• $32,351
  • 35,1254
  • 2308.5
  • 9079.97
29 Temmuz 2017 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Plaj için nokta atışı seçimler

Plaj için nokta atışı seçimler

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Yaz sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Moda, yaz koleksiyonlarıyla renkleniyor ve daha çekici hale geliyor. Her yıl trendler değişiyor ve onlarca farklı tasarım hayatımıza giriyor. Peki, bu  sezonun öne çıkan kadın ve erkek modelleri neler? İddiasız şıklığı mı yoksa aykırı parçalarla plajda fark edilmeyi sevenlerdensiniz?  

 

Ten renginiz, vücut yapınız ve öz güveniniz gibi unsurları ön planda tutarak plaj ürünleri alışverişi yapmak önemli. Yazın özellikle hanımlar oldukça renkli ve bol aksesuarlı kombinler yapıyorlar. Tatilde zamanlarının büyük kısmını, plajda 
geçirdikleri için mayo, bikini, pareo, şapka, çanta, gözlük ve takılar en önem verdikleri ürünlerin başında geliyor. Mayo ve bikini trendlerinden bahsetmeden önce bu sezonun olmazsa olmaz listesini tekrarlayalım.

2017'YE DAMGASINI VURAN ÜRÜNLER

- Bu yaza damgasını vuran en ikonik ürün hiç şüphesiz hasır çantalar. Ponponlu ve işlemeli modelleri stilinizi en eğlenceli kılan detaylar olabilir.

- Renkli camlı güneş gözlükleri. Altıgen model renkli gözlükler ise hemen hemen herkesin beğenisini kazandı.

- Bohem, desenli uzun elbiseler. Konforlu ve romantik duran elbiseler, kemer ve topuklu ayakkabı takviyesi ile gündüzden geceye rahatlıkla kullanıldığı için çok sevildi.

- Retro egzotik desenler neye uyarlansa uyarlansın ciddi bir al beni yarattı.

- Desenli Jeanler. İşleme veya boyama sayesinde enerjisine enerji katan jeanlerin iktidarı tartışılamaz.

- Sezonun trendi şekilsiz gömlekler, omuz ve kol detayları ile çok dikkat çekici bir hava yarattı.

- Örgü bikiniler. Hem renkliliği, hem de el emeğine saygı duruşu ile çok puan topladı.

- Havuz terliği modellerinin, aksesuarlı, tüylü ve püsküllü tasarımları şehir hayatına da adapte edildi.

- Hasır şapka çeşitleri hem şehir hem de plaj için güçlü bir stil silahı. Plajda ultra büyük hasır şapkalar ön planda iken, şehirde deri kemerli sofistike modeller çok kullanıldı.

- Omzu açık veya tek omuzlu bluzlara, volanlı dokunuşlar çok yakıştı.

BU SEZON TERCİHİNİZ MAYO MU BİKİNİ Mİ?

Plaj giyimi oldukça fazla ürün alternatifi sunmakta. Birbirinden çekici onlarca desen ve model eminim kafanızı karıştırıyordur. Sezonun öne çıkan mayo veya bikini modelleri neler mi? Gelin hep birlikte göz atalım. 

MİNİMAL 

Sade tercihlerde bulunan ciddi bir kesim var. Onlar için ürünün kalıbı, kullanışı ile birlikte küçük tasarım dokunuşları tatmin edicidir. Yalın ve karakteristik tonlar ön planda olur. Bu sezon Bej ve Haki renkler oldukça etkin. Tek renk bikinilerde üst parçanın bağlamalı olanları tasarıma bir hareket katmakta. Mayolarda ise kalın şeritli omuz askıları ve düğmeli modelleri tercih edebilirsiniz.

SEZONUN GÖZDESİ

Süsünden ve trend takibinden ödün vermeyenler için fırfırlı modeller en doğru seçim olacaktır. İster sade olsun ister desenli, fırfır dokunuşlu bir tasarım her zaman size hareket katacaktır. Özellikle bikini üstü fırfırlar en çok tercih edilen ve pratik plaj ürünlerinden. Mayolarda ise omuz başında ve göğüs kısmında yer alan fırfırlı modelleri tercih edebilirsiniz. Bu mayo modellerinin üzerine şort geçirip, dolgu topuklu ayakkabı kullanarak yazlık bölgelerde her yere uyum sağlayabilirsiniz.

SPOR MODELLER

Derin V yakalı klasik spor modeller bu sezon motto yani mayo üzeri mesajlarla yeniden yorumlandı. Oldukça sevilen 80’lerin aerobik modelleri asi ve çekici duruşuyla yine hayatımızda. Spor modellerin sırt dekolteli veya yanları açık tasarımları hatlarını ortaya koymak isteyen hanımlar için oldukça ideal. Benim favori spor modelim ise 
yandan bağlamalı modeller.

PAREO OLMADAN ASLA

Mayo ve bikinilerin en büyük destekleyicisi hiç şüphesiz ki pareolar. Sade bikini ve mayolara, desenli pareo. Desenli bikini ve mayolara ise sade pareo kullanırsanız çok göz yormazsınız. Pareolar hanımlara çok ciddi pratiklik katmakta, plajdan yeme-içmeye veya eve giderken tek kurtarıcınız. Ayrıca hafif kiloları olan hanımlar pareolarla kendilerini çok rahat kamufle edebilirler. 

BEYLERDE MAYO OUT, ŞORT IN

- Mayo sportif erkekler ve bronzlaşmak isteyenler için oldukça ideal olsa da bu sezon şort modelleri çok daha eğlenceli 
ve renkli tercihler sunmakta.

- Uzun şortları hiçbir zaman sevmedim, ayrıca sörf modelleri uzun olduğu için bir çok erkeğin bacak boyunu kısa göstermekte. 

- Birkaç sezondur kısa şortlar üreten markalar bu sezon nerdeyse tamamen kısa ve desenli şortlar üzerinde çalıştı. “Yok ben desen sevmiyorum” diyorsanız neon renkli düz renkler bronz tende oldukça iyi duruyor. İddialı ürünler sevmeyenlere ise hafif soldurulmuş yumuşak renkler tercih edebilirler.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'