• $32,3304
  • 35,0893
  • 2298.61
  • 9037.95
27 Ocak 2018 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Çin takvimine göre 2018 Köpek Yılı olacak

Çin takvimine göre 2018 Köpek Yılı olacak

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Çin takvimine göre 2018 köpek yılı olacak. Yani sürüncemede kalan, tamamlanamayan tüm işler bir sonuca bağlanacak. Feng Shui uzmanı Zeynep Akçay’a göre yaşadığı ya da çalıştığı mekânı 2018 yıldızlarına göre aktive eden herkes bundan faydalanacak.  

EMEKLERİN KARŞILIĞI ALINACAK

Özellikle geçtiğimiz yıl birçok şey için beklemeyi, sabretmeyi tercih eden ya da zorunda kalan kişiler bu yıl emeklerinin karşılığını alacak. Köpek yılı bol fırsat ve kaynaklar üretecek. Üretecek ama o hızı ve gelişmeyi sağlayacak element gücü, kişisel çaba ve gayretle ve mekânların size sağladığı şans ve hizmetle fırsat ve kaynaklardan maksimum fayda sağlanacak. Toprak elementi baskın köpek yılı tüm dünyada büyük ölçekte birçok farkındalığın, bilincin artacağı ve bu bağlamda da yasal sınırlamaların, düzenlemelerin gerçekleşeceği bir yıl olacak. Kişiler iç dünyalarında hesaplaşmaya yönelecek, olumsuz taraflarını maksimum gayretle törpülemeye uğraşacak, affetmeyi öğrenme deneyimleriyle baş başa kalacak. Empati yeteneğimiz yükselecek. Bu yılın en büyük değişimi gıda sektörü ve beslenme üzerine olacak. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinme ve değişim bu yılın anahtar vurgusu sayılabilir.

ERKEKLERE KEHRİBAR 

Özellikle erkekler için eylül ayı maddi şans açısından çok büyük şanslar barındırıyor. Bu yıl özellikle tüm erkeklerin kehribar veya sitrin taşı taşımalarını önemle tavsiye ediyorum. Bu yılın şans sembolüyse köpek figürü. Evlerinde köpek besleyenler maddi gelirlerinde ve bu gelirin korunarak büyütülmesinde kendilerini çok şanslı hissedecekler. Bu yılın baskın elementi toprağın faydaları olacağı gibi zararlı, istenmeyen etkilerine de şahit olunacak. Özellikle güçlü toprak enerjisi toprak kaymaları gibi doğal afetlere neden olabilir. Bu yılın en şanslı rengi kuvvetli toprak enerjisini dengeleyecek olan yeşildir. Ağaç elementini rengi olan yeşil kuvvetli toprak etkisini dengeleyecek. Giyim kuşamda yeşil ve tonları tercih edilmelidir. Ev ve işyerlerinde ahşap mobilyalar, canlı bitkiler bulundurmak akışla birlikte uyumlu, hızlı yol almanın ipuçlarından biridir.

KARİYER ŞANSI İÇİN…

Batı pusula yönündeki hastalık yıldızı, göğüs hastalıkları, boğaz, ağız, ses, meme, göğüs, karın bölgesiyle ilgili sağlık sorunlarına gebe. Kuzeydeki olumsuz 5 toprak yıldızı özellikle iş ve para kayıplarını işaret ediyor. Özellikle çocuklarda hastalık görülme artışı bu yıl fazlasıyla gözlemlenebilir. Kariyer başarısı Kuzeybatıda. Bu alanda yuvarlak formlu metal eşya ve aksesuarlar bu şanslı yıldızı aktive eder. Bu yıldız kariyer şansını ilerletmekle birlikte yasal sorunlara da gebe, eğer bu alanda bir çalışma masası, ofis var ise çivit mavisi cam aksesuarlar tercih edilmelidir. Çatışma, anlaşmazlık yıldızı Kuzeydoğuda. Bu yıldız ana giriş kapısı bu alanda olan mekânlarda çok kuvvetli hissedilecek. Zayıflatıcı kür olarak ateş elementinin rengi olan kırmızı çok etkili olur.

BU YIL KADINLAR DAHA ÇOK KAZANACAK

Yaratıcılık şansı Güneyde olacak. Bu yıldız yaratıcılık gerektiren tüm meslek gruplarında büyük verime, bu verimin de ses getirmesine, dikkatleri çekmesine yardımcı itici güç olacak şanslı bir yıldız. Olumsuz 5 toprak yıldızı kuzeyde. Bu yıldızı deniz, göl görselleriyle maksimum ölçüde bastırmış olursunuz. Uzun süre sürüncemede kalmış, netleşememiş ilişkilerde sürpriz ve hızlı gelişmeler yaşanacak. Kadınlar bu yıl evlenme tekliflerine boğulabilir. Bu sürpriz yıldızın etkisi maddi şans için de çok etkili. Özellikle kadınlar bu yıl erkeklere oranla daha fazla başarılı olacak, daha fazla kazanacak.

SAĞLAM DOSTLUKLAR SINAVDAN GEÇECEK

Skandal şiddet yıldızı doğuda olacak. Olumsuz, bastırılması gereken önemli bir yıldız daha... Aile içi şiddette büyük bir artış gözlemlenebilir. En eski sağlam dostluklar sınavdan geçecek. Güneydoğu’da giriş kapısı olan mekânlar çok şanslı. Bu olumlu yıldız birçok fırsat getirecek. Salon veya mutfağınız bu alana denk geliyorsa kristal büyük şık bir kâsede kırmızı elma ve portakallar yerleştirin. Gelişme büyüme yıldızı mekânların merkez alanında olacak. Bu şanslı yıldızı, mumlar, parlak aydınlatmalarla çok kolayca aktive edebilirsiniz. Merkez alan oldukça büyük önem teşkil eder. Tüm mekâna enerji akış merkezden dağılır. Bu alan ne kadar açık, kullanılabilir, düzenli olursa diğer alanlara akış da o derce olumlu olur.

BEREKET KAVANOZU

Porselen veya seramik bir kavanoz edinin. Eve maddi gelir sağlayan kişilerin cüzdanından sembolik bir miktar para koyun. Döviz ya da altın da ekleyebilirsiniz. Kaliteli pirinçle kavanozda iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.  En üste minik, birer adet yeşim, sitrin, ametist, kristal kuvars ve oniks taşları koyun. Ev sahibi olmak, arabanızı değiştirmek istiyor olabilirsiniz,  bu isteklerinizin minik figürlerini yerleştirip kavanozu kapatın. 2019’a kadar yerinden oynatmayın, kapağını da kesinlikle açmayın. Mutfağınızın güneydoğu alanında yüksek bir dolap içine yerleştirin.

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'