• $32,3744
  • 35,0167
  • 2325.45
  • 9107.23
30 Nisan 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Aşk, uçurtmaya benzer

Aşk, uçurtmaya benzer

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

‘Biri Bizi Gözetliyor’ adlı yarışmayla tanıdığımız Tarık, 8 yıl önce aldığı radikal bir kararla müziğe ara verdi. Fakat bu ayrılığa daha fazla dayanamadı ve yeni single’ı ‘Uçurtma’yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Aşkı, uçurtmaya benzeten şarkıcı, “Kendinizi rüzgâra kaptırdığınızda aşkı hissedeceksiniz” diyor.

HAYATI ISKALAMAK İSTEMEDİM

Bazen ayrılıklar da insana iyi gelir, daha çok özlem duyarsın. Müziğe duyduğum hissin içinde aşk var. Onu çocukluğumdan beri çok sevdim ve galiba biraz özlemek istedim. Bu yüzden de aramıza 8 yıllık bir mesafe koydum. O güne kadar hayatımda müzikten başka hiçbir meslekle ilgilenmedim. Keskin bir karar da değildi aslında ama bir nokta koydum ve bambaşka işler yapmaya karar verdim. Ticaret hayatına atıldım. Hayatı ıskalamak istemedim ve kendi ailemi kurdum. Evlendim, çoluk çocuğa karıştım. Bu dönem içinde de her şey yerine oturdu… Bundan altı ay önce de Soner Sarıkabadayı’nın ısrarıyla geri döndüm. Soner’in şirketinden ‘Hüzünlü Mevsim’ adlı bir şarkı çıkardım. O şarkının üzerinde çalışırken başka bir şarkı daha gün yüzüne çıktı ve onu da yapmaya karar verdik. Derken bu arada kendi müzik şirketim Taş Plak’ı kurdum.    

MÜZİSYENLİKEN VAZGEÇTİM

Çok küçük yaşlardan beri müzisyenlikten para kazandım. 8 yıl önce de müzikten değil, müzisyenlik yapmaktan vazgeçtim. Yine gitarımı çaldım, şarkılar söyledim ama kendim için. Bırakırken de “Ben bırakıyorum” diye bırakmadım, olaylar öyle gelişti. Kimseye “Bırakıyorum” da demedim ama altı ay önce herkes “Tarık geri döndü” dedi. Hâlbuki ben müzikle hep iç içeydim. Şimdi de ticaret hayatıma noktalı virgül koydum. Hiç aklımda yokken olaylar çok hızlı gelişti ve kendi şirketimi kurdum. O kadar yoğun bir iş ki ondan başka hiçbir işle meşgul olmanız mümkün değil. Zamanla başka isimlerin de albümü eklenecek ve bir yandan yapımcılık da yapmaya başlayacağım. Birkaç isim var ilgilendiğimiz, sırası geldiğinde onların da projelerini müzikseverlerle paylaşacağız. 

SIFIRDAN BAŞLIYORUM 

Biri Bizi Gözetliyor isimli çok popüler bir yarışmayla insanlar beni tanıdı. İnsanlarda ilgi uyandıran bir formatın ilk programıydı. Ve ben şansla çarpıştığım anda tüm malzemelerim elimde hazır, bekliyordum. Zaten bir albüm yapabilmem için tüm şarkılarım hazırdı. İşte şans kapıyı çalınca elinde malzemen olacak. Benim o malzemem vardı ve yarışmadan çıktıktan 15 gün sonra benim albümüm çıktı düşünsenize. Çünkü şarkı bulmak o kadar zor ki… Şarkıyı bulacaksın, ezberleyeceksin, o şarkının stüdyo kayıtları olacak. Fotoğraf, klip, odur budur derken aradan çok zaman geçiyor. Bir parçaya üç-dört ayınızı ayırıyorsunuz. Biz orada çok seri bir iş çıkardık. İlkti, onun etkisi vardı. Şöhret olmak için herhangi bir girişimim olmamıştı. Aslında yeni yeni öğrenmeye başlıyorum bir şeyleri. Sıfırdan başlamak gibi… Bu da bana çok zevkli geliyor. 

DUYGULARIMLA ÇATIŞTIM 

Araya 8 yıllık bir ayrılık girince şöhretinizden inan ki çok şeyler kaybetmiş oluyorsunuz. Evet, seyrek de olsa şarkılarınız radyolarda çalıyor. İnsanlarda bir iz bırakıyorsunuz ama o iz zamanla etkisini kaybediyor. İşte ben bütün bu olasılıkları göze alarak bu arayı vermek istedim. Çünkü o ilk dönemlerdeki tanınırlığım beni çok rahatsız etti. Ben daha kendi halinde yaşamayı seven, rahat olmayı isteyen biriyim. Açıkçası o şöhret bana çok geldi. Zaten bunu istemeniz için, egolarınızın çok şişik olması gerekiyor. Ama ben tam aksine egolarımı törpüleme üzerine kurulu bir dünya görüşüne sahibim. Bu yüzden duygularımla çatışmak zorunda kaldım. Şöhretin çok da insan sağlığına iyi geldiğini düşünmüyorum, hatta rezil bir şey olduğunu düşünüyorum.    

TEKRAR GERİ DÖNDÜM

Bir şarkının hızlı ya da yavaş olması benim için hiç önemli değil. Sadece şarkının samimiyetiyle ilgileniyorum. İnsanlar dinlerken kendilerinden bir şeyler bulsun istiyorum. Mesela bugüne kadar yaptığım her şarkıda o samimiyeti hissettim ve dinleyicilerle bu şarkıları buluşturdum. Şimdi son şarkım ‘Uçurtma’yla da bu hissi yakalayacağıma inandım. Aşkın en saf halini anlatmaya çalıştık. “Uçurtmaya rüzgâr neyse benim için de sen öylesin” mesajını vermek istedik. “Kendinizi rüzgâra kaptırdığınızda aşkı hissedeceksiniz” dedik. Hüzünle biten bir aşkın, ardında bıraktığı izleri işlemeye çalıştık. Ve dinleyicilerle şarkılarımı paylaşmayı çok özlemişim. Onun için tekrar geri döndüm ve onlarla birlikte şarkılarımı söylemek istiyorum. Bunun için de elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Bu senenin sonunda da yaptığımız tüm şarkılarla maksi single ya da bir albüm yapacağız ve bir ev ödevini sunarmış gibi dinleyicilere hepsini bir arada sunacağız. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı