|
Kaş'ın tamamı tatil köyü olacak
|
|
|
Kaymakam Nurullah Çakır, Kaş'ın, diğer sahil ilçeleri gibi kitle turizmine elverişli olmadığını, ekoloji ve kültür turizmini geliştirmenin doğru olacağını vurguladı. Çakır, 'ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'le beyin fırtınası yaptık. Doğal yapıyı bozmadan turizmi nasıl geliştirebileceğimizi tartıştık. Öncelik, antik kentlerin canlandırılması, atıl kamu binalarının turizm amaçlı kullanılması olarak belirlendi' dedi.
Toplam kalite artacak
Valisi Alaaddin Yüksel'in çizdiği vizyon çerçevesinde Kaş'ın turizmden gereken payı olabilmesi için çaba sarfettiklerini ifade eden Çakır, 'Kaş'ta kitle turizmi yapılamıyor, çünkü oteller çok küçük. Turizme hizmet eden tüm sektörlerin altyapısını öyle geliştireceğizki, Kaş'ı tek başına bir tatil köyü olarak planlayacağız. Toplam kaliteyi artırma projelerimiz var. Esnafı bilinçlendirip, Kaş ve çevresindeki 11 bin yatağı, her birini kendi içinde eşit standart ve kaliteye kavuşturacağız.
Kentsel değişim
Tüm tesisler ve altyapının kaliteli hale getirilmesiyle Kaş'ın tek başına bir tatil köyü olacağını anlatan Kaymakam Çakır, şunları söyledi: 'Kaş'taki eğlence merkezleri, lokantalar aynı tatil köyünün zincirleri gibi işletilmeli. Bu süreç uzun olacak, ancak başarmak zorundayız. Belediye başkanlarımızla da görüştük. Kentsel alanlarda değişim gerçekleştirilecek. Sokaklar yeniden düzenlenecek, tabelalar düzenlenecek. Projeye sivil toplum örgütleri de katılacak.''
|
|
|