• $32,3317
  • 35,096
  • 2299.01
  • 8992.03
21 Mart 2015 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak"

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Çanakkale Deniz Savaşları
Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nin, Rahmi M. Koç Müzesi ile birlikte düzenlediği “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı” sergisini, 20 Eylül’e kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaret edebilirisiniz.

Duman
Türkiye’nin sevilen rock gruplarından Duman, bu akşam saat 20.00’de Ülker Sports Arena'da sevenleriyle buluşacak. Grup, son albümü "Darmaduman"dan parçalarını ve hayranlarının dilinden düşürmediği en sevilen şarkılarını ilk kez Arena'da seslendirecek. 

Âşık Veysel’i Anma Programı
Âşık Veysel’in ölümünün 42. yıl dönümü için düzenlenen “Âşık Veysel’i Anma Programı”, bu akşam saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek. Etkinlik, halka açık ve ücretsiz!  

Müstesna Şehrin, İstanbul Hali
Suluboya tekniğine gönül vermiş ve uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Ertan Mutlu’nun “Müstesna Şehrin, İstanbul Hali” başlıklı çalışmaları, 30 Mart’a kadar İstanbul Asia Hotel’ de sergileniyor.  

Birth of Joy
Kurulduğu günden beri eğlencenin ve en iyi konserlerin adresi sayılan Hayal Kahvesi Ankara, “Hayal Kahvesi Shining Stars” turnesi, 26 Mart Perşembe günü saat 21.30’da Hollandalı rock grubu Birth of Joy’u sahnesine konuk ediyor.

Son Mutasyon
Galeri Diani, 04 Nisan’a kadar ressam Feyzan Alasya’nın, “Son Mutasyon” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, insanoğlunun zihinsel yolculuğunun ulaşacağı son noktayı anlatıyor.

İlhan Şeşen
Ünlü Şarkıcı İlhan Şeşen,  bugün saat 16.00’da Ataşehir Brandium AVM’ye geliyor. Uzun bir aradan sonra sevenlerine muhteşem bir konser verecek olan İlhan Şeşen, yaklaşık bir buçuk saat boyunca hayranlarına en güzel şarkıları söyleyecek.

5. Frank
5.Frank’ın zayıf yönetimini, kötüye giden banka işlerini ve karşılaşılan beklenmedik olaylar sonucunda banka yönetiminin düştüğü trajikomik durumu konu alan "5. Frank"ın 26 Mart Perşembe akşamı saat 20.30’da, Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde gerçekleşecek. 

ANNA RF
Müzikleriyle mutluluk ve özgürlük mesajları veren elektronik etnik reggae müzik topluluğu ANNA RF, 27 Mart Cuma gecesi saat 23.00’te Nublu’da sahne alacak.

Öykü Gürman
Öykü Gürman’ın, 13 şarkıdan oluşan, akustik sazlarla yalın ve sade bir şekilde kaydedilen, ikinci solo albümü “Rüya Bitti”nin ilk İstanbul konseri 24 Mart Salı günü saat 21.00’de Jolly Joker sahnesinde gerçekleşecek.

Kelam’dan Kalem’e Büyük Buluşma
Endülüs, Safevi, Osmanlı ve İran’dan yüzlerce yıllık Kur’an-ı Kerim’ler Tophane-i Amire’de sergileniyor. Türk İslam Sanatının en nadide eserlerinin sergilendiği yüzlerce yıllık koleksiyonun yansıması olan “Kelam’dan Kalem’e Büyük Buluşma” sergisi 29 Mart’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Nevruz
Türk Dünyası Kültür Mahallesi bugün düzenlenecek Nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapıyor. Topkapı Kültür Parkı anfitiyatro alanında, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nin yanı başında gerçekleştirilecek etkinlik saat 10.00’da Nevruz ateşinin yakılması ve Mehter konseriyle başlayacak.

Çikolata Şenliği
Elite World İstanbul Otel’de yer alan Coffee Company, özel lezzetleri farklı sunumlarla buluşturmaya devam ediyor. 25 Mart Çarşamba günü saat 16.00-17.00 arasında gerçekleşecek Çikolata Şenliği etkinliğine, tüm İstanbullular davetli.

Göksel
Türk pop müziğinin en önemli kadın yorumcu ve söz yazarlarından Göksel, Avrupa Müzik etiketiyle yayınladığı yeni albümü "Sen Oda Yoksun" sonrası ilk İstanbul konseri için, bu akşam saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor.

Yaşar
Ünlü şarkıcı Yaşar, bu akşam saat 19.30’da Trump Cadde’de konser verecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Yaşar, dünden bugüne en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Bruce Nauman
1984 yılında sanatçıların farklı disiplinlerdeki yeteneklerini ortaya çıkartabilmeleri ve onlara destek olmak için Cartier tarafından kurulan Fondation Cartier pour l’art contemporain, 21 Haziran’a kadar ünlü sanatçı Bruce Nauman’ın en dikkat çekici kişisel sergisini ağırlıyor.

Müziksiz Evin Konukları
Kozyatağı Kültür Merkezi bu hafta Müziksiz Evin Konukları adlı tiyatro oyununu ağırlayacak. Ebru Cündübeyoğlu, Bülent Seyran ve Suna Keskin’in rol aldığı oyunu, 25 Mart Çarşamba akşamı saat 20.30’da izleyebilirsiniz. 

OPETH
Çeyrek asırlık başarılı kariyerlerinin doruğundaki İsveçli metal grubu OPETH yarın saat 19.00’da Küçükçiftlik Park'ta…

AJANDAMIZA TAKILAN

OĞULCAN YILMAZ
İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisi 24 Mart Salı günü saat 20.00’de güçlü sesiyle kısa sürede uluslararası başarılar kazanan genç bir bas-baritonu ağırlayacak. 

Müziğe olan yatkınlığınızı ve özel bir sese sahip olduğunuzu ilk olarak kim fark etti? 
Ortaokuldaki müzik öğretmenim fark etti. İyi bir sesimin olduğunu da konservatuvara hazırlandığım dönemde babam fark etti. Zaten kendisi Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist sanatçısıdır.

Bunu profesyonel bir boyuta taşımaya nasıl karar verdiniz? 
Ortaokuldayken müzikle profesyonel olarak uğraşmak istediğime karar vermiştim. Liseyi bitirince konservatuvar sınavlarına hazırlanmaya karar verdim. 

Bugüne kadar aldığınız eğitimlerden bahseder misiniz? Kimlerle çalıştınız ve eğitiminize nerede devam ediyorsunuz? 
Eğitimime Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyorum. Okulun giriş sınavlarına babamla hazırlandım. Konservatuvara girdikten sonra şan eğitimimi Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı bass-bariton Erdem Baydar ile üç yıl devam ettirdim. Son bir yıldır da mezzo-soprano Maia Chikhradze ile çalışmalarıma devam ediyorum. 

VİZYONDAKİLER

SON MEKTUP
Vizyon Tarihi: 13.03.2015
Tür: Dram, tarihi, savaş filmi
Yönetmen: Özhan Eren
Oyuncular: Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Bülent Şakrak
Senaryo: Özhan Eren
Yapımcı: Özhan Eren

THE GUNMAN

Vizyon Tarihi: 20.03.2015
Tür: Aksiyon, gerilim, dram
Yönetmen: Pierre Morel
Oyuncular: Sean Penn, Javier Bardem, Idris Elba
Senaryo: Pete Travis, Don MacPherson
Yapımcı: Joel Silver, Andrew Rona, Sean Penn

ŞEYTANIN KAPISINDA

Vizyon Tarihi: 27.03.2015
Tür: Korku
Yönetmen: Nicholas McCarthy
Oyuncular: Catalina Sandino Moreno, Naya Rivera, Ashley Rickards
Senaryo: Nicholas McCarthy
Yapımcı: Sonny Mallhi

İKİNCİ BİR ŞANS

Vizyon Tarihi: 20.03.2015
Tür: Dram, gerilim
Yönetmen: Susanne Bier
Oyuncular: Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Frederik Meldal Nørgaard
Senaryo: Anders Thomas Jensen
Yapımcı: Sisse Graum Jorgensen

KİTAP RAFI

Unutma Dersleri
Kişisel ve toplumsal bellek ekseninde yazdığı romanlarla tanıdığımız Nermin Yıldırım'dan bu defa aşka, hayallere, aklın ve kalbin cilvelerine dair, çok acıklı, pek neşeli, rengârenk bir serüven… Aşk acısıyla boğuşan Feribe, acı veren tatlı hatıralarından kurtulmak için soluğu Mazi İmha Merkezi'nde alır. Ne var ki burada verilen “Unutma Dersleri” ve her hafta yapmak zorunda kaldığı ödevler, hayatını büsbütün allak bullak edecek, kahramanımız bir yandan sabık sevgilisini unutma yolunda ilerlerken bir yandan da aklının köşesinden bile geçmeyecek maceralara sürüklenecektir.

SEV

Hamit Eteevrans'ın kitabı “SEV” çıktı. İki yıllık özverili bir çalışmanın ürünü olarak okuyucusuyla buluşmaya hazırlanan “SEV”, “Herkes hata yapar, severek ölmez” sloganıyla dikkat çekiyor. Kitap, annesi ve babası ayrılmış, karanlıktan korkan ve yalnızlığına itilmiş bir çocuğun, aydınlığa çıktığı zorlu hayatını, mutluluğu, sevgiyi, umudu, dostluğu ve ışığını keşfetmesini anlatıyor.

MÜZİK KUTUSU

Yılmaz Morgül
“Yalnızlık Makamı” Yılmaz Morgül’ün sanat hayatındaki ilk maxi single çalışması olmakla birlikte müzik dünyasındaki bazı dengeleri değiştirecek. Morgül, hem sanat müziği hem etnik pop hem de rock performanslarıyla dinleyenlerine ve yeni nesile sürprizlerle dolu bir maxi single hazırladı.

Teoman
Teoman, 4 yıl aradan sonra yeni albümü “Eski Bir Rüya Uğruna”yı yayımladı. Şarkıların çoğunun Teoman’a ait olduğu albümde, sözlerini Nejat İşler’in yazdığı “Kum Saati” isimli şarkı da yer alıyor. 

Rebecca Ferguson
İngiliz X Factor yarışmasında etkileyici sesiyle dikkatleri üzerine çeken Rebecca Ferguson’ın yepyeni albümü “Lady Sings The Blues” Sony Music etiketiyle şimdi müzik marketlerde! 

MEKÂN

Baydöner 
Nesilden nesile aktarılan Türkiye’nin geleneksel tadı yaprak döner, Baydöner Burgola’nın “efsane” ürünüyle yeniden yorumlanıyor. Baydöner Burgola, Türkiye’nin çok sevilen lezzetlerinden olan döneri, odun ateşinde pişirip 100 gr, 120 gr, 150 gr ve 200 gr seçenekleriyle kişiye özel hale getiriyor. 

Osmani
Türk mutfağının tüm zenginliklerini ve özellikle yöresel tatları konusunda uzman olan Osmani, her ay konuk aldığı özel mutfaklarla, seçilen bölgenin en sevilen yemeklerini orijinal reçeteleriyle hazırlayarak lezzet severlere sunuyor. Nisan ayı sonuna kadar tadabileceğiniz bin bir derde deva otlar, çorbalar, Ege’ye has kebaplar ve etler, sağlıklı zeytinyağıyla birlikte Osmani mutfağında hayat buluyor. Çoğu ile ilk kez tanışacağınız bu yeni lezzetleri keşfetmek için siz de Osmani’ye davetlisiniz.

The Public Hotel
Ayrıcalıklı servis, lezzetli yemekler, ortamla uyumlu müzik ve müthiş bir dekorasyon. 1901, Beyoğlu’nun kalbinde yükselen The Public Hotel çatısı altında yeni bir lezzet deneyimi müjdeliyor. Başlangıçlarda kestaneli kök sebze çorbası, soğuk başlangıçlarda peynir tabakları, özel reçeteler var. Sıcaklarda ördek wrap öne çıkıyor. Atıştırmalık ürünlerde iddialı olan 1901, yaprağa sarılı pastırma gibi el emeği özel reçeteleri de sunuyor. 

ÇOCUK

Bisküvi Adam
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Bisküvi Adam adlı yeni çocuk oyununu küçük tiyatro severlerle buluşturuyor. David Wood’un yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyun, yarın saat 12.00’de Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde gerçekleşecek.  

Çiçek Dikim Atölyesi
Yarın, İstanbul Optimum Outlet’te gerçekleştirilecek olan çiçek dikim atölyesi, 14.00, 15.00 ve 16.00 saatlerinde üç ayrı set olarak gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu atölye çalışmalarına Koçtaş’ın uzman eğitmenleri eşlik edecek.

KidzMondo
Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo’da, bundan böyle sadece hafta sonları sabah 10’dan akşam 8’e tüm gün doyasıya eğlence var. Çocuklar KidzMondo’da seçtikleri meslekleri deneyimlerken hem çok eğlenecek hem de gerçek yaşamı keşfedecekler. KidzMondo, Trump Alışveriş Merkezi’nde çocukları bekliyor!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak