03 Ağustos 2005 Çarşamba       




 

Ganyan bayilerine düzenleme

   
 
Alanya Belediyesi, yeni açılacak ganyan bayilerine kahvehane standardı getiriyor. Belediye, bayi sayısının artırılması için de girişimlerde bulundu.

Alanya Belediyesi Encümeni, ilçede ganyan bayi açmak isteyenlere, kahvehane standartına uyma zorunluluğu getirdi. Ganyan bayiliği açmak isteyenler Türkiye Jokey Kulübü'nden onay aldıktan sonra Alanya Belediyesi'nin aldığı kararları da yerine getirecek. Bu kararlar arasında en önemlisi en az 60 metrekarelik bir alan ve 3.80 metre yükseklikte bir yer olma şartı.

Alanya Belediyesi, ganyan bayi sayısını artırmak için bakanlığa başvuru yaptı. Alanya Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü'nün ganyan bayii açmak için en az 500 metrelik bir mesafe şartı getirmesi nedeniyle harekete geçti. Türkiye Jokey Kulübü'nün bağlı olduğu Tarım Bakanlığı'na başvuru yapan Alanya Belediyesi ilçe merkezinin küçük olması nedeniyle 500 metrelik alanın daha da azaltılması talebinde bulundu.

Adem TEKİN


 
 

Diğer AKDENİZ haberleri

 



 
 

 

Bu site AKŞAM INTERNET SERVİSİ tarafından hazırlanmıştır.
| Web Editörü | Her Hakkı Saklıdır. ® Site içeriği izinsiz kopyalanamaz.
Bu site en iyi 1024x768 çözünürlüğünde IE5.0 ve üzeri tarayıcılarda görüntülenebilir