• $32,3309
  • 35,0805
  • 2292.27
  • 8986.4
22 Ağustos 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Tonlarca makyaj ürünleri kafanızı karıştırıyor mu?

Tonlarca makyaj ürünleri kafanızı karıştırıyor mu"

Makyaj yapmaya yeni başlayacaksınız ancak karşınızda tonlarca kozmetik ürünü var ve kafanız karışıyor. Hangi ürün ne işe yarar? Fondöteni mi, kapatıcıyı mı önce süreceğim? Pudra sürmek şart mı? Highlighter nedir? Hangi ürün ne işe yarar ve hangi sırayla sürülmeli? Yazımızda...

Sebile ÖLMEZ
sebileyilmaz@gmail.com

Öncelikle nemlendirici dahil tüm likit ya da krem ürünlerde cildinizin ürünü emmesi için bekleyin. Yazdığım ürünlerden yalnızca ihtiyacınız olanları kullanın. Hepsini kullanmak zorundaymışsınız gibi algılamayın. 
Makyaj bazı: Gözenekleri doldurup görünmez kılmak, cildi nemlendirmek ve yağlanmayı dengelemek gibi birçok çeşidi vardır. Temel özellikleri fondötenin pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlamak. Nemlendirme özelliği yoksa nemlendiriciden sonra sürülür.  
Fondöten: Cilt kusurlarını kapamaya ve rengi eşitlemeye yardımcı olur. Likit, krem ve toz çeşitleri bulunur. Bazdan sonra uygulanır. 
Concealer: Gözaltı kapatıcısı diye geçse de gözaltı morlukları dâhil ciltte leke kızarıklık gibi sorunlu her yere uygulanır. 
Far bazı: Özellikle yağlı göz kapaklarında farın bulaşmasını engeller, tüm göz kapaklarında farın daha düzgün ve uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Renkleri daha canlı gösterir.
Far: Göz kapaklarını ve kirpik diplerini renklendirmek için kullanılır. Yoğun fırçalarla yoğun renk, seyrek fırçalarla daha yumuşak renk elde edilir. Eğer toz toz olan ve dökülen bir far kullanacaksanız, 1 numaradan sonra 2 numaradan önce far uygulamasını yapabilirsiniz. Böylece dökülen farları temizlerken tüm makyajınızı silmek zorunda kalmazsınız.
Eyeliner ya da kalem: Kirpik diplerini yoğunlaştırmak için çekilen çizgi ve ürüne verilen isimdir. Kalem farla birlikte fardan önce ya da sonra uygulanabilir ama eyeliner mutlaka fardan sonra uygulanmalıdır. 
Pudra: Fondötenin üzerine veya tek başına kullanılabilir. Renksiz ve renkli olanları da bulunur. Renksiz olanlar fondötenleri sabitlemek ve parlamayı engellemek için kullanılır. Press şeklinde uygulandığında gözeneklerin görünümünü yumuşatır. Renklilerin kapatıcılık özelliği olduğu için fondötenin üzerine uygulanmaz.  

CİLDİ RENKLENDİRİR

Bronzer, allık: Her ikisi de cildi renklendirmek için kullanılsa da Bronzer elmacık kemiği altı, üstü, alın çevresi, alın ortası, çene üstü burun üstü gibi yerlere hem kontur hem bronzluk vermek için kullanılır. Allık ise yalnızca elmacık kemikleri üzerine uygulanır. Bronzer toprak tonlarındayken, allık pembe, gül, şeftali, fuşya gibi daha renklidir. Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
Highlighter: Cildinizde öne çıkarmak ve parıldamasını istediğiniz her yere sürülür. Göz iç köşesi, kaş altı, elmacık kemiği üstü ve şakaklar, burun kemiği, çene ve dudak üstü, göz kapağı gibi en yüksek noktalara uygulanır. Yağlı ciltler T bölgesine kullanmamalıdır.
Maskara: Rimel ve maskara aynı üründür. Aslında ürünün adı maskaradır. Kirpikleri belirginleştirmek için kullanılır. 

DUDAK ÇİZGİLERİNİZİ GİZLEYİN

Kaş Jeli, kalemi, farı: Kaşları şekillendirmek için kullanılır. Genelde fardan önce uygulamayı seviyorum çünkü daha az makyaj yapmamı sağlıyor. Kaş kalemi daha seyrek ve ince tüylü kaşlar için, kaş farı, daha sert kaşlar için kaş jeli de her ikisi için kullanılır. Kalem ve farı birlikte kullandığınızda daha doğal sonuç çıkar.
Dudak bazı: Dudaklardaki çizgileri doldurmak, ruju daha kusursuz yapmak ve kalıcılığını artırmak için kullanılır.
Dudak kalemi: Rujun kusursuz, dudakların da dolgun görünmesi için kullanılır. Dudağın dış çizgilerine sürülse de tüm dudak yüzeyine de uygulanır. Sonra ruj sürülür. Parlatıcı, kalem, ruj üzerine ya da tek başına uygulanır.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak