• $32,3762
  • 34,994
  • 2325.59
  • 9079.97
27 Haziran 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak"

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

Teoman
Rock müziğin en güçlü seslerinden Teoman, bu akşam 20.00’de Ankara/Armada AVM'de en sevilen şarkılarını seslendirecek. Bu şahane konseri kaçırmak istemiyorsanız yerinizi ayırtmayı unutmayın!

The Away Days
2012 yılında yayınladıkları How Did It All Start adlı EP'leri ve Galaxies adlı video klipleriyle kendi takipçi kitlesini oluşturmaya başlayan The Away Days, bu gece vereceği konserde Sokak Sahne'de sizlerle buluşacak.

Buena Vista yeniden Türkiye'de
Dünya çapındaki kitlelerini heyecanlandırmaya başladıktan 16 yıl sonra 2014-2015 dünya turnesiyle sevenlerine elveda demeye hazırlanan efsane grup Buena Vista Social Club, iki konser vermek üzere yeniden Türkiye'de... Grup bu gece 21.15’te Bodrum Antik Tiyatro’da (Muğla) sahne alacak. 

Marko Paşa müzikali
Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu'nun Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden biri olan "Marko Paşa", bu akşam 21.30’da Mall of İstanbul MOİ Sahne'de…

Şehirli bir kadın ve bir erkek
Galata Perform, bu hafta günümüzde geçen bir platonik aşk hikâyesinin anlatıldığı Kabuk adlı tiyatro oyununu ağırlıyor. Şehirli bir kadın ve erkeğin yalnızlığına naif bir dille dokunan oyun, bu akşam 20.30’da sahneleniyor.

Duman
Duman, Maximum Kart sponsorluğunda, Bozcaada Kalesi’nde 27 Haziran akşamı vereceği konserde birbirinden güzel şarkılarını Bozcaada ziyaretçileri için çalacak.

YARIN

Erdem Kınay, Kuşadası’nda
Yıllardır yaptığı prodüksiyonlarıyla pek çok şarkıya imzasını atan Erdem Kınay, bu akşam 17.00’de Lite-Nite Beach Club Kuşadası sahnesinde sizlerle buluşacak.

Yeryüzündeki cennette festival var! 
Festival anlayışını büyük şehirlerden "güneş-deniz-kum" üçgenine taşıyan SunSplash, bu yıl yine Bodrum Aspat Koyu'nda düzenleniyor. Bu özel butik festival, mükemmel yaz tatilini dolu dolu müzik ve muhteşem partilerle bir araya getiriyor.SunSplash, 22-28 Haziran tarihleri arasında izleyicilerine 7 gün boyunca müzik, büyüleyici bir lokasyon, el değmemiş özel bir plaj, yoga ve çeşitli atölyeler, çocuk aktivite alanı KidSplash, kamping alanı, gurme yiyecek içecek standları, Bazaar alanı ve fazlasını sunuyor.

PAZARTESİ

Mutlaka izleyin!
Ali Poyrazoğlu'nun gösterisi Asi Kuş, bu akşam 22.00’de Aliağa Açıkhava Tiyatrosu/İzmir’de sizlerle buluşuyor.  Yaşama, sanata, aşk olgusuna bakışınızı değiştirecek bu oyunu mutlaka izleyin!

SALI

Kenan Doğulu
Kenan Doğulu, "Vodafone Smart 6 Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında bu gece 21.030’da Harbiye Cemil Topuzlu 
Açıkhava Sahnesi'nde… 

Her salı “Ege” rüzgârı esecek
Hayal Kahvesi Çeşme, birbirinden özel isimleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. 90'ların başarılı pop sanatçısı Ege, salı geceleri 21.00’de Hayal Kahvesi Çeşme sahnesinde!

ÇARŞAMBA

Joan Baez Harbiye’de
30'dan fazla albümle müzikte yarım asrı geride bırakan ABD'li efsanevi folk müzisyeni Joan Baez, olağanüstü vokali ve unutulmaz baladlarıyla yeniden İstanbul'da… Saatler 20.30’u gösterdiğinde sahne alacak sanatçı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Tigran Hamasyan
Bu akşam 19.00’da CRR Konser Salonu’nda Tigran Hamasyan ile hareketli ve melodik bir caz akşamı sizi bekliyor. 

PERŞEMBE

Cem Adrian
Farklı ses rengiyle dikkatleri üzerine çeken Cem Adrian, bu gece 21.30’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor.

CUMA

Jessie J KüçükÇiftlikpark'ta
Son hiti "Bang Bang" ile müzik listelerini altüst eden günümüzün en çarpıcı pop idolü Jessie J, bu akşam 19.00’da KüçükÇiftlikpark'ta hayranlarıyla buluşuyor!

KİTAP

Zihnine kalkan koyma!
Alkım Uyar, ilk romanı "Kitap"ta bambaşka bir dünya kuruyor. Her köşe başında 3D üniteleri, tek kullanımlık çıkartma kıyafetler, herkesin kolunda Kişisel İlgi-Bilgi-İletişim Devreleri (KiBiD), güneş ışınları yetersiz kaldığından sokaklara yerleştirilen ışıldak dikilitaşlar, kısa mesafe uçucusu ticari pilotlar (ti-pi), manyetik trenler… Ve bu başka dünyadan günümüz insanına sesleniyor: Zihnine kalkan koyma!

Esey ile Haydar Çavuş
Erkek egemen bir toplumda, erkeğin kadın üstündeki ağır baskısıyla ağaların köylüler üzerindeki dayanılmaz baskısının bir arada hükmünü sürdürmesi. Bir eşkıyanın acılı hayatına sığdırdığı yüzlerce öykü… Köy, köylü, ağalık, eşkıyalık, zulüm, sevda, aşk...

SERGİ
Resim, heykel ve fotoğraf 

Tem Sanat Galerisi, etkinliklerini 15 Haziran-22 Eylül 2015 tarihlerinde Nişantaşı’ndaki iki katlı mekânında açacağı büyük ustalardan genç ustalara uzanan karma bir resim, heykel ve fotoğraf sergisiyle sürdürüyor. Gerek düzenleme, gerekse eserlerin seçimiyle çok emek verilen bir sergi bu. 22 Eylül’e kadar sürecek bu sergide Adnan Varınca, Gökşin Sipahioğlu, Ömer Kaleşi, Alecos Fassianos (Yunanistan), Nevin İşlek, Güngör İblikçi, Yuri Kuper (Rusya), Hale Sontaş, Mehmet Güler, Zeki Fındıkoğlu, Hüseyin Ertunç, Abdulkadir Öztürk, Angelos Panayiotidis (Yunanistan), Fuat Acaroğlu, Gülden Artun, Nur Özalp, Talat Enlil, Devabil Kara ve Özlem Özkan'ın eserleri yer alıyor…

MEKÂN

Nostaljik iftar
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki taş, ahşap, mermer, deri ve renkli kumaşlarla yeniden dekore edilen Cafe Swiss, Ramazan ayına özel hazırladığı menülerle eskiyi hatırlatacak nostaljik iftar ziyafetleri sunuyor.

Ramazan sofrası Surplus’ta
Bir yanınızda Galata Kulesi, Haliç ve Beyoğlu, diğer yanınızda Karaköy, İstanbul Boğaz’ı ve az ötesi Kadıköy. Hemen başınızı çevirdiğinizde Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Eminönü, Mısır Çarşısı, Yeni Camii ve Süleymaniye Camii… Muhteşem lezzetlerinin yanında, İstanbul’un orta yerinde Eminönü’nde tarifsiz bir İstanbul manzarası sunan Surplus Restaurant & Kebap, Ramazan ayı boyunca konuklarına özel bir iftar mönüsü ikram edecek.

