• $32,3451
  • 35,0842
  • 2306.61
  • 9079.97
14 Kasım 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak"

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

CUMARTESİ

Müziğe doyacaksınız

Pop müziğin güçlü sesi Funda Arar, bu gece 22.00’de Jolly Joker Antalya'da sahne alıyor. Güçlü sesiyle hayat verdiği şarkılarını seslendirecek sanatçı, müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor.

Mehmet Erdem’le “Hiç Konuşmadan”

Yaptığı şarkılarla büyük beğeni kazanan Mehmet Erdem, "Hiç Konuşmadan" şarkılarını bu akşam 22.30’da KadıköySahne'de söylüyecek. İlk albümünün sevilen eserlerini de seslendirecek sanatçı, kendisini dinlemeye gelenlere 
keyifli saatler yaşatacak.

Yüksek Sadakat

Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Yüksek Sadakat, Bu gece 23.00’te Garajİstanbul sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Gökhan Tepe
Sevilen pop sanatçısı Gökhan Tepe, son single'ı "Gelsen de Anlatsam" ile bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde...

Nüktedan bir caz gecesi

Dinleyeni ilk temasta korkutmayacak kadar popüler, idolleşmeyecek kadar avangard bir müzik yapmayı tercih eden Raba Di Babba grubu, bu akşam 22.00’de Jazz Company sahnesinde performansa başlayacak.

Bu partiler kışa damga vuracak 

Morini İstanbul, “Perfect Saturdays” partileriyle kışa damgasını vurmaya hazırlanıyor. Bugün 17.00’den itibaren her cumartesi, Morini Terrace’da düzenlenecek partilerin ilkine Tolga Sezgin ev sahipliği yapacak.  

PAZAR

Kahkaha dolu saatler sizi bekliyor

4 sezondur her sahnelenişinde izleyenleri kahkahaya boğan Birol Güven’in aynı adlı kitabından uyarlanan Yatak Odası Diyalogları, bugün 16.30’da Zorlu Center PSM’de izleyiciyle buluşacak. Levent Ülgen ve Goncagül Sunar’ın başrollerini paylaştığı oyun, ilişkilerdeki komik hallerimizi, gizli kafa içi seslerimizi; akıcı, keyifli ve 
komik, biraz da yol gösterici bir oyunla gözler önüne seriyor. Hayatınızdan çok tanıdık örnekler bulabileceğiniz, kahkaha dolu saatler sizi bekliyor.

Kötülük onların işi mi?

Hiphop kültüründen kopmayan 90BPM adlı grup, bu akşam 21.00’de Bronx Pi Sahne’de “Kötülük Bizim İşimiz” adlı albümlerinde yer alan şarkıları seslendirecekler.

PAZARTESİ

Şarkıları ezbere biliniyor

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları, müzik dünyasının en özgün sanatçılarından Bülent Ortaçgil’i ağırlayacak. Usta müzisyen, ezbere bilinen şarkılarını bu akşam 20.30’da, ENKA dinleyicileriyle birlikte söyleyecek.

PİİZ

Gençler tarafından beğenilen rock gruplarından biri olan Piiz, bu akşam 22.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

SALI

Fosforlu'nun hikâyesini biliyor musunuz?
Siz hiç ummadığınız bir anda, hiç ummadığınız bir kişiye âşık oldunuz mu? Üstelik karşılıksız. Tiyatrokare'nin müzikal oyunu "Fosforlu", bu akşam 20.30’da Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sizlerle buluşuyor.
Yaşlı Amca
Rock müzik grubu Yaşlı Amca, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall sahnesinde... 

ÇARŞAMBA

Bir Aşk Söyleminden Parçalar
Santral Kumpanya, özgün komedi oyunları "Bir Aşk Söyleminden Parçalar" seyircisini güldürmeye devam ediyor. Bu akşam 20.30 Santralİstanbul’da sahnelenecek oyun, en kaba tabirle aşkın komedisidir. İçindeyken farkında olmadığımız “aşığım ben” haliyle biraz dalga geçiyor. Çünkü özünde komik olan âşık olma hali, yapacak bir şey yok, gülünmeyi hak ediyor.

PERŞEMBE

Ege rüzgârları esecek
Buzuki sanatçısı Orhan Osman ve orkestrası, bu akşam Leyla Gencer 
Opera ve Sanat Merkezi'nde sizlerle buluşuyor. Ege, Anadolu, Trakya tınılarının sahneleneceği gecede, Orhan Osman'a birbirinden değerli müzisyenler eşlik edecek.
Çılgın Dünya
Komedi oyunu Çılgın Dünya, bu akşam 20.30’da Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon'da buluşmaya hazırlanıyor. Oyun, suç işlemiş bir asilzadenin, saklanmak için deli taklidi yaparak bir deli evine sığınmasıyla başlıyor.

CUMA

Müzikli öyküler
Öykü Gürman ve Orhan Şallıel Projesi “Deja Vu” bu akşam Ada BaroBahçe’de… Usta müzisyenler dinleyenlere "Ben yaşamıştım bu anı" dedirten müzikli öyküler anlatacak.

KİTAP

Değişen Beynim

Türkiye’nin en popüler, en eğlenceli bilim insanlarında biri olan Sinan Canan Değişen Beynim isimli eseriyle okurlarına “hayat”ı sinirbilimiyle anlatıyor. Beyine dair akla gelebilecek birçok soruyu sinirbilimlerinin ışığında kolay okunup anlaşılacak bir şekilde ele alıyor.

Geceyi Atlayabilmek

Bir anti-kahramanın tanıştığı en az kendisi kadar tuhaf karakterlerle ilerleyeni, satır aralarında cesur 
çıkışlar barındıran, ironik çözümlemelerle bir araya getiren “Geceyi Atlayabilmek”, ilgi çekici kurgusuyla öne çıkıyor.

Mekân

Sur Balık’ta siyah havyar zamanı

Sur Balık, mönüsüne siyah havyarı da dâhil etti. Arnavutköy, Sarayburnu, Haliç, Cihangir, Ankara Çankaya ve Nevşehir Avanos şubelerinde özel bir sunum ritüeliyle servis ediliyor. Gümüş tepsi içinde, yine gümüş kaplara konarak servis edilen havyarın yanında ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, haşlanmış yumurta sarısı ve beyazı, ince doğranmış kornişon turşusu veriliyor.

Hacı Sayid’den lezzet şöleni

Hacı Sayid, lezzeti ve estetik sunumu bir araya getirerek oluşturduğu iştah açıcı mönüleriyle yemek kültürünü çeşitlendirmeye devam ediyor. Kendi sunum tekniğine göre harmanladığı özel lezzetlere çeşitli sosları da ilave 
ederek farklı bir görünüm katıyor.

Sıcak ve samimi

Sandalyelerinden duvar kağıtlarına, özenle hazırlanan dekorasyonuyla dikkatleri çeken Arabecks Cafe&Pub, sıcak ve samimi ortamıyla, nostalji düşkünlerini hedefliyor. Kapıdan girdiğinizde sizi Neşet Ertaş'ın karşıladığı, Zeki Müren'in boy fotoğrafıyla gözlerinizin içine baktığı, Kemal Sunal'dan Zeki Alasya'ya özlediğimiz simaların arasında müzik dinleyeceğiniz mekân, meraklılarını bekliyor.

SERGİ

Ünlü eserler “Karşılaşmalar”da 

İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi, yeni bir açılım yaptı ve Kadıköy’de IMOGA Art Gallery adlı yeni yer açtı. Galeri “Karşılaşmalar” isimli ilk sergisiyle Kızıltoprak Rüştiye Sokak’ta 15 Aralık’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Sergi, son yüzyılda “karşılaşan” Türk ressamları, heykeltıraşları ve seramik sanatçılarını bir araya getiriyor. Sergide Refik Epikman, Zühtü Müridoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mustafa Aslıer, Adnan Turani, Adnan Çoker, Aloş, Atilla Galatalı, Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, Ali Candaş, Meriç Hızal, Mustafa Ata, Fevzi Karakoç, Hanefi Yeter, Ekrem Kahraman, Zekai Ormancı, Filiz Başaran, Onay Akbaş, Elvan Tekcan, Gazi Sansoy, Tuba Önder Demircioğlu, Seçil Erel, Mert Ege Köse gibi ünlü sanatçıların eserleri var. 

