• $32,3349
  • 35,1407
  • 2305.32
  • 9079.97
4 Nisan 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Cildinize doğru bakım ürünü kullanıyor musunuz?

Cildinize doğru bakım ürünü kullanıyor musunuz"

“Kadınların doğallık konusunda artan bilinci ve taleplerini karşılamak için neler yapabiliriz?” düşüncesiyle yola çıkan Avon, doğal güzelliğin sırrını öğrenmek için yaptığı araştırmaları tüm dünyada sürdürüyor.

 Araştırmalar sonucu “Sağlıklı bir cilt görünümü için tohumların sırrını keşfettik” sloganıyla yeni ürünü AVON NUTRA EFFECTS’İ  kadınlarla buluşturan markanın pazarlama müdürü Tuğçe Erbuğ Akman’la tohumların sırrını konuştuk. Dermatolog Dr. Tuba İşeri ise cilt bakımında yapılan yanlışları anlattı.  

AYSUN YILDIZ
aysun.yildiz@aksam.com.tr

TOHUMLARIN SIRRI

Türkiye kozmetik sektörünün lovemark’ı olarak 20 yılı aşkın süredir kadınlarımızı güzelleştirmek için çalışıyoruz. Onları tanıyor, alışkanlıklarını izliyor, değişen trendlere nasıl uyum sağladıklarını yakından takip ediyoruz. Aynı zamanda kadınlarımızın da bizi takip ettiklerini, 2 yıldır üst üste en çok konuşulan kozmetik markası olmamızdan da görüyoruz. Sürekli araştırmalar yapıyor, kadınların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Doğallık ve sağlıklı yaşam trendi, beslenmeden cilt bakımına kadar her konuda karşımıza çıkıyor. Bu trende uygun olarak sağlıklı görünüm veren, doğadan gücünü alan ürünler geliştiriliyor. Bu ürünler, yeni keşiflerle her geçen gün zenginleşiyor. Dünyanın önde gelen kozmetik markalarından biri olarak, kadınların doğallık konusunda artan bilinci ve taleplerini karşılamak için neler yapabiliriz diye yola çıktık. Uzun bir yolculuktu. Doğal güzelliğin sırrını öğrenmek için araştırmalarımız tüm dünyada sürdü. Cevaplarımızı Güney Amerika, Hindistan ve Güney Afrika’da bulduk. Bulduğumuz cevap bizi yaşamın ana kaynaklarından birine, tohumlara götürdü. Güzelliğin sırrını tohumların özünde bulduk diyebiliriz.

AVON NUTRA EFFECTS’İ TANIYALIM

Avon Nutra Effects serisinde chia, nar ve cennet çiçeği tohumlarının güçlü özleriyle cilt için gerekli olan omega 3 yağları, antioksidanları ve vitaminleri bir araya getiriyor. Maya dilinde ‘güç’ anlamına gelen chia tohumunun sağladığı tüm ayrıcalıklar Hydration ve Balance serilerinde bulunuyor. Chia, Omega-3 yağ asitleri, karbonhidratlar, protein, lif, kalsiyum ve antioksidanlar içeriyor. Hydration serisi chia’nin kendi ağırlığının 12 katı kadar suyu içine hapsetme özelliği ile, uygulandığı anda milyonlarca nem hücresinin ihtiyacını karşılıyor. Böylece 48 saate kadar nemlendirme sağlıyor. Balance serisi ise chia tohumu ve cildin yağ üretimini kontrol etmeye yardım eden mineral matlaştırıcı pudra içeriyor. Mineral matlaştırıcı pudra kendi ağırlığının yüzde 110 katı gözenekleri tıkayan yağı absorbe ediyor. Böylece yağlı ve parlak görünen cildi matlaştırırken, cildin nem dengesini koruyarak güzel ve mat görünüm kazandırıyor. Beyaz cennet çiçeğinde bulunan renkli tohum da renk bozukluklarına ve eşit olmayan cilt tonuna yol açan pigmantasyonu azaltmaya yardım ediyor. Nutra Effects Radiance serisindeki ürünler de cennet çiçeği tohumu içeriyor. Cildi düzgünleştiriyor, eşitlenmiş bir cilt tonu ve capcanlı bir görünüm kazandırıyor. Güçlü bir antioksidan olan nar da Nutra Effects’in Ageless ve Ageless Advanced serilerinde kullanılıyor. Ageless serisi, cilt yaşlanmasının ilk belirtileri olan ince kırışıklıklarla sıkılık kaybını azaltıyor. Eşit olmayan cilt tonunu düzgünleştiriyor. Derin kırışıklıklar, sıkılık kaybı ve yaşlılık lekelerini azaltmak için de Ageless Advanced ürünleri bulunuyor. Nar tohumları ve bitki seramidleri cildin koruyucu tabakasını güçlendiriyor. Nar içeren ürünler, düzenli kullanıldığında daha genç bir cilt görünümü için cildin destek yapılarını, kolajen ve elastini güçlendiriyor. Cilt ihtiyaçlarına özel aktif tohum, antioksidan ve vitamin içeren Nutra Effects serisi paraben ile boya içermiyor ve hassas ciltlerin kullanımına uygun.

REHBER OLMAK İSTİYORUZ

Avon olarak her şeyden önce, cildinin sağlığını ve güzelliğini korumak isteyen kadınlara rehber olmak istiyoruz. Yüz bakımı kadınlarımız için önemli, biz de bu konuda onları daha da bilgilendirmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Örneğin web sitemizde Avon ile Cilt Bakımı bloğunu açtık. Yaş, cilt tipi ve cilt ihtiyaçlarına göre cilt bakımı konusunda kadınları videolarla, makaleler ve içeriklerle bilgilendiriyoruz. Konunun uzmanları ile tavsiyeler veriyor, merak ettikleri soruları cevaplıyoruz. Cildinin ihtiyaçlarına uygun doğru ürünleri kullanmak isteyen tüm kadınlara Cilt Bakım Bloğumuza göz atmalarını öneriyoruz.

Cildimizin sağlığını korumak için tavsiyeler veren Dr. Tuba İşeri anlatıyor;

ÜÇ NOKTAYA DİKKAT

Cildimizin en büyük tehdidi güneş, sigara ve stres... Sağlıklı yaşam bilinci bu kadar artarken, bu saydığım üç noktaya da mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Sigara içmemek ve içilen ortamlardan uzak durmak, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak ve stresi yönetebilmek, cildimizin sağlığını ve güzelliğini korumamıza yardımcı olur. 

CİLT BAKIMINDA YAPILAN YANLIŞLAR

Öncelikle, yağlı cilde sahip olan kadınlar, nemlendirici kullanmalarına gerek olmadığını düşünüyor. Oysa cilt yıkandıktan sonra kurur ve nemlendirmezseniz normalden daha fazla yağ salgılar. Bu da daha fazla gözenek, siyah nokta ve sivilce oluşumuna yol açar. Türk kadının cilt tipi ağırlıklı olarak karma. Karma cilde yoğun nemlendirici kullanıyorlar. Aslında karma, normal, kuru cilt fark etmez; cilt tipine uygun olmayan yoğun nemlendiricilerin kullanılması akne oluşumuna neden oluyor. Veya cilt temizliği için sabun kullanılıyor. Sabunla yıkamak, alkali olduğu için gözenekleri tıkar, kuruma yapar ve kalıntı bırakır. Sadece çok su içmenin cildin nemsizliğini giderdiğine dair yaygın bir inanış var. Evet, konuşmamın basında bahsettiğim gibi su cilt sağlığı için çok önemlidir ama bakım yapılmayan bir cildin nemsizliğini ne kadar su içerseniz için gideremezsiniz. Ayrıca sabah ve akşam cildi nemlendirmek için aynı ürün kullanılıyor. Ancak gece ve gündüz kremlerinin cilt üzerine etkileri farklıdır. Gündüz kremleri güneş ışınlarından ve çevresel dış etkenlerden cildi korurken, gece kremleri ise hücre yenilenmesini desteklemek için enerji verir. Uyurken cilt üzerinde çalışır ve nem dengesini sabah saatlerine kadar korur. Cildi günde bir kez temizlemenin de yeterli olduğu düşünülüyor. Oysa cilt günde iki kez temizlenmeli. Her sabah gece boyunca oluşan sebum ve birikimleri ciltten arındırmak lazım. Böylelikle kullanılacak gündüz kreminin etkisi artar. Akşamları ise hem makyajı temizlemek hem de gün boyu ciltte biriken kir ve tozları arındırmak gerekir.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'