Pide “Tophane”
Ramazan sürprizi Tophane, bir ay boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde. Usta eller tarafından şekil verilen ve özel bir mayalama tekniğine sahip hamur, tarihi taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Özel tombak şeklindeki Tophane’nin üstü şapka şeklinde kesilerek içine tereyağı ve yumurtanın sarısı ekleniyor. Kenarları tereyağına ve yumurtanın sarısına banarak yenen bu benzersiz pide, Ramazan’da lezzet şöleni yaşatıyor

Yıllarca beklemenin manası yok
Seksendört, “Acemiler” isimli yeni single’ını yayımladı. Sadece dijital platformlarda yer alan “Acemiler” şarkısının söz ve müziği Tuna Velibaşoğlu, düzenlemesi ise Alper Gemici ve Tuna Velibaşoğlu imzası taşıyor. 
Yeni single’ınız “Acemiler” hayırlı olsun. Neden bir albüm değil de single’la çıkış yapmayı tercih ettiniz? 
Sonbahar kış aylarında çıkarmayı planladığımız yeni albüm için uzun bir boşluk vardı. Bu esnada boş durmak istemedik. Şarkıyı da çok sevmemize rağmen uzun zamandır bekletiyorduk açıkçası. Vakit geçirmeden paylaşalım dedik. 

Artık müzisyenler daha çok single üzerinden gitmeyi tercih ediyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu Türkiye için her ne kadar yeni gibi gözükse de dünya müzik piyasasında ezelden beridir kullanılan bir sistem. Buraya yazmakla bitmeyecek kadar çok sektörel açıklaması var bu konunun. Ama bizim tarafımızdan bakacak olursak, genel tercihimiz, kliplendirebileceğimiz kadar şarkı yapmak yönünde. Tam bir albüm yapmak, çok uzun bir süre, çok ciddi maliyetler ve tahmin edilemeyecek bir emek gerektiriyor. Akabinde albüm içerisinden sadece videosu olan şarkıların dinleyici bulması, sanatçıları ister istemez yeni stratejiler yaratmaya zorluyor. Diğer yandan, digital mecraların çoğalması ve paylaşımın kolaylaşması dolayısıyla da bir şeyleri paylaşmak için aylarca, hatta yıllarca beklemenin manası yok artık. Bu yüzden sektör yok olmamak için, zamana ve gerekliliklerine ayak uydurmak zorunda kalacaktır. 

Sonbahar için yeni albüm planlıyorsunuz. Nasıl bir albüm geliyor, biraz tüyolar alabilir miyiz? 
Açıkçası biz de çok emin değiliz. Çok fazla done ve bilgi var elimizde. Tarz ve yaklaşım olarak yapabileceklerimizin sınırı yok. Bilincinde olduğumuz bir diğer konu da dinleyici eğilimleri ve beklentileri. Ortak noktayı bulabileceğimizi umuyoruz.

İslam Dünyası Gençlik Başkenti

İslam İşbirliği Teşkilatı tarihinde gençlik stratejisi konusunda bir ilk gerçekleştirildi. İİT bölgesini temsil eden tek kurum İKGF-Dİ’nin önerisiyle ilk defa İslam coğrafyası gençliği için bir “başkent” projesi hayata geçirildi. 56 ülkenin ortak kararıyla İstanbul, ilk ‘İslam Dünyası Gençlik Başkenti’ oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tüm partiler tarafından oy birliğiyle kabul edilen ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da işbirliğiyle uygulama aşamasına gelen program, İstanbul Emirgan korusunda bulunan Beyaz Köşk’de düzenlenen lansman ve anahtar takdim töreniyle başladı. 56 İİT ülkesini temsil eden gençlerin bayrak töreniyle karşıladığı misafirler arasında çok sayıda diplomat, uluslararası örgüt ve gençlik kuruluşları temsilcisiyle çok sayıda davetli bulundu. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür