Aksam.com.tr - 27.05.2012, 11:40
19 Şubat 2012 Pazar - 
Akşam | SAĞLIK
Bu destek cihazı kalpleri fethedecek!

Bu destek cihazı kalpleri fethedecek!

Bilim dünyasının, kalbi mekanik bir sistemle değiştirme rüyası 50-60 yıldır vardı. Özellikle son 20 senedeki teknolojik gelişmeler, ileri derecedeki kalp yetmezliği hastalarına büyük bir umut kapısı açtı.

Kalbe destek olarak yerleştirilen ve iki yıllık yaşam süresini yüzde 70 uzatan cihaz artık Türkiye'de... Acıbadem Maslak Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Akay, 'ABD'de binin üzerinde kalp hastasına uygulanan cihazla 7 yıldır yaşayan hasta bile var. Destek cihazı, açık kalp cerrahisi ile yaklaşık 2- 3 saatlik bir operasyonla kalbe yerleştiriliyor. Göğsün alt kısmından çıkan bir kablo, bel bölgesine yerleştirilen 15-20 santimetre büyüklüğündeki cihaza bağlanıyor. Hasta bu şekilde hayatını rahat bir şekilde devam ettirebiliyor' diye konuştu. Bu cihazla kalp transplantasyonu olamayan hastalar hastanede değil, ev hatta iş ortamında bile destek cihazıyla hayatlarını devam ettiriyor.
 



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'