 |
|
|
|
Bulgaristan'da güvenoyu krizi
|
|
|
Bulgaristan'da muhalefet meclisi terk edince, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ile üyelerinin çoğu Türklerden oluşan Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) açıkladığı kabine için yapılacak güvenoylaması ertelendi.
Muhalefet partileri, güvenoylaması için toplanan mecliste yeni kabineyi tanıtan Başbakan adayı BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev'in konuşması sırasında salonu terk ettiler. Oturuma bir saat ara veren Meclis Başkanı Georgi Pirinski, aradan sonra yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine, güvenoylamasını bugüne erteledi. Muhalefet partileri, Pirinski'yi taraflı davranmakla suçlayarak, istifasını isteyeceklerini kaydettiler.
Başbakan adayı Sergey Stanişev, muhalefeti ülke kaderine karşı sorumsuz davranmakla suçladı. Bulgaristan anayasasına göre, seçimlerde en çok oy alan siyasi partinin hükümeti kuramaması durumunda, Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, ikinci büyük partiyi hükümeti kurmakla görevlendirmek zorunda. Seçim sonuçlarına göre, Sakskoburgotski, hükümeti kurmakla görevlendirilebilir.
|
|
|
|
|
|
 |