• $32,3971
  • 35,0941
  • 2327.37
  • 9142.4
3 Eylül 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

“ADEYYO” dedi, hit oldu

“ADEYYO” dedi, hit oldu

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Yaptığı iddialı şarkılarla adından sıkça söz ettiren Ece Seçkin, yeni maxi single’ındaki ‘Adeyyo’ adlı şarkıyla yine bir numara olmayı başardı. Çok duygusal biri olmadığını söyleyen Seçkin, “İçinde acı barındıran şarkılar bana göre değil” diyor.

Bu sıralar gündeminizde ne var?
Şu sıralar gündemimde işten başka bir şey yok. Albüm ve şarkının popüler olması akabinde süreç bu şekilde ilerliyor. Konserler, röportajlar, imza günleri gibi...
Yeni albümünüz çıktı, hayırlı olsun. Peki, neden ‘Zamanım Yok’?
Çok teşekkür ederim (gülüyor). Albüme favori şarkımın adını vermek istedim. Bu sebeple ‘Zamanım Yok’ dedim. Aynı 
zamanda bu devirde pop müzik şarkıcısıysanız da başarısız olmak için şansınız ve zamanınız da olmuyor. Bunu da bir gönderme sayabiliriz.
Bu albümün diğer albümlerinize göre farkı nedir?
Bu albümün benim diskografimi birkaç basamak yukarı attığını düşünüyorum. Dışarıdan aldığım tepkiler de o yönde çok şükür.
Favori parçanız hangisi?
Ben sözleri ve elektronik altyapısı nedeniyle ‘Zamanım Yok’a biraz daha sıcak yaklaşıyorum diyebilirim (gülüyor). Ama bu şarkıların hepsi birer hit. ‘Adeyyo’ eğlenceli ve giderli, ‘Zamanım Yok’ duygusal ve elektronik  ‘Olsun’ hüzünlü bir şarkı.

DUYGUSAL DEĞİLİM

Aşkın acısı size nasıl şarkılar söylettirir?
Bilemiyorum galiba Adeyyo gibi (gülüyor). Şarkı biraz beddua gibi geliyor ilk dinleyişte. İnsanlar "Ece Seçkin söylemiş bize amin demek düşüyor" diyor  (gülüyor). Aşk acısı çeken taraf da bu noktada bana katılıyor. Çok duygusal bir tip değilimdir, o nedenle içinde acı barındıran şarkılar pek bana göre değil. Acımı da başka bir dille anlatabilirim.
‘Hoş Geldin Ayrılığa’ şarkınızın adı gibi bir ayrılık söz konusu olduğunda bu kadar kolay mı karşılarsınız?
Vallahi kolay karşılarım. Kendime de karşı tarafa da ‘dan’ diye "Canım hoş geldin ayrılığa" derim ve bitiririm. Olmuyorsa olmuyordur,  zorlamanın anlamı yok.
Bu kadar genç yaşta başarıyı yakalamak sizi korkutuyor mu?
Korkutmaz mı hem de ne korkutmak! Genç yaşta iyi şarkılar yapıp her defasında çıtayı yükseltmek de bir risk. Çünkü her seferinde daha iyisini yapmak zorunda kalıyorsun ve bu da takdir edersiniz ki zor. Beklentiyi her daim karşılamalısınız. Allah'tan benim çalıştığım adamlar bu işin en iyileri… Ozan Doğulu, Kemal Şimşekyay, Murad Küçük gibi isimlerle çalışmak risklerinizi aza indiriyor.
Bir röportajınızda “Ben starım” demişsiniz. Peki, starlığın tanımı nedir sizin için?
Başıma bela oldu bu söz, demez olaydım (kahkahalar). Gazeteci kızın edit’inin azizliği diyelim. Ağzımdan ultra iddialı bir demeç almak için şansını çok zorlamıştı ben de "Yeter artık beni başkalarıyla kıyaslama ben benim, Eceyim!" demek istemiştim. Gazeteyi elime aldığımda "Ben starım"a dönüşmüştü. Starlık ortalıkta "Ben starım" diyerek gezmemektir.
Yeni projeleriniz neler?
Tam gaz çalışmaya devam. Daha yolun başındayız, bu enerjiyi kaybetmeden hatta katlayarak üretmeye devam. Umarım ileride hayallerimi süsleyen bir albüm yaparım.

KOLAY KOLAY MUTSUZ OLMAM

Sizin için hayattaki en önemli şey ne?
Hayattaki en önemli şey sevdiklerimin sağlığı ve huzurudur. Sonrasında da hayallerin peşinden koşmaktır.
Mutsuz olduğunuzda sizi en çok ne mutlu eder?
Çok kolay mutsuz olmam ama mutsuzsam da mutsuzumdur. O anda hiçbir şey mutlu edemez beni.
Biraz geçmişe dönelim. Nasıl bir ailede büyüdünüz?
Evin tek kızıyım. Annem piyano öğretmeni, o nedenle evde daima bir piyano sesi vardı. Hal böyle olunca ben de okuma yazmadan önce notaları öğrendim. İlkokulda konservatuar sınavına girmemi sağladı ailem ve birincilikle kazandım. O yıllar hem okula hem de konservatuara gitmek zordu çünkü matematikle başa çıkamıyordum (gülüyor). Oyun saati diye bir şey yoktu, ders ve piyano çalışma saati vardı hayatımda. İyi ki de böyle geçmiş çocukluğum, umarım hakkını verebiliyorumdur.
Müzikle yolculuğunuz erken başlamış. Peki, sesinizi ne zaman keşfettiniz?
Şarkı söyleyebildiğimi ilk annem fark etti, 7. sınıftı sanırım. Sesim de yaşıtlarıma oranla biraz daha erken oturmuştu. O gün bugündür nerede olduğu fark etmez şarkı söylüyorum. Evde, arabada, sahnede… Her seferinde de bu yeteneği bana bağışladığı için Allah'a şükrediyorum (gülüyor).

KENDİ MODAMI YARATIYORUM

Modaya uyum sağlar mısınız yoksa kendi modanızı kendiniz mi yaratırsınız?
Modaya uyum sağlamıyorum kendi modamı yaratıyorum. ’Zamanım Yok’un stylingi için “Bu sefer etnik takılmak istiyorum, amazon kızı olacağım” dedim ve ona göre ilerledim. ‘Aman Aman’ albümünde saçlarım pembeydi ve ona göre kıyafetler seçilmişti. Yani her seferinde yenilemeye çalışıyorum kendimi ve ruh halime göre moda yaratıyorum.
Dolabınızın vazgeçilmez kıyafetleri nelerdir?
Şu sıralar en çok mini çan etekler ve mini tulumlar var.
Günlük hayatta nasıl giyinmeyi tercih edersiniz?
Daha spor takılıyorum. Elbiseler, mini tulumlar. Ayrıca tam bir ayakkabı aşığıyım.
Sahne kostümünüz nasıl olmalı?
İçinde tamamen rahat hissettmeliyim. “Aman askım mı düştü, eteğim mi havalandı?” gibi kaygılar olmamalı ki konsantrasyonum bozulmasın. Sahne kıyafetleri alengirli olduğu için çoğu zaman zorlayıcı oluyor. O nedenle provalarda hep dans edip kıyafetimde problem var mı diye test ederim  (gülüyor).

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi