|
Esnaf ve sanatkarın dayanma gücü tükendi
|
|
|
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Derviş Günday, yılın ilk yarısında 33 ilde 34 bin 254 esnaf ve sanatkarın mesleğini bıraktığını bildirdi.
Günday, yaptığı yazılı açıklamada, seçilmiş 33 ilde yapılan araştırmada, mesleğini bırakanlar içinde 5 bin 477 ile minibüsçü, nakliyeci, taksici, otobüsçü ve şoförün ilk sırayı aldığını kaydetti. Derviş Günday, 4 bin 783 bakkalın, 2 bin 553 internet cafe-kahvehane, 2 bin 59 konfeksiyoncu, manifaturacı, terzi ve tuhafiyeci, 817 oto boyacaı, yağlamacı, elektrikçi, lastikçi, tornacı, 773 pazarcı ve seyyar satıcının da mesleklerini bıraktığını belirtti.
Taksiciler pes etti
Son çıkarılan Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu ile özellikle şoför esnafının yok sayıldığını, şoförlerin odalara kayıtlarının engellediğini savunan Günday, açıklamasında şunları kaydetti:
'2004 yılında 109 binden 89 bine düşen taksici sayısı yaşanan gasp ve cinayetlerden sonra her geçen gün düşmektedir. İstanbul'da sadece gece çalışmakta olan taksici sayısı 12 binden 2 bine düştü. KDV ve ÖTV indiriminin yapılmaması halinde geceleri İstanbul'da yerli ve yabancı müşterilerimize artık belli saatler ve belli adreslerin dışında hizmet verilemeyecektir. Hükümetin acilen KDV ve ÖTV'yi sfırlayan yasa konusunda adım atması gerekmektedir.''
|
|
|