 |
|
|
|
Vasiyet gibi mesaj
|
|
|
Hakkari'de meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Burhan Baykal'ın, Kıbrıs'tan yeni tayin olduğu ve lojman bakmak için kente gittiği ortaya çıktı.
Hakkari'de önceki gün park halindeki otomobile konan bombanın patlaması sonucu Şevket Kaygısız ile Burhan Baykal adlı astsubaylar şehit olmuştu. Hain saldırıda hayatını kaybeden Baykal'ın, Kıbrıs'ta 2 yıllık görevini tamamladıktan sonra ikinci şark görevi için Hakkari'ye tayini çıkmıştı. Tayin iznini Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde geçiren Baykal, lojman çekilişi için pazartesi günü Hakkari'ye gitti.
İki aylık babaydı
Eşi Yasemin ile çocukları 7 yaşındaki Damla ve 2 yaşındaki Berk'i, Balıkesir'in Gönen İlçesi'ndeki annesinin evine bırakan Burhan Baykal'ın ölüm haberi, ailesini yıktı.
Şehit astsubayın, ölmeden iki gün önce İstanbul'da görev yapan İngilizce öğretmeni kardeşi Adnan Baykal'a cep telefonuyla mesaj çekerek 'Eşim ve çocuklarım sana emanet' dediği öğrenildi. Şehit Baykal'ın naaşı, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Eskişehir'e gönderildi. Cenaze, bugün Yazılıkaya Beldesi'nde toprağa verilecek.
Aynı patlamada hayatını kaybeden Baykal'ın okul arkadaşı Kırıkkaleli İstihkam Kıdemli Üstçavuş Şevket Kaygısız'ın Kırıkkale'deki baba evinde de matem yaşanıyor. Baba Ekrem Kaygısız, oğlunun 15 gün önce, yanlarında kalan eşini ve 2 aylık bebeğini alarak Hakkari'ye gittiğini anlattı. Kaygısız, Kırıkkale'nin Nur Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Yahşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mustafa SÜTÇÜOĞLU
5 GÜN ARAYLA İKİNCİ SALDIRI
Gümüşhane'de polis ekibine yapılan silahlı saldırıdan 5 gün sonra Torul İlçesi Askerlik Şubesi'ne açılan ateş, terhisine 21 gün kalan Doğan Kef'i şehit etti.
Torul'da Askerlik Şubesi yanındaki inşaatı tamamlanmamış binanın 3'üncü katı, önceki gece 23.00 sıralarında önce uzun namlulu silahlarla tarandı, daha sonra binaya 3 el bombası atıldı. Saldırıda şube nizamiyesinde nöbet tutan er Doğan Kef ağır yaralandı. Yaralı asker, önce Torul Devlet Hastanesi, ardından kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kentte 25 Temmuz Pazartesi bir grup terörist, polis ekibine saldırmıştı. Gümüşhane şehir merkezinde, ekip aracına uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, polis memuru Eyüp Şahin ile özel otomobiliyle olay yerinden geçen sürücü Çetin Ergün'ü yaralamıştı. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 'Gümüşhane çok dağlık bir bölge. Gündüz dağlarda barınan terör örgütü mensupları, gece şehre gelerek eylem yapıyorlar' dedi. AKP Milletvekili Temel Yılmaz ve Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir ile birlikte Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney, olay yerinde dün sabah saatlerinde incelemelerde bulundu.
İbrahim ÖZDEMİR/GÜMÜŞHANE
ŞEHİT ERE HAZİN TÖREN
Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde Askerlik Şubesi'ne önceki gece açılan ateş sonucu şehit olan er Doğan Kef için dün Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi. Silah arkadaşları tarafından morgdan omuzlara alınarak hastane önüne getirilen Şehit Er Kef için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Şehit Er Doğan Kef'in özgeçmişinin okunmasından sonra Piyade Personel Yarbay Ali Dengili bir konuşma yaptı. Dengili, 'Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü terör örgütünce yapılan saldırılan sonucu bir vatan evladını daha şehit verdik. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen zavallı, insanlıktan çıkmış ve kalleşler sürüsü her gün sivil, asker gözetmeksizin hain saldırılarını sürdürmektedir' dedi. Şehit erin cenazesi daha sonra karayoluyla Trabzon'a, buradan uçakla İzmir'e, oradan karayoluyla Aydın'ın Germencik İlçesi'ne gönderildi.İbrahim ÖZDEMİR / GÜMÜŞHANE
|
|
|
|
|
|
 |