• $32,3887
  • 35,0826
  • 2326.74
  • 9105.45
20 Ocak 2018 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

İşte Sömestr! Eğlen coş etkinlikten etkinliğe koş

İşte Sömestr!  Eğlen coş etkinlikten etkinliğe koş

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Nihayet sömestr geldi çattı. Öğrencilere de dinlenmek ve eğlenmek için gün doğdu. Peki, çocuklar tatil boyunca ne yapmalı, nereye gitmeli ve hangi etkinliğe katılmalı? Bu sömestr da tatile çıkmak isteyen aileler nerelerde konaklamalı? Henüz bir planınız yoksa sizin için derlediğimiz önerilere bir göz atabilirsiniz.

Çocuklara eğlence dolu anlar 

Emaar Square Mall, sömestr tatilinde çocuklara “Karneval” adını verdiği etkinliklerle eğlence dolu anlar yaşatacak. Düzenlenecek etkinlikler kapsamında Cartoon Network Hayal Gücü Stüdyosu ile teknoloji ve eğlence çocuklar için bir araya getirilirken, atölyelerle yaratıcılıklarını da geliştirilecekler. Bugünden itibaren 04 Şubat 2018 tarihine kadar Hayal Gücü Stüdyosu’nda pek çok farklı eğlence çocukları bekliyor!

İllüzyonist Lee Alex İstanbul’da

“Dünya’da yılın en iyi illüzyonisti” ödülünü alan illüzyonist Lee Alex “Magic Dreams” şovuyla bugünden itibaren sömestr tatili süresince İstanbul Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde olacak. İllüzyonist Lee Alex, gösterisinde bir araya getirdiği müzik, dans ve tiyatral kurguyu muhteşem bir şovla sahneye taşıyor. 

Rengârenk kostümlerle zenginleşen ve seyirciyi tüm duygularıyla içine alan bir eğlence sunan gösteri, düşler dünyasının kapılarını aralamaya davet ediyor. Her yaştan izleyicinin keyifle izleyeceği ‘Magic Dreams’ tüm dünyanın konuştuğu uçuş gösterisiyle dikkat çekiyor. 

Kutup penguenleriyle tatil başlıyor 

Uzun ve yorucu geçen bir eğitim- öğretim döneminin ardından tüm öğrencileri tatil heyecanı sardı. 22 Ocak itibariyle okula kısa bir mola verecek olan çocukları İstanbul Akvaryum ’da Türkiye’nin ilk kutup penguenleri ile birlikte keyifli bir tatil bekliyor. Çocuklar, Türkiye’nin ilk soğuk iklim penguenleri, ilginç türlerde dev köpekbalıkları, vatozlar, timsahlar ve guiness rekorlar kitabına girmiş dünyanın en büyük kemirgenleri kapibaralarla tanışma fırsatı bulacak. İstanbul Akvaryum birbirinden ilginç kara ve deniz canlılarıyla farklı ve heyecanlı bir deneyim sunarken, ziyaretçilerini, mavi kanlı atnalı yengeci, benekli bahçe müreni gibi başka bir yerde göremeyeceğiniz deniz canlılarının dünyasıyla tanıştırıyor.

Heyecan dolu görsel şölenler

“Uluslararası Rus Akrobasi Grubu’’ 25-28 Ocak tarihleri arasında TİM Show Center’da… Uluslararası festivallerde birçok ödül kazanmış ve dünyanın birçok ülkesinde gösteri yapan grup izleyenlere heyecan dolu görsel bir şölen sunuyor… Yer çekimine meydan okuyan trapezciler, lastik kızlar, palyaçolar, bisiklet akrobatları, sihirbazlar, en görkemli şovlarıyla sizlere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. 

Eğlenceli bir rüya yaşamaya hazır mısınız?

Şehrin içinde kışın keyfini doyasıya yaşayacağınız A46 imzalı İstanbul Winter Dream 25 Şubat 2018 tarihine kadar sizleri eğlenceli bir rüyayı yaşamaya bekliyor. Klasikleşen lunapark eğlenceleri, paten şovları, DJ performansları, ışık, dans gösterileri ve çocuklara özel çeşitli atölye çalışmalarıyla kış aylarının en keyifli buluşma noktası olacak. 

ULUDAĞ

“Kışın en güzel tatil, kar tatili” diyenlerdenseniz bol seçenekli alternatifler mevcut. Türkiye’nin en büyük kayak merkezi unvanını taşıyan Uludağ, en çok rağbet gören kayak merkezlerinden… Oteller bölgesinde bulunan telesiyej ve teleski gibi ulaşım araçlarıyla macera dolu kayak deneyimleri yaşayabilirsiniz. Ayrıca sömestr tatili boyunca çeşitli festival ve şölenlere katılabilirsiniz. 

PALANDÖKEN

Türkiye’nin en yüksek zirvesine sahip olan Erzurum Palandöken’de, kayak tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşatıyor. Soğuk fakat güneşli, keyifli bir kış sabahında kayak yapmak, kar havasının dinginliğini yaşamak için Sway Hotel’de siz ve çocuklarınızı unutulmaz bir tatil bekliyor. Dağ ve şehir manzaralı, konforlu odaları, uluslararası yiyecek- içecek seçenekleri sunduğu restoranları, SPA’sı ve uluslararası standartlarda hazırlanmış pistleriyle tesis, her şeyin düşünüldüğü dört dörtlük bir tatil yaşatıyor. Işıklandırılmış ve onaylı pistler, kayakçı kamera takip sistemi, yüksek donanımlı özel ekipmanlarının yanı sıra bilinçli, genç ve dinamik eğitmenleriyle yeni nesil kayakçıların yetişmesine yardımcı oluyor.

KAPADOKYA

Peribacaları ile şekillenen doğal güzelliğinin yanı sıra binlerce yıl boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması ile de zengin bir mirasa sahip olan Kapadokya, sömestir tatili için en özel destinasyonlarından biri. Etstur’un özel otobüsleri veya özel araçlarınız çıkacağınız yolculuğunuzda; Ihlara Vadisi’nden, Narlıkuyu Krater Gölü’ne ve Derinkuyu Yer Altı Şehri’nin ardından da güzel atlar diyarı Kapadokya’ya ulaşacaksınız. Peribacalarıyla ünlü Paşabağ’ı gezdikten sonra; Onyx Taş Atölyesi ve Dervent sizi bekleyen duraklar...  Kayaçların ve peribacalarının hayvan şeklinde erozyona uğradığı Hayal Vadisi’ni gördükten sonra dilerseniz Ahal Teke Harası’nda ata binmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca  Balon Turu, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Tuz Gölü sizi bekleyen güzellikler arasında yer alıyor… 

DUBAİ

Unutulmaz bir sömestir için deniz, kum, güneş, eğlence, alışveriş, lezzetli yemekler ve daha fazlasını arıyorsanız körfezin incisi Dubai, en doğru adres. Modernliği ve oryantalliği bir arada yaşatarak Doğu-Batı sentezini gözler önüne seren bir şehirde çocuklarınızla birlikte hem eğleneceğiniz hem de dinleneceğiniz tatil yaşayacaksınız. Yaz tatili seçenekleri için Ets tura göz atabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi