• $32,3273
  • 35,1056
  • 2314.02
  • 9079.97
1 Nisan 2017 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Dijital gülüş tasarımıyla gülmekten korkmayın

Dijital gülüş tasarımıyla gülmekten korkmayın

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

BİRDEN FAZLA TEDAVİ

Her bireyin yüzüne ve karakterine uygun bir gülüş tasarlanabilir. Bunun için bireyin yüz özellikleri, dudak gibi hareketli dokuların parametrelerinden faydalanılarak ideal gülüşe ulaşılır. Bu veriler özel yazılımlar aracılığıyla dijital ortamda kullanılarak, kişiye tedaviye başlamadan hedeflenen son halini göstermemiz mümkün oluyor. Bu yönteme “Dijital gülüş tasarımı” diyoruz.

YENİ GÜLÜŞE GEÇİŞ...

Bireyin yüzüne uygun gülüş hattı belirledikten sonra, mevcut dişlerden tasarlanan yeni gülüşe geçiş için gerekli tedaviler tespit edilir. Bu aşamadan sonra tedavilere göre hastaları sınıflandırabiliyoruz. Dijital gülüş tasarımının bize gösterdiği yolda birden fazla tedavi basamağı olabilir. Bunlar içinde lamina, ortodonti, kompozit dolgu - bonding uygulamaları, diş eti estetiği uygulamaları mevcuttur.

KİMLER YAPTIRMALI?

Gülmek, yaşam kalitesini birinci dereceden etkileyen bir eylemdir. Sosyal hayatın temelini oluşturur. Özgüvenin en temel öğesidir diyebiliriz. Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen herkesin hayatında çok büyük pozitif etkiler oluşturur. Mevcut gülüşünden memnun olmayan, rahatlıkla gülemeyen herkes gülüş tasarımı hastasıdır.

10 DAKİKADA TASARLANIYOR

Diş protezi yaptıranların çok iyi bildiği, uzun ve oldukça meşakkatli bir süreç vardı. Kaplama olacak dişler kesilir, ölçü alınır ve geçici dişler yapılırdı. Yaklaşık 1-2 hafta boyunca bu geçici dişler ağızda beklerdi. Dijital teknolojilerin kullanılmasıyla artık dişler kesildiği gün tüm bu işlemler bitirilip yeni dişler yerleştirilebiliyor, bu büyük bir avantaj. Ağız içi kamerayla dijital olarak alınan ölçü, bilgisayar ortamına anında aktarılıp laboratuvara internet üzerinden gönderiliyor. Tamamen dijital ortamda 3 boyutlu olarak yeni dişler tasarlanıyor. Bilgisayar kontrolündeki Cerece cihazı 5 ila 10 dakika gibi kısa bir sürede önceden hazırlanmış seramik blokları işleyerek bilgisayarda tasarlanan hali almasını sağlıyor. Tüm işlemler bilgisayar ortamında yapıldığı için hata payı yok diyebiliriz.

İMPLANTLAR ÖNCE SANAL ORTAMDA YERLEŞTİRİLİYOR

Dijital teknolojiler sadece diş yapımında değil, dental implant gibi cerrahi işlemlerde de oldukça işlevsel. Eksik olan dişlerin yerine yerleştirilecek olan implantlar bilgisayar ortamında sanal olarak hastanın dijital modeline yerleştiriliyor. Bu şekilde implantların en ideal pozisyonları sanal ortamda tespit ediliyor. Bu aşamaya kadar hastaya henüz bir müdahale söz konusu değil, her şey hasta evindeyken hekimlerin sanal provaları şeklinde ilerliyor. Tespit edilen ideal implant pozisyonları kaydedilip, implantların bu konumlara yerleştirilmesini sağlayan bir rehber plak üç boyutlu sistemler tarafından hazırlanıyor. İmplantı yerleştirecek olan hekim böylece hatasız bir şekilde implantları istenen pozisyonlara yerleştirebiliyor. Ayrıca dişlerin uyuşturulması aşamasında dijital teknolojiler devreye giriyor ve dijital anestezi uygulamasıyla “İğnefobisi” kavramını tarihe karışıyor. 

En güzel gelin siz olun

 Düğün öncesi dikkat edilmesi gereken şey doğru zamanlama. Düğüne en az 3 ay varsa süreci programlayabiliriz. Bu zaman içinde gelin adayının ihtiyacı olan cilt bakımı, kaş bakımı ve şekillendirmesi rahatlıkla yapılabilir. Cildi makyaja hazırlamak için düzenli bakımlarla işe başlamak gerekir. Hydrafacial cilt bakımıyla haftada 1, toplam 4 seans sonra cilt derinlemesine temizlenmiş olur. Aynı zamanda, cilt sorunlarına yönelik solüsyonların vakum etkisiyle derinin alt tabakalarına nüfus etmesi sağlanabilir. Sonra kırmızı ve mavi led ışıklarla da cildin gerginliğini sağlayan kollajen ve elastin lifleri uyarılır. Bu, akne ve siyah noktalardan arınma sağlar. Cildiniz kuruysa nem kazanır, yağlıysa yağ dengesi düzenlenir. Ve sonuçta temizlenmiş, makyaja hazır, ışıl ışıl bir cilt görünümü elde edilir. Tabii bir de vazgeçmediğimiz vitamin enjeksiyonları var. Bunların içerikleri ve seansları ihtiyaca göre belirlenir. Uygulama sonucunda ince kırışıklıklarda azalma, deri renginde parlaklık ve açılma, derinin nemlenmesi, daha aydınlık bir görünüm kazanma gibi gelinleri çok mutlu eden sonuçlar elde edilir. Güzellik trendlerini takip eden herkesin ortak hatası moda olan kaş biçimini uygulamak. Düz, kalın, kısa kaşlar 3 yıldır trend fakat her kaş modeli her yüz şekline uygun değildir. Örneğin oval yüzlerin kaş şekli gözün bitim hizasından uzun tutulmalı. Bu yüzü daha kısa gösterir. Çok kavis olmadan hafif açıyı düz tutan modeller tercih edilmeli. Yuvarlak yüzler düz kaş modellerini tercih etmemeli çünkü iyice geniş gösterir. Hafif kavisli ve çok uzun olmayan kaşlar daha uzun gösterir.

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar