• $32,381
  • 34,9823
  • 2326.15
  • 9068.75
31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:15 | Son Güncelleme:

Brian Shaw: NBA ile Avrupa basketbolu farksız

Brian Shaw: NBA ile Avrupa basketbolu farksız

NBA'in efsane isimlerinden Brian Shaw, önemli açıklamalarda bulundu.

Oyunculuk kariyerine Boston Celtics takımında başlayan ve sırasıyla II Messaggero Roma (İtalya), Boston Celtics, Miami Heat, Orlando Magic, Golden State Warriors, Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers, Los Angeles Lakers takımlarında oynayan NBA efsanelerinden Brian Shaw, oyunculuğunun ardından Los Angeles Lakers, Indiana Pacer ve Denver Nuggets takımlarında antrenörlük yaptı.
 
"GENÇLER BU PROGRAM İLE SAĞLIKLI BİR YAŞAMA NASIL SAHİP OLACAKLARINI ÖĞRENECEK"

Banvit Jr. NBA Ligi programının basketbol sever gençler için çok yararlı bir program olduğunu belirten Shaw, "Bence Banvit Jr. NBA Ligi programı çok harika bir fikir. Gençlere basketbolu sevdirme ve oyunun oynayış tarzını göstermek açısından çok yararlı bir program. Ama asıl önemli konu ise gençler bu program ile sağlıklı bir yaşama nasıl sahip olacaklarını öğrenecek. Bence genç basketbol severlerin bu programa mutlaka katılması gerekiyor" dedi.
 
"Eski bir NBA yıldızı olarak ve başarılı bir basketbol antrenörü olarak genç basketbolculara tavsiyeleriniz nelerdir" sorusuna ise Brian Shaw, "Öncelikle NBA oynama hayalleri kuran gençlere tavsiyem, her zaman hayallerinin peşinde koşmaları. Tabii ki çok çalışmaları ve sahada her şeylerini vermeleri gerekiyor. Oyunu sevmeleri çok önemli ve sahada sonuç ne olursa olsun mücadeleyi asla bırakmamaları gerekiyor" yanıtını verdi.
 
"NBA'DE OYNANAN İLE AVRUPA'DA OYNANAN BASKETBOL ARASINDA FARK GÖRMÜYORUM"

"Amerika'da NBA'de oynanan ile Avrupa'da oynanan basketbol arasında ne gibi farklar var" sorusu üzerine de Shaw, "Ben artık NBA'de oynanan ile Avrupa'da oynanan basketbol arasında fark görmüyorum" dedi. Brian Shawn, "Basketbol artık çok global bir oyun oldu. Dünyanın her bölgesinde çok üst düzey oyuncular yetişiyor ve iyi takımlar var. NBA'de de dünyanın her yerinden çok iyi oyuncular oynuyor ve çok başarılılar. 1989 yılında bir yıl Avrupa'da II Messaggero Roma takımında forma giydim. O dönemler Amerikalı oyuncular çok daha atletik ve iyilerdi Avrupalılara göre. Ama artık öyle bir fark kaldığına inanmıyorum. Zaten bu da sahada belli oluyor" ifadelerini kullandı.
 
"BASKETBOL HER YERDE BASKETBOLDUR. BUNUN AMERİKA'SI YA DA AVRUPA'SI OLMAZ"

NBA'de kariyerlerine başlayıp daha sonra Avrupa'da basketbol yaşamlarını sürdüren oyuncular da olduğunu belirten Shaw, "Basketbol her yerde basketboldur. Bunun Amerika'sı ya da Avrupa'sı olmaz. Ayrıca Amerikalı basketbolcular Avrupa'ya gelerek değişik kültürler öğreniyor. Bu da onlar için iyi bir tecrübe" değerlendirmesinde bulundu.
 
"DİĞER TÜRK OYUNCULARA GÖRE FAVORİM HER ZAMAN HİDO'DUR"

NBA'de forma giyen Türk basketbolcular hakkında da açıklamalar yapan Brian Shawn, favori Türk oyuncusunun Hidayet Türkoğlu olduğunu belirtti. Shawn, "Hido'yu çok seviyorum. Çok iyi bir oyuncu ve O'nu çok eskiden beri tanıyorum. NBA'ye geldiği ilk yılda Hido Sacramento Kings'te, ben ise Los Angeles Lakers'ta oynuyordum. Onunla bir çok maçta karşı karşıya geldik. Daha sonraları ben antrenörlük yaparken de birçok karşılaşmada yine Hido ile karşı karşıya geldik. Hidayet ile iyi bir ilişkimiz var. O yüzden diğer Türk oyunculara göre favorim her zaman Hido'dur" şeklinde konuştu.
 
"DÜNYAYI GEZİP NBA'DE YAŞADIĞIM TECRÜBELERİMİ AKTARMAK İSTİYORUM"

Açıklamalarının sonunda geleceği hakkında da konuşan Brian Shawn, "NBA'de çalıştırdığım son takım olan Denver'dan ayrıldıktan sonra şu an boştayım. Bu sene için TV'de NBA yorumları yapacağım. Dünyayı gezip NBA'de yaşadığım tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Gelecek ne gösterir bilmem, ama basketbol antrenörlüğü yapmayı çok seviyorum. Bu NBA de olabilir, dünyanın herhangi bir başka ligi de olabilir" ifadelerini kullandı. DHA

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı