• $32,3743
  • 35,022
  • 2325.52
  • 9096.28
9 Mayıs 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Selülitlere yosunla elveda

Selülitlere yosunla elveda

Kış rehavetinden ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen pek çok kadın forma girmek için çözüm arayışı içerisinde.

Mezin DEDEYİ
mezin.dedeyi@aksam.com.tr

Uzun ve saatlerce aç kalınan diyetler bu dönemde sağlımız için en büyük tehlike oluşturuyor.  Peki, hem vücut sağlığımıza katkıda bulunan hem de incelmemizi kolaylaştıran “Yosun Terapisi” yöntemini duydunuz mu? Bu yöntem,  kadınlara sağlıklı bir şekilde forma girme seçeneği sunuyor. Uzun yıllardır özellikle Avrupa ve Amerika’da kullanılmakta olan deniz kili ile hazırlanan “Yosun Terapisi” son dönemde ülkemizde de tercih edilmeye başlandı. Özellikle kadınların korkulu rüyası selülit ve lokal fazlalıklar için “Yosun Terapisi” ile daha sıkı bir vücuda da sahip olmak mümkün.

Okyanustan çıkarıldığı doğal hali ile hiçbir kimyevi katkı maddesi barındırmayan, içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunduran ürün, selülit ve lokal fazlalıkların giderilmesinde gözle görülür oranda azalmalar sağlıyor. Belirli sıcaklıkta kil içerisinde bekletilen bandajların vücuda sarılması şeklinde uygulanan ‘Yosun Terapisi’ tedavisi, uzmanlar tarafından yapılan vücut masajı ile tamamlanıyor. Deniz kilinin kan dolaşımını hızlandırıcı, toksin atımını artırıcı ve depolanmış yağların çözülmesini kolaylaştırıcı etkisiyle elastikiyetini kaybetmiş dokular sıkılaşıp bayanların daha fit bir görünüme kavuşmalarını sağlıyor. The Nail Job bünyesindeki uzmanlar tarafından uygulanan ‘Yosun Terapisi’ tedavisi, kişinin yaşı, selülit derecesi, yağ oranı gibi hususlar göz önüne alınarak haftada bir kez olmak üzere 8 ile 10 seans arasında uygulanıyor. Bayanlar, 8-10 seanslık tedavinin yanında formunu korumak amacıyla ayda bir kez de bu tedaviyi uygulayabilirler.”

Eski sevgilinizden sonsuza kadar kurtulacaksınız!

Birlikte olduğunuz dönemde sevgilinizin ya da eşinizin ismini kolunuza yazdırdınız. Ancak, işler yolunda gitmedi ve ayrılmak zorunda kaldınız. Ve bu dövmelerden de sonsuza kadar kurtulmak istiyorsunuz. Biraz canınız sıkılacak ama varsayılan siyah renkli dövmelerde mevcut lazer sistemleri ile başarı oranı %58, siyah-kırmızı renkli dövmelerde %51, diğer çok renkli dövmelerde ise %12. Peki, şimdi ne olacak?

İnsanların acısız, sorunsuz ve hızlı bir şekilde dövmelerinden kurtulma isteği, tıp teknolojisi üzerine çalışan mühendisleri harekete geçirdi. Öncelikli olarak cilt lekeleri tedavisi için Amerikalı mühendisler tarafın geliştirilen ve dövme silme işleminde de başarılı sonuçlar veren son sistem “Cutera enLIGHTen pikosaniye”, teknolojisi, Amerika, Avustralya ve Almanya’nın ardından Türkiye’ye geliyor…FDA ve CE onaylı ilk kez Amerika’da kullanılmaya başlayan sistem, lazer endüstrisi için ilk sayılabilecek birkaç teknolojinin bir araya getirilmesi ile ortaya çıktı. Acıbadem Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Yasemin Saray, “Yeni geliştirilen sistemin getirdiği en önemli yenilik, iki farklı dalga boyunda lazer ışığının hem kısa hem de uzun olmak üzere iki farklı atım ile uygulanabilmesi. Bu dalga boyları, dövmelerin %90’ından fazlasında sıklıkla kullanılan siyah ve kırmızı ile birlikte sarı, açık mavi ve olmak üzere farklı tonlardaki dövmelerinde tek bir lazerle tedavi edilebilmesini sağlıyor.” Diyor.  

Türk yemek tarihinin en büyük ikilemi

Zeytinyağlıları, et, tavuk ve balık yemekleri, hamur işleri, mezeleri ve sokak lezzetleriyle Türk mutfağı bizim için dünyanın en genişi, en kıymetlisi… Fakat böyle çok çeşit ve onlara tutkuyla bağlı bunca insan bir arada olunca, ikilemler de kaçınılmaz oluyor. Bu ikilemler nicelerimizi ikiye böldü, filmlere konu oldu, davalık etti ve boğaz boğaza girmeye kadar ilerledi. Yemek.com, Türk mutfağının bu ikilemlerine ışık tutma kararı aldı ve tarihi bir anket başlattı. Türkiye’nin nabzını tutan ankette 12 günde 120 bine yakın oy kullanıldı. Siz de safınızı ortaya koymak isterseniz, sonuçları değiştirmek için çok geç değil.

Limon mu, sirke mi?

Yeşilçam’ın gönülleri fethetmiş iki ikonik karakteri Münir Özkul ve Adile Naşit’in Neşeli Günler’deki o sahnesini hatırlamayan yoktur: Turşu limonla mı yapılır, sirkeyle mi? Cevapların yüzde 31’i limonu, yüzde 69’u ise sirkeyi işaret ediyor.

Sofradaki soğuk savaş: Rus mu, Amerikan mı?

Yemeklerde milliyetçiliği çoktan geçtik; hatta Yunan dostlarımızla baklavanın kredisini paylaşmaya bile razı olduk olacağız. Peki, bu yemeklerde soğuk savaş havası estiren Amerikan-Rus salatası ikilemi neden? Oylama yüzde 23’e yüzde 77 oyla Rus salatası lehine devam ediyor.

İkilem içinde ikilem: Balıkla peynir yenir mi?

“Acaba zehirlenecek miyim, yoksa afiyetle bir akşam geçirebilecek miyim” diye sorduran ikilem içinde ikilem: Balıkla peynir yenir mi, yenmez mi? Cevaplarda ciddi bir çekişme söz konusu. “Taze olduğu sürece sorun yok” diyenler yüzde 54 ile önde. “İkisini bir arada yiyenin aklından şüphe ederim” diyenler ise yüzde 46 ile hemen onların arkasında.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı