• $32,3192
  • 35,1091
  • 2297.9
  • 9049.68
30 Nisan 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Burası ‘İyi Çalışanlar Ülkesi’

Burası ‘İyi Çalışanlar Ülkesi’

ARZU AKYOL
arzu.akyol@aksam.com.tr

‘Co working spaces’ yani ‘ortak çalışma alanı’ sistemi geleneksel ofis yaklaşımlarını hızla terk eden iş dünyasının yükselen trendi. Bu işin Türkiye’deki en başarılı temsilcilerinden biri olan  ‘Workinton’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Beydoğan, ‘İyi Çalışanlar Ülkesi’ni anlattı. 

İş dünyasında yaşanan değişimler geleneksel ofis yaklaşımlarını da değiştiriyor. Özellikle serbest çalışanların ve bireysel girişimcilerin sayısının artması ‘co working spaces’ yani ‘ortak çalışma alanı’ sistemini trend haline getirdi. Serbest ya da mobil çalışanlar, küçük, orta ve büyük ölçekli firmalar, kısacası iş dünyasının tüm aktörleri bu sistemde aradıklarını buluyor. ‘İyi çalışanlar ülkesi-Workinton da bu trendin ülkemizdeki en başarılı temsilcilerinden biri. Açık, özel, uydu ve sanal ofislerin yanı sıra toplantı odaları, konferans salonları, resepsiyon ve projeksiyon hizmetleri, wi-fi, fotokopi gibi ofis ekipmanları, kahve, çay, kurabiye gibi ikramlar, hatta bisiklet bile var Workinton’da. Anayasası ‘Akıl için konsantrasyon, beden için ergonomi ve ruh için motivasyon’... Workinton’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Beydoğan, ‘İyi çalışanlar ülkesi’ni anlattı.

SINIRLARIN DIŞINDA

Bundan yaklaşık 15 yıl önce ‘home office’ kavramı herkesi çok heyecanlandırmıştı. Oysa evde çalışmak ne verimli ne de heyecanlıydı ve bu akım başlamadan bitti.  Ancak bu kavramın ortaya atılması bile çalışma hayatındaki bir ihtiyaca işaret ediyordu. İşte bu ihtiyacın farkına vararak 2012 yılında Türkiye’nin ilk ofis kafe zinciri olan Urban Station’ı Türkiye’ye getirdik. Sanki iş dünyası bu girişimi bekliyormuş gibi Urban Station markası bir anda 7 şubeye ulaştı. Sektördeki rakiplerimiz de Urban Station içinde doğdu ve büyüdü. Daha sonra biz Urban Station’ı sınırların ve kavramların dışına çıkardık ve İyi Çalışanlar Ülkesi-Workinton’ı kurduk. 

HEDEFİMİZ 100 ŞUBE

‘İyi Çalışanlar Ülkesi Workinton’un Anayasası ‘Kusursuz ergonomiyi, motivasyon ve konsantrasyonla sunmak’… Bu temel amaçlar doğrultusunda ışık, ses, oturma grupları ve ortam konforuyla ilgili profesyonel danışmanlık hizmetleri aldık. Örneğin Workinton’daki ışık düzeyi, çalışmanın en uygun aydınlığı olan 500 lüks seviyesinde. Workinton; sayısı 7 milyona varan mobil çalışana daha konforlu hizmet vermek için hızlı bir şekilde İstanbul’da yayılmaya başladı. Kurumsal firmaların neredeyse tamamına ofis ve uydu ofislerle hizmet veriyor. Ayrıca açık ve sanal hazır ofisleriyle de girişimcilerle freelance çalışanların bir numaralı tercihi oldu. Toplam 11 bin metrekarelik çalışma alanıyla, günde 140 farklı toplantıya ev sahipliği yapıyor ve ortak çalışma alanlarında bin 200 kişiyi ağırlayabiliyor. 2021 yılında yurtiçi ve yurtdışında 100 şube sayısına erişmeyi hedefliyor. Zaten 2020’de şirketlerin yüzde 90’ı mobil çalışma sistemini benimseyerek, geleneksel ofis uygulamasını terk etmeye başlayacak.

NEDEN ‘İYİ ÇALIŞANLAR ÜLKESİ’?

Biz ortam ve dış etkenlerin çalışmayı etkilediğine inanıyoruz. Örneğin kafe ve restoranlarda çalışırken her türlü etkiye açıksınızdır. Bu da sizin konsantrasyonunuzu bozar. Birçok mekânda oturma grupları çalışmak için uygun şekilde dizayn edilmemiştir. Ergonomi açısından da aradığınızı bulamazsınız. Siz çok bilinen bir kahve zincirine çalışmak için gidebilirsiniz ama bir başkası çocuğuyla zaman geçirmek için gelmiş olabilir.  Tüm bunları topladığınızda aslında ‘iyi çalışma’ kriterlerine uygun bir yer bulmak çok zor. İşte Workinton bu noktada ortaya çıkıyor. Bizde sadece ‘iyi çalışanlar’ı görürsünüz. Bizim şubelerimizde çocuk göremezsiniz. Temelde çalışma ve iş yapma fikrini kabul etmiş kullanıcılar bizi tercih ediyor. Hal böyle olunca da karşılıklı iş birlikleri artıyor ve birlikte iş yapabilme kültürü gelişiyor. Felsefemizi anlatan eniyi sıfat olduğu için de kendimize ‘İyi Çalışanlar Ülkesi’ diyoruz. 

FARKIMIZ HER YERDE OLUŞUMUZ

Sektördeki en önemli farkımız birçok noktada hizmet veriyor oluşumuz. İş yoğunluğu neredeyse biz oradayız. Çalışanlar trafik sorunu yaşamadan kendilerine en yakın ‘Workinton’u tercih ederek çalışabilirler. Bir diğer farkımız ise Workinton’da iletişim çok kuvvetli. Kullanıcılarımızı sık sık bir araya getirecek etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerde iş ağlarını geliştirip ortak projeler üretebiliyorlar. 140 toplantı odamızda her gün Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şirketleri toplantı yapıyor. Siz bu şirketlerle aynı mekânı kullanıyorsunuz. Dolayısıyla bir araya gelme ve proje geliştirme süreçleri daha da kısalıyor. 

KULLANDIĞINIZ KADAR ÖDERSİNİZ

Workinton açık çalışma alanlarında kullandığınız kadar ödüyorsunuz. Ücretlere sınırsız çay, kahve ve ikramlıklar dahil. İlk saat 12 TL. Diğer her saat 10 TL olarak ekleniyor. Günlük maksimum 40 TL ücretlendirmeyle açık çalışma alanlarından WiFi ve sınırsız coffee-break servisini alarak yararlanabiliyorsunuz. Bunun yanında, aylık kullanım ya da kontörlü kullanım gibi seçenekler de mevcut. Toplantı salonları kullanımıysa, şubeler arasında değişiklik gösteriyor.

WORKINTON ŞUBELERİ

İstanbul (Avrupa) Levent (Levent 199)
İstanbul (Avrupa) Maçka – Nişantaşı
İstanbul (Avrupa) Esentepe (Astoria)
İstanbul (Avrupa) Maslak (Veko Giz)
İstanbul (Avrupa) Galata
İstanbul (Avrupa) Şişhane
İstanbul (Anadolu) Kozyatağı (AND)
İstanbul (Anadolu) Kavacık
İstanbul (Anadolu) Ümraniye (Buyaka)
İzmir Bayraklı (Bayraklı Tower)
Ankara     Söğütözü

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'