Ve Sonra Kayboldun

Gama Art Gallery, Hakan Poyraz’ın “Ve Sonra Kayboldun” başlığı altında topladığı eserlerini 18 Kasım Çarşamba gününe kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı sergisinde, neredeyse fetişleştirilmiş ikon gibi olan kadın özne imajını, bunu yaparken hayranlık ve nesneden konuyu farklılaştırma vasıtasıyla kadın vücudunu istismar gibi kırılgan çizgiyi/ayırıcı durumu amaçlıyor. Sergiyi, Pazar-pazartesi günleri hariç, her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Herkes müzikle buluşacak

16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, konserler, söyleşiler ve ustalık sınıflarının yanı sıra; gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleriyle de bir hayli ses getirecek. 

Gezici Piyano
Festival boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları, Antalya’da daha önce müzik yapmamış herkesi müzikle buluşturacak. Çocuklarla yaklaşık bir ay boyunca yürütülecek çeşitli müzik çalışmalarının yanı sıra; öğrenciler “gezici piyano”yla okullarına gelen piyanistleri dinleme fırsatı yakalayacaklar. Antalya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Akdeniz Üniversitesi Kemoterapi Ünitesi Rehabilitasyon Merkezi’nde de çalışmalar ve dinletiler yapılacak.

MUHTEŞEM KONSERLER

17-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, muhteşem konserlerin yanı sıra; rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda, AVM’lerde, kültür merkezlerinde gerçekleşecek beden perküsyonu, a capella şarkı söyleme ve ağız perküsyonu atölyeleri, koro atölyeleri ve açıklamalı performanslarıyla hayatında daha önce müzik yapmamış herkesi müzikle buluşturacak. 

BEDEN PERKÜSYONU ATÖLYESİ

2002 yılında Tugay Başar ve Timuçin Gürer tarafından kurulan  “Kendi bedeninizi enstrümanınız yapın, günlük rutin algınızın dışında bedeninizle müzik üretin” diyen beden perküsyonu eğitmen grubu KeKeÇa; Antalyalı çocuklarla ve bedenleriyle müzik üretmek isteyen tüm Antalyalılarla festival boyunca çalışmalar yapacak. Müzik ve hareketin tam ortasında yer alan beden perküsyonu, festival kapsamında müzik çalışmaları yürütülen okullarda yüzlerce çocuğa yepyeni bir deneyim yaşatacak. Çalışmalar yapan çocuklar, öğrendiklerini konserlerle sergileme fırsatı da bulacaklar.

90’lardan günümüze keyifli bir yolculuk

Galata’nın en yeni mekânı Nolart, birçok sanat ve müzik aktivitesinin gözde adresi olmaya devam ediyor. Nolart, 19 Kasım Perşembe akşamı ‘’İskender Paydaş ve Orkestrası’’nın canlı performansına ev sahipliği yapıyor. İskender Paydaş, Zamansız Şarkılar albümünün çıkışıyla eş zamanlı olarak kurduğu orkestrasıyla 4 yılda yaklaşık 500 kez sahne aldı. Türk Pop müziğinin dillerden düşmeyen parçalarından yabancı hitlere uzanan geniş bir repertuarla müzikseverlerin karşısına çıkan İskender Paydaş ve Orkestrası, birbirinden farklı kitleleri kaliteli müzik ve güçlü sahne performansıyla buluşturuyor. 19 Kasım Perşembe saat 23.00’de sahne alacak olan İskender Paydaş son iki yılda prodüktörlüğünü üstlendiği albümlerden hit olan şarkıları da repertuarına ekleyerek orkestrasıyla birlikte izleyicilerine 90’lardan günümüze keyifli, dinamik ve eğlenceli bir yolculuk vaat ediyor. 

 


 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'