. En önemli özelliği lif içeriğinin yüksek olmasıdır. Bu özelliğiyle barsakları temizler. Kiraz aynı zamanda potasyum içeriğiyle terle kaybedilen potasyumun vücuda geri alınmasında önemlidir. Antioksidan etki göstererek vücudumuzun yaşlanmasını engeller. 

ÜZÜMÜN FAYDASI ÇOK

Üzüm taneleri çeşidine göre farklı boyutta ve farklı renkte olur. Üzüm karbonhidrat ve potasyum kaynağıdır. Vücudumuza enerji sağlar ve terle atılan potasyumun karşılanmasında etkindir. İçerdiği C vitaminiyle vücudumuzun dirençli olmasını sağlar. İçerdiği flavonoidler sayesinde kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL’yi azaltmada ve kalp sağlığını 
korumada olumlu etkiye sahiptir. 

KALBİ KORUYAN BÖĞÜRTLEN

Böğürtlen A, C, E ve folik asit vitaminlerinden, kalsiyum ve selenyum minerallerinden zengindir. İçerdiği beta-sitosterol, antosiyanidin ve kuarsetin gibi pigmentler ve flavanoidler nedeniyle sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Böğürtlen, içerdiği bu aktif öğeler sayesinde başta karaciğer, yemek borusu, kalın barsak ve deri kanserlerine karşı koruyucu etki gösterir. 

POTASYUM ZENGİNİ ŞEFTALİ 

Sağlıklı karbonhidrat kaynağı olanşeftali, posadan, A vitamini ve potasyum mineralinden zengindir. Terle atılan  potasyumun karşılanmasında yardımcıdır. İdrar atımını arttırdığı için kanı temizleme özelliğine sahiptir. 

ERİK, KAYISI…

Erik, yüksek karbonhidrat içeriğiyle enerji sağlarken düşük glisemik indeksiyle de kan şekerimizi dengeli yükseltir. Özellikle potasyumdan zengindir.  Eriğin barsak çalıştırıcı etkisi vardır. Barsak aktivitesini artırarak kabızlığı önler. Antioksidan etkisiyle kansere yakalanma riskini azaltır. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi