27 Temmuz 2005 Çarşamba       




 

Akkaya icraatlarını anlattı

   
 
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yeni yapılacak otogar için İller Bankası'ndan 2.5 trilyon ödenek geleceğini belirtti. Hayata geçirilecek projeler ile Burdur'un çok farklı bir görünüme sahip olacağını belirten Akkaya, 'Yapımı devam eden toplu konutların tamamlanması, pazar yeri düzenlemesi gibi çalışmalarla Burdur tamamen değişecek. İlimizi bir yıl sonra görenler çok şaşıracak. Çünkü o kadar çok projemiz var ki, tamamlandığında Burdur bambaşka bir şehir olacak' dedi. Akkaya, önemli projelere imza atacaklarını belirterek, 'Şehir içerisinde kalan otogar kent dışına çıkarılacak. Bu proje için İller Bankası'ndan 2.5 trilyon ödenek sağlandı. Otogarın yanına sosyal ve turistik tesisler kurulacak. Pazar yerinin altındaki boş alana düğün salonu, otopark, futbol, basketbol ve tenis sahaları yapılacak. Hayvan pazarı yeniden elden geçirilip kurban bayramına kadar üzeri kapanacak. Şehir içindeki derelerin temizlik ve ıslah çalışmaları tamamlanacak' diye konuştu.

ŞEFFAF BELEDİYE

Belediye Başkanı Akkaya, 'TOKİ tarafından yapımı devam eden toplu konutlar en geç 2006 Mart ayına kadar tamamlanacak. Köprü genişletme çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Adliye caddesindeki çalışma tamamlandığı zaman Adliye ve Gazi caddelerinde trafik tek yönlü olarak akacak. Gazi Caddesinin trafik yükünü azaltacağız. Burdur'a yeni bir imar planı çıkartacağız' şeklinde konuştu.

Akkaya, şeffaf ve adil bir belediyecilik sloganı ile yola çıktıklarını belirterek 'Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Namuslu vatandaşlar nasıl veznelerden borçlarını ödüyorsa, kaçak su kullanıcılar da öyle yapacaklar. Kaçak su kullanımıyla mücadelemizi sürdürüyoruz' dedi. Faturalarını ödemeyen aboneleri tespit ederek tahsilat çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Akkaya, 'Bu paralar halkın parası kçak suyun parası namuslu vatandaşın cebinden çıkıyor. Kimse kimsenin hakkını gasp etmemeli' diye konuştu.

Mesut MADAN


 
 

Diğer AKDENİZ haberleri

 



 
 

 

Bu site AKŞAM INTERNET SERVİSİ tarafından hazırlanmıştır.
| Web Editörü | Her Hakkı Saklıdır. ® Site içeriği izinsiz kopyalanamaz.
Bu site en iyi 1024x768 çözünürlüğünde IE5.0 ve üzeri tarayıcılarda görüntülenebilir