 |
|
|
|
Otel odasında ifade verecek
|
|
|
ABD'de 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmekle suçlanan ve o günden beri Fransa'da sürgün hayatı yaşayan yönetmen Roman Polanski, İngiliz Vanity Fair dergisi aleyhine açtığı davaya katılmak için İngiltere'ye gidemiyor. ABD ile suçluların iadesi anlaşması imzalayan İngiltere'nin kendisini Amerikan makamlarına iade etmesinden çekinen Polanski, duruşmaya Paris'teki bir otel odasından video konferansla katılacak. Ünlü yönetmen, Vanity Fair dergisinin, eski eşi Sharon Tate'in 1969'da öldürülmesiyle ilgili gerçek olmayan haberler yazdığını ileri sürerek 2002'de dava açmıştı. Söz konusu duruşmada aralarında Mia Farrow'un da bulunduğu çok sayıda ünlü isim tanık olarak çıkacak.
Ünlü oyuncu Jack Nicholson'ın evinde 13 yaşında bir kızla birlikte olan yönetmen, duruşma sırasında ilişkiye girdiğini kabul etmiş ancak bunun her iki kişinin rızasıyla gerçekleştiğini öne sürmüştü. Ancak temyiz mahkemesi, yönetmenin bir alt mahkeme ile yaptığı suçunu kabul etme anlaşmasını kabul etmediği için Polanski'nin hapse girmesi gündeme gelmişti. Bunun üzerine yönetmen ABD'den kaçarak Fransa'ya yerleşmişti. Fransa'da 26 yıldan beri sürgün hayatı yaşayan ve hakkındaki tutuklama emrinden dolayı ABD'ye giremeyen Polanski, 2003'te 'Piyanist' filmiyle kazandığı Oscar Ödülü'nü de yine video konferans ile kabul etmişti.DIŞ HABERLER SERVİSİ
EMİNEM KARİYERİNİ BİTİREBİLİR
ABD'li ünlü rap şarkıcısı Eminem'in şöhretten sıkılmaya başladığı için müzik kariyerine son verebileceği bildirildi. Şarkıcının büyüdüğü Detroit'in Free Press gazetesinin haberine göre, rapçi arkadaşı Proof, Eminem'in 17 Eylül'de İrlanda'da vereceği konserle kariyerine son verebileceğini söyledi. Proof ''Eminem rap alanında her şeyi yaptığına ve zirveye ulaştığına inanıyor. Artık yapımcı olarak bir şeyler yapmak istiyor'' dedi.
(AA)
|
|
|
|
|
|
 |