 |
|
|
|
TIR şoförleri uçak pistinde yarıştı
|
|
|
Sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yarıştığı 'Genç Avrupalı TIR Sürücüsü Yarışması'nın Türkiye ayağı ön elemelerinin gerçekleştirildiği Samsun, Konya, Adana, İzmir ve İstanbul'dan sonra final heyecanı Hezarfen Havaalanı'nda başladı. Gün boyunca devam eden yarışmaya daha önce ön elemeleri yapılan ve beş bölgede birinci ile ikinci olan toplam 10 yarışmacı katıldı. Keskin virajların hazırlandığı pistte sürücülerin hatasız manevraları izleyenlerin ilgisini çekti.
Bugüne kadar Avrupa çapında TIR sürücüleri arasında gerçekleştirilen en büyük yarışma olan 'Genç Avrupalı TIR Sürücüsü 2005' yarışmasına ağır ticari araç ehliyetine sahip 1970 yılı ve sonrasında doğan sürücüler katılabiliyor. TIR sürücülerinden Serdar Cengiz yarışmaya babası Cafer Cengiz ile birlikte geldi. Serdar Cengiz'i izlemeye geldiğini belirten baba Cengiz, oğlunun yarışmayı kazanacağından ümitli olduğunu ifade etti. Cafer Cengiz, 'Oğlumun okumasını isterdim ama oğlum beni dinlemedi ve TIR şoförü oldu. Oğlumun bu yarışmayı kazanacağından ümitliyim' dedi.
Bu arada, Hezarfen Havaalanı'nda başlayan finalde Türkiye birinciliğini elde eden İsmail Babacan, Avrupa finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa finali sonunda birinci olan sürücüye ise Scania R serisi çekici hediye edilecek.
Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL
|
|
|
|
|
|
 |