 |
|
|
|
12. kattaki yangında kundaklama şüphesi
|
|
|
Beylikdüzü'nde dün bir evde çıkan ve 8 yaşındaki Vedat Karabudak adlı çocuğun hayatını kaybettiği yangının kundaklama sonucu çıktığı öne sürüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Alkan Sitesi 5 Blok Kat 12'de çıkan yangının ardından bölgeye itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Yangın ihbarının saat 15.10'da yapıldığı ilk ekibin 10 dakika sonra olay yerine ulaştığı kaydedilen açıklamada, 'Yangına 16 personel ve 6 araçla müdahale edilmiştir. Yangın söndürülüp yoğun duman tahliye edildikten sonra evde arama yapılmış ve 8 yaşlarında bir erkek çocuğunun cesedi, yangının merkezi olduğu tahmin edilen 7 metrekarelik odanın ortasında bulunmuştur. Yangın şüpheli görülerek, Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiş, soruşturma başlatılmıştır' denildi.
Oda tamamen yandı
Bu arada, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da, Vedat Karabudak'ın hayatını kaybettiği yangında sabotaj ihtimalinin olduğunu söyledi. Orakçı, 'Normal bir yangına benzemiyor. Diğer odalarda küçük çaplı yanmalar varken, çocuğun odası tamamen yanmış. Çocuğun tek başına evde kalması ise ayrı bir ihmal. Adli makamlar gerekli incelemeleri yapıyor' dedi. Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Vedat Karabulak'ın (8) cenazesi, dün toprağa verildi.
|
|
|
|
|
|
